More

  Oxford United til Championship etter prikkfri finale

  Oxford United leverte en prikkfri kamp på Wembley og tok lurven av Bolton og det som var dagens favoritt.

  Play off-finale: Bolton 0-2 Oxford United

  To lag i form møttes på Wembley i kampen om hvem som skulle få følge Portsmouth og Derby County opp til The Championship. Bolton, som endte på tredjeplass, var favoritt mot laget som til slutt karret seg til en femteplass på tabellen, men det var ingenting som tydet på at Bolton var favoritt den første omgangen.

  Oxford United stoppet alle forsøk Bolton kom med og deres høye press ga resultater fremover i banen. Etter halvtimen dro Josh Murphy seg inn fra venstrekanten før han curlet ballen vakkert bak Nathan Baxter i Bolton-buret. Fortjent ledelse til de gule.

  Josh Murphy herjet for Oxford United

  Oxford United Til Championship Etter Prikkfri Finale 1045338255 Oxford United
  Oxford United-Fansen Har Opplevd Sin Del Av Motgang. I Dag Fikk De Betalt

  Des Buckingham var stolt i intervjuene før kamp, men det var han også etter de første prikkfrie 45 minuttene. Bolton slet virkelig mot laget de for knappe to måneder knuste 5-0 på hjemmebane. Få minutter før pause kom doblingen. Josh Murphy ble spilt vakkert gjennom av Ruben Rodrigues og rundet keeper før han satte 2-0. Buckingham feiret som han var en supporter, noe han nettopp var da Oxford United var her i 2010 og rykket opp til League Two etter å ha vunnet play off-finalen.

  Bolton-press i andre

  Oxford United Til Championship Etter Prikkfri Finale 1045342249 Oxford United
  Aaron Collins Og Bolton Prøvde I Andreomgang, Men Var Aldri I Nærheten.

  Bolton presset på fra start, men det var faktisk Murphy som skapte omgangens første sjanse når de gule kontret og igjen sendte tomålsscoreren gjennom. Hard presset og nok til at han sendte avslutningen like til side for mål. Bolton fortsatte presset men møtte en gulkledd vegg som kjempet for hver eneste ball. Og igjen var det de gule som var nærme en scoring.

  I det 73 minutt trodde Owen Dale han hadde sikret seg et straffespark og muligheten for 3-0, men Bolton-keeperen sin felling ble etter en VAR-sjekk dømt til å være like utenfor straffemerket. Dermed bare frispark som ikke endte opp i scoring. Murphy jakter sitt hattrick og var nære nok en gang med en heading ti minutter før full tid. Det ble til slutt prikkfrie 90 minutter for de gule som rodde i land 2-0 seier på Wembley.

  Oxford United er dermed tilbake i The Championship for første gang siden 1998/99-sesongen. Snart 30 års ventetid er over for laget som så sent som i 2010 var utenfor ligasystemet. For Bolton ble en ny god sesong kronet med ingenting annet enn nytt år i League One. Kanskje neste år.

  Og ja, Des Buckingham vil nok sette denne Wembley-opplevelsen som manager noe høyere enn dagen i 2010. Garantert.

  Oxford United Til Championship Etter Prikkfri Finale 1045338027 Oxford United
  En Nervøs Des Buckingham, Men For En Aften Oxford United-Supporteren Og Nå Manager Fikk

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen