More

  OL – dag for dag: Gullhåpet

  Totalt har Norge plukket med seg syv friidretts-gull fra sommer-OL, og siden Egil Danielsen kastet spydet lenger enn noen før ham, og vant suverent spydgull i Melbourne 1956, er det kun Vebjørn Rodal, Trine Hattestad, og Andreas Torkhildsen (x2) som har vunnet gull for Norge i sommer-OL. Fire av syv gull stammer fra spyd, mens våre to første ble hentet i henholdsvis fem (Ferdinand Bie, 1912)- og tikamp (Helge Løvland, 1920). Gull i løpsøvelse er det altså bare Rodal som har vunnet.
  Tirsdag 3.august kan Karsten Warholm meget vel gjenta prestasjonen. For favoritt, det er han. 25-åringen har løpt åtte av de 16 raskeste tidene på 400 meter hekk gjennom historien, samtlige i løpet av de to siste årene. Og i sesongens første løp klinket han sågar til med ny verdensrekord, en rekord som hadde stått i ubeskjedne 29 år.
  -Han er uten tvil den største gullkandidaten Norge stiller med under sommerens OL. Måten han satte verdensrekorden på, bare uker før OL starter, var imponerende. Rått. Nå møter han Rai Benjamin, en duell alle ser fram til. Om Karsten har en 50/50 sjanse til gull? Ja! 60-40? Kanskje, kanskje ikke, sier Steinar Hoen til Tipsbladet.
  Selv synes vi Hoen da er beskjeden på Warholms vegne. Nordmannen er ikke bare verdensrekordholder på 400 meter hekk, han er også ranket som verdens beste friidrettsutøver, uansett øvelse. Nordmenn med snev av interesse for idrett bør stille klokka på 05.00, akkurat i tide til å brygge en kopp kaffe før Warholm skal løpe fra alt og alle.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen