More

  På revansjejakt

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Det er duket for revansjejakt i helgens tyske ligarunde der vi får en reprise på direkten av tirsdagens semifinale i den tyske cupen. Der forventes de fleste, inkludert oss, en jevn forestilling. RB Leipzig gikk imidlertid ut i hundre og ledet 2-0 før kvarteret var spilt. Ved pause sto det 0-4 på måltavlen her på Europa-Park Stadion og kampen var da i realiteten avgjort.

  Revansjakt i CL-kampen

  For Freiburgs del gjelder det nå å legge den nedturen bak seg og fokusere på ligaen. Det blir en skikkelig revansjejakt lørdag. Vertene holder den fjerde og siste Champions League-plassen, to poeng foran nettopp RB Leipzig. Målforskjellen skiller opp til Union Berlin og bronsen. Viktig 1-0-seier borte mot Köln forrige helg der trener Christian Streich på pressekonferansen snakket om viktigheten av å vinne selv om man hadde vært det svakeste laget. Langt mindre optimistiske toner var det etter tirsdagens cupsmell med tanke på en revansjejakt:

  – De var fantastisk kjappe og gode. Vi er Freiburg. Når RB Leipzig spiller som det så er vi underdogs. Det samme skjedde i 0-6-tapet for Wolfsburg og 1-5-tapet for Dortmund. Men vi har alltid slått tilbake etter slike smeller. Nå får vi se om vi kan gjøre det umulige på lørdag. Tirsdagens kamp betyr ikke at vi er sjanseløse der.

  Freiburg-trener Christian Streich etter 1-5-tapet

  Tre år – tre finaler

  For RB Leipzig betyr 5-1-seieren at man nå skal spille cupfinale for tredje år på rad. Det ble 1-4-tap for Borussia Dortmund i finalen i 2021 mens nettopp Freiburg ble slått etter straffesparkkonkurranse i fjorårets cupfinale. Benjamin Henrichs har vært med hele veien og høyrebacken gleder seg til ny finale:

  – Dette er min tredje sesong her og for tredje gang har vi nådd finalen. Dette har virkelig blitt vår turnering. Det er viktig å vinne finalen vår. Det er vår målsetting og med tanke på hvordan vi spilte i dag så kan vi klare det. Vi har ikke vært kliniske nok de siste ukene, både når det gjelder å skape og avslutte sjanser. I dag gjorde vi nettopp det, spesielt i 1. omgangen.

  Benjamin Henrichs som er klar for sin tredje finale på tre år

  Stjernen er tilbake

  Det viktigste for RB Leipzig denne sesonginnspurten er naturligvis at Christopher Nkunku er tilbake fra skade. Den franske superstjernen ble matchvinner mot Hoffenheim i helgen der man gikk ut i en noe spesiell 3-6-1-formasjon og scoret igjen mot Freiburg i midtuken. Grunnet skadeproblemene har det blitt kun 16 ligakamper fra start denne sesongen, men de har gitt hele 13 scoringer. Det skal dermed bli tøft å nå de 20 ligamålene Nkunku leverte forrige sesong, men nye nettkjenninger i sesongspurten trengs uansett med tanke på å sikre Champions League-plass.

  Revansjejakt: Michael Gregoritsch, Freiburg
  På Revansjejakt 2

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen