More

  OL – dag for dag: Siste sjanse

  Ingen uten afrikansk opphav hadde noen gang løpt maraton raskere. Sondre Nordstad Moen var på alles lepper, da han i desember 2017 klokket inn på europeisk rekord i Fukuoka Marathon i Japan.
  Samme år løp trønderen halvmaraton på utrolige 59,48 – nest raskeste tid av en europeer noensinne. Og Nordstad Moen var ikke ferdig der. 11. juni 2020 satte Sondre Nordstad Moen europeisk bestenotering på 25.000 meter. Under «Impossible Games» på Bislett løp han 62,5 runder på 1.12.46,49.
  I august var det tid for ny rekord. Denne gangen var det den 44 år gamle europarekorden på én times løp som ble slettet. Den gamle rekorden tilhørte nederlandske Jos Hermens, var på 20.944 meter – og ble satt så langt tilbake som 1. mai 1976. Sondre Nordstad Moen løp 21.131 meter.
  – Dette er Sondre på sitt aller, aller beste. Vi har ikke sett dette nivået siden 2017. Det er utrolig artig å se en av Norges mest dedikerte få lønn for strevet, uttalte NRKs friidrettsekspert, den selv svært så habile maratonløperen, Jann Post etter løpet.
  Medalje er mulig på en maksdag, mens topp 10 plassering så definitivt er innen rekkevidde for vår klart beste langdistanseløper.
  -En topp 10-plassering tror jeg han vil klare, noe som også vil være helt fantastisk. Han har trent godt og vært skadefri og gjort den tunge treningsjobben som må til for å møte de beste, sier Steinar Hoen til Tipsbladet.
  Søndag 8.august er siste sjanse for OL-medaljer for denne gang, men for Nordstad Moen kommer uansett flere muligheter. Trønderen er fortsatt bare 30 år. Dette er som kjent ingen alder for milslukere av dette kaliberet.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen