More

  OBOS-RUNDEN

  Full Obos-runde dagen før dagen. Rundens toppkamp finner vi i Kristiansund, men også i Kristiansand er det en viktig kamp for både Start og Sandnes Ulf på programmet. Bon appetitt

  Les også vår OBOS-preview med dagens beste oddstips.

  MOSS – ÅSANE


  Moss ledet lørdagens bortekamp mot felles nyopprykkede Hødd til det gjenstod bare åtte minutter av oppgjøret. Sunnmøringen fikk omsider sin fortjente utligning, og dermed endte det 1-1 på Høddvoll. Thomas Myhre var skuffet over at man nok en gang avga poeng i sluttminuttene, men han kan være fornøyd med at laget hans har unngått tap i alle sine fire siste. Det er en rekke Åsane for øyeblikket ikke er i nærheten av, og som tapte sin andre på rappen lørdag, da de røk 2-3 hjemme mot Sogndal. Dermed er oransjetrøyene fremdeles uten seier i OBOS-ligaen, som eneste lag, etter at KFUM sikret seg sesongens første OBOS-triumf i helgen.  

  BRYNE – JERV

   
  Mamadou Diaw ble den store helten for Bryne med sin dobbel i lørdagens 2-1-seier over Mjøndalen. Dermed kunne jærbuene innkassere sin første trepoenger etter fire fem strake uten triumf, og propellerte oppover tabellen. Er sterke hjemme på Jæren, og har ikke tapt noen av sine seks siste hjemmekamper. Jerv har hatt en overraskende tung start på sesongen, og det var mer motbakke i vente forrige runde. Skulle reise seg etter tre strake tap, men klarte bare 1-1 hjemme mot Fredrikstad. Spillemessig var imidlertid grimstadværingene mye bedre enn de har vist tidligere i år, og hadde strengt tatt fortjent å få med seg alle poengene. Har ikke mer enn tre poeng opp til kvalikplass. 

   

  FREDRIKSTAD – KFUM OSLO


  Fredrikstad har vært bunnsolide defensivt i år, og slapp inn bare sesongens andre baklengs i søndagens 1-1-forestilling mot Jerv. Østfoldingene ble satt på hardere prøve enn hva mange av de andre lagene har klart i år, og var nokså heldige som kom fra Grimstad med ett poeng i bagasjen. Sliter fremdeles med å score, noe de har gjort bare fire ganger i 2023. Tirsdagens gjester, KFUM, har scoret dobbelt så mange som østfoldingene, og lørdag sikret de seg omsider sesongens første seier da de slo Kongsvinger 2-0. Det var også Kåffas første uten baklengs i år, og nå gjelder det for Johannes Moesgaard og benytte seg av momentumet. Kan vise til to strake uavgjorte på bortebane. 

  KONGSVINGER – SKEID

   
  Opp- og nedturene fortsetter å komme med jevne mellomrom for Vegard Hansen og Kongsvinger, og lørdag ble de årets første lag som måtte gi tapt for KFUM. Tapte fortjent 0-2 i et oppgjør der de slet med å komme til store muligheter, og det har vært en gjennomgangsmelodi for Kongsvinger å finne ut av lag som ligger lavt og kompakt bakover i banen. Skeid har imponert de siste ukene med tre strake uten tap, men lørdag måtte de kapitulere på spektakulært vis da de røk hele 1-4 hjemme mot Start. Marcus Melchir utlignet sørlendingenes tidlige ledelse like etter pause, men så kollapset det totalt for hovedstadslaget. Har strålende 4-0-seier mot Ranheim å vise til på bortebane i år. 

  KRISTIANSUND – RANHEIM 

  Christian Michelsens Kristiansund Skal Ut I Obos-Rundens Toppkamp
  Christian Michelsen Og Kbk Er Dagens Toppkamp I Obos-Ligaen.


  Rundens toppkamp mellom to lag som har tatt mål av seg om å rykke opp til Eliteserien. Kristiansund styrte det meste av begivenhetene i fredagens kamp mot Sandnes Ulf, men fikk bare med seg 1-1. Mikkel Rakneberg sendte nordmøringene i føringen bare 20 sekunder ut i andreomgang, og til tross for at de spilte nesten hele andreomgang med én mann mer, klarte de ikke å holde vertene unna og slapp inn ti minutter før slutt. Ranheim har måttet gi fra seg tittelen som ligaleder til Sogndal etter at de bare klarte 0-0 borte mot Raufoss lørdag. Det var en nokså sjansefattig forestilling som ble servert, men en stor personlig opptur for Sander Haugen, som var tilbake her etter over ett år ute med korsbåndskade.  

  MJØNDALEN – RAUFOSS

   
  Skuffende oppvisning av Mjøndalen, som røk 1-2 borte mot Bryne i helgen. Var totalt ufarlige i førsteomgang, men hevet seg betraktelig etter pause. Reduserte ved Erik Stavås Skistad, og bruntrøyene presset på for utligning i sluttminuttene, uten at det ga tellende resultat. Dermed er Kevin Nicols mannskap tilbake under streken, og har spilt to strake uten seier. Triumf ble det heller ikke for Raufoss, som skapte svært lite i lørdagens 0-0-kamp hjemme mot Ranheim. Står dermed med tre strake uten seier, og bare én trepoenger totalt på siste fem. Står med kun én borteseier i år, da de på forbilledlig vis slo Start 3-1. Blir trolig en ny jevn og målfattig affære dette.  

  SOGNDAL – HØDD


  Sogndals finfine start på sesongen fortsetter, og nå har de også overtatt tabelltoppen i OBOS-ligaen. Lørdag kjempet de seg til en flott 3-2-seier borte mot Åsane, der sogningene lå under 1-2 da det gjenstod bare et drøyt kvarter av oppgjøret. Scoringer av Erik Flataker og Daniel Arrocha sørget for seieren, og nå er det fotballfeber på Fosshaugane Campus igjen. Hødd viser at de stadig er et vanskelig lag å slå, men vil nok være litt skuffet over at det «bare» ble 1-1 hjemme mot Moss i helgen. Lå under lenge, men Alfred Scriven ordnet ett poeng åtte minutter før full tid. Nå gjelder det imidlertid å plukke trepoengere igjen, for Hødd har spilt tre strake uten seier. 

  START – SANDNES ULF

   
  Mye opp og ned for stadig skadeutsatte Start, men det ble en perfekt helg i hovedstaden da de slo Skeid 4-1. En strålende andreomgang av sørlendingene sikret seieren, og Henrik Skogvold fortsatte den fine scoringsformen sin. 18-åringen er oppe i hele fem fulltreffere i OBOS-ligaen så langt i år, og spissen er som kjent på lån på Sparebanken Sør Arena fra Lillestrøm. Sandnes Ulf virket å være på vei mot nok en nedtur da de lå under 0-1 mot Kristiansund, og hadde attpåtil fått Endre Hjertager helt feilaktig utvist. Men, sandnesingene mobiliserte og kriget til seg 1-1, og fikk seg opptur, til tross for at det ikke ble tre poeng. Har nå spilt hele seks på rappen uten seier i vår rare OBOS-liga.

  Også utenfor banen sliter rogalendingene.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen