More

  Oxford United går nye veier – henter manager fra Mumbai

  Etter sjokkavgangen til Liam Manning forrige uke ser det nå ut som om Oxford United har funnet sitt førstevalg.

  Reddet plassen i fjor – lå an til opprykk med Oxford United denne sesongen. Liam Manning valgte likevel å forlate klubben til fordel for den ledige managerjobben i Bristol City. Livet uten Manning startet med tre poeng i den tøffe bortekampen mot Leyton Orient forrige helg, men siden denne helgen byr på landslagspause for Oxford United er det trolig siste gang Craig Short trenger å lede laget.

  De lokale journalistene i Oxford melder at den 38 år gamle Des Buckingham blir deres nye eier og at kompensasjon med hans nåværende klubb er i orden. Den Oxford-fødte mannen var i akademiet til Oxford United i to år, men målvakten kom aldri gjennom nåløyet og satset i tidlig alder på trenerkarrieren. Han startet med trenerjobber i akademiet til Oxford United allerede som 18-åringen før han tok steget opp som en av trenerne på førstelaget under daværende manager Chris Wilder.

  Videre tok han turen til Wellington Phoenix i New Zealand som assistentmanager før han måtte ta over spakene etter at deres manager fikk sparken. Der tok han klubben fra nedrykksplass til bare et poeng unna play off som tidenes yngste manager i A-League som 31-åring.

  En kort retur til Stoke som assistent for deres u23-lag ble det før han igjen returnerte til New Zealand og deres ungdomslandslag. Der gjorde han stor suksess og steig i radene og ble en populær figur på veien mot det som skulle bli spill i de olympiske leker. Pandemien gjorde til at hans kontrakt ble avsluttet til tross for at flere av spillerne sendte skriftlig melding til forbundet om å holde fast ved Buckingham.

  Han ble så en del av Melbourne City sitt team som assistent og tidvis manager før han i 2021 reiste videre til India og Mumbai City. Etter stor suksess der ble han kåret til årets trener i 2023.

  Tilbake i Oxford United og der det startet

  Den reiseglade treneren er nå på vei hjem. Om han flyr hjem selv vites ikke, men pilotutdanning har han også tatt på sin vei. Den nå 38 år gamle treneren skal uansett lede sitt kjære Oxford United i deres vei mot opprykk til Championship. Hans store ilddåp kommer lørdag 25 november borte mot Cheltenham.

  Velkommen hjem, Des Buckingham.

  Spennende valg av Lincoln og

  Det er også bekreftet at Lincoln henter Michael Skubala som ny manager i klubben. Den lovpriste u21-manageren til Leeds United tar dermed fatt på en spennende jobb ved LNER Stadium. Han får sin debut allerede i helgen da Lincoln er et av fire lag som ikke har fått sine kamper utsatt grunnet landslagspausen som er. De møter Stevenage på bortebane.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen