More

  OL – dag for dag: Fra rekordras til finalejakt

  I Tokyo er fokuset et helt annet. Tidene betyr null og niks, og man vet aldri hva slags tempo man vil oppleve i feltene man løper i. Da gjelder å være forberedt på alt, og samtidig ha hodet på rett plass. Nettopp det mentale har vært hennes største utfordring, og kan bli det også denne gang. På Bislett i juli ble Ingrid Kristiansens Norgesrekord antatt å stå for fall, i et råsterkt felt som garantert kunne ledet henne inn i tet på adelskalenderen. Grøvdal slapp imidlertid teten etter bare 2000 meter, og måtte løpe de siste 3000 solo. Det endte med 14.47,67. En forbedring av personlig rekord med fire sekunder, men samtidig godt bak Ingrid Kristiansens norske rekord på 14.37,33. Grøvdal innrømmet da også i etterkant at hun ble for feig.
  – Det er vanskelig å forklare. Noen ganger får man en følelse av at man ikke gidder å ha det vondt. Og jeg vet at hvis jeg skal springe fort på 5000, så er det forferdelig vondt. Jeg trakk meg nesten. Da ble jeg litt skuffet over hodet mitt, at jeg ikke følte at jeg var på, sa Bjerkeli Grøvdal til NRK etter kraftanstrengelsen i Oslo.
  Påfølgende uke perset hun igjen, da hun løp 4.03,07 på den for henne korte og unormale distansen 1500 meter.  Igjen ble det notert personlig rekord, med nøyaktig 2,5 sekunder. I Tokyo står det 5- og 10.000 meter på programmet, og Karoline er opplagt finalekandidat på begge distanser.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen