More

  Opptur, nedetid og VM-debatt

  Tips-redaksjonen har nok å henge fingrene i om dagen. VM (som det innad i redaksjonen har gått høylytte debatter om) tar snart avspark i ørkenen, og det legges ned mye jobb. Samtidig har vi nylig presentert ny flott hjemmeside, som umiddelbart måtte gjøres om da den ikke responderte i et tempo som var tilfredsstillende.

  Når dette leses er imidlertid vår særs innholdsrike hjemmeside igjen operativ, og her vil du nå fremover finne alt hjertet begjærer av fotball.

  Tilbake til VM, for et lite øyeblikk. Vi vil dekke mesterskapet, selv om vi naturligvis er knallharde motstandere av både hvor det arrangeres og tidspunktet det skal spilles på. Vi skriver tross alt daglig artikler om sportsvaskelag som Manchester City, Paris Saint-Germain og Newcastle, og den aller største ulven når det gjelder årets VM-sluttspill er tross alt FIFA – og de pengegriske dressmennene som der regjerer.

  Sånn sett burde vi da eventuelt også boikottet både kvalifiseringsspillet og det norske landslaget, som tross alt gjorde alt de bare kunne for selv å få delta i sluttspillet.

  Mer om VM-meningene neste uke. Denne helgen settes det heller fokus på den siste runden med klubbfotball, før den returnerer i julestria.

  Og det er viktige kamper som skal spilles. Lagene både i topp- og bunn skal posisjonere seg før pausen, samtidig som stjernespillere med landslagsoppdrag vil være spesielt nøye med å unngå skader som kan ødelegge et helt mesterskap.

  Det kan bli en spesiell runde, med atskillige storfavoritter.

  LES OGSÅ: Mestermøte i Champions League

  Innholdsrik runde

  Helgens Premier League-runde inneholdt det meste. Fulham var sekunder fra sjokkerende poeng borte mot regjerende mester Manchester City. Fulham var uten sin ankelskadede toppscorer Aleksandar Mitrovic, men virket likevel å holde City til 1-1. En mye omtalt norsk toppscorer ødela imidlertid festen på overtid da han etter å ha kommet på som innbytter scoret på et nervøst straffespark. Bingolaget Leeds snudde 1-3 til seier 4-3, mens Brighton vant borte mot Wolves etter å ha ligget under med både 0-1og 1-2. Nyansatte Julen Lopetegui har jobb å gjøre for å redde ulvene fra nedrykk.

  Begge rundens storkamper endte med borteseier, da Liverpool knepent slo Tottenham samtidig som Arsenal var klart best og fortjent tok full pott mot Chelsea på Stamford Bridge. Ukens debut sto Unai Emery for, da han i sin første kamp som Villa-manager tok full pott mot Manchester United.

  LES OGSÅ: Barcelona mot Manchester United

  En ny utfordrer

  De fleste skjønte at Newcastle skulle melde seg på i kamp om topp 4-plasseringer og det som enda bedre er, da de skaffet seg enorm rikdom etter omdiskutert eierskifte. At de allerede nå skulle spise kirsebær med de største var det imidlertid får som trodde. Spesielt når det jo fortsatt ikke er gjort de helt store investeringene, samtidig som nøkkelspillere til stadighet er å finne på en tidvis veldig lang skadeliste.

  Eddie Howe og hans menn viser imidlertid muskler, og skal vise seg vanskelig å stoppe. Var ikke opp mot sitt beste i helgen, men hadde likevel null problemer med å slå Southampton 4-1 på St. Mary’s. Og igjen var altså Miguel Almiron i rampelyset.

  Paraguayaneren ble sett på som en flopp etter å ha blitt hentet for store penger, og ikke gjort annet enn å løpe langt og lenge. Foran mål var 28-åringen nærmest ufarlig. Under ledelse av Eddie Howe har han, som Joelinton, tatt sjumilssteg. Den defensive tvangstrøya er tatt av, og i offensive omgivelser har Almiron blomstret. Smilet er det samme, men nå kommer de etter stadige scoringer.

  Mot Southampton leverte han sin syvende fulltreffer fra siste syv kamper, og sammen med Kieran Trippier, Nick Pope og en uimotståelig stopperduo bidrar han til å gjøre den store forskjellen. Det endte med 4-1-seier til gjestene, og Southampton svarte altså med å sparke Hasenhüttl. Østerrikeren satt snaue år i sjefsstolen på St. Mary’s, før han nå virker å bli erstattet av Lutons Nathan Jones.

  Tunge favoritter

  Lørdag og søndag spilles siste Premier League-runde før VM-pausen, og det er en interessant runde. Den eneste virkelige toppkampen er nevnt, og for øvrig gjenstår å se hvor overraskelsen faller.

  Nettopp Newcastle skal ut i kommende helgs eneste storoppgjør, når de på St. James’ Park får besøk av Chelsea. Et Chelsea som har tapt sine siste to, og fortsatt har et angrepsspill uten verken profiler eller noen synlig plan. Lite tyder på at Potters menn er i stand til å stoppe Toon-toget.

  City blir stor favoritt hjemme mot et Brentford-lag som står med usle to poeng fra sine syv første bortekamper for sesongen. Liverpool har ikke vært til å stole på denne sesongen, men Southampton er dumpekandidat og antas ikke å kunne få med seg poeng fra Anfield. Tottenham har igjen motstand fra nedre halvdel, og da er Kane & Co igjen til å stole på.

  Arsenal er stødigheten selv, og etter oppvisningen borte mot Chelsea blir Artetas menn store oddsfavoritter borte mot et Wolves som står med gjørme til knærne. Kan hende er det på Craven Cottage muligheten for overraskelser er størst. Fulham har yppet seg mot de beste, og Manchester United fikk seg en knekk mot Villa. De røde djevlene antas å bli gitt hard kamp i hovedstaden.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen