More

  OBOS-ligaen: 2 tips til 16. mai-runden

  Full runde også i OBOS-ligaen.

  Det dukes for folkefest på fotballens festdag, også i den nest øverste divisjonen. Mer om 16. mai-runden i Eliteserien kan du lese her. Runden for halvannen uke siden ga etterlengtet feststemning, også i målprotokollen – men, i helgen som var, var det litt tilbake til den tidlige trenden med få scoringer. Kun tre av helgens åtte kamper endte med over 2,5 scoringer, og dermed er det betimelig å spørre seg hvor vi får den store målfesten på tirsdag. 

  Den kommer trolig ikke i Fredrikstad. Østfoldingene har vært involvert i bare seks mål i år, fire for og to imot. Mikkjal Thomasen har på kort tid bygget et lag som er svært vanskelig å bryte ned, men østfoldingene er heller ikke det mest estetiske laget å se på for øyeblikket. Faktisk har tirsdagens motstander, KFUM Oslo, scoret dobbelt så mange mål (åtte) som Fredrikstad, til tross for at hovedstadslaget ligger svært utsatt til på tabellen. Veien mot mål synes imidlertid å bli lenger i plankebyen. 

  Gard Simenstad Og Raufoss Skal Ut I Vrien Bortekamp Mot Mjøndalen I Obos-Ligaen.
  Gard Simenstad Og Raufoss Skal Ut I Vrien Bortekamp Mot Mjøndalen I Obos-Ligaen.

  Målrikt Start

  Et lag som ikke har vært kjedelige i sesonginnledningen, er Start. Sørlendingene har gått fra den ene målfesten til den andre, og har scoret fire mål i begge sine siste kamper, som har gitt 4-2 og 4-1-seirer mot henholdsvis Hødd og Skeid. Etter 0-0 i ligapremieren mot Moss, har alle Starts seks siste kamper endt med over 3,5 mål, og når hjemmefansen strømmer til Sør Arena for å se laget sitt forsøke å ta sin tredje strake seier på bekostning av Sandnes Ulf. Gjestene fikk seg en opptur med 1-1 mot formsterke Kristiansund sist, men må finne seg i å bli underdoger på nytt her. 

  Publikum i hopetall blir det også på Fosshaugane Campus. Fotballfeberen er tilbake i saftbygda, og i helgen fikk supporterne også se laget sitt overta tabelltoppen i OBOS-ligaen etter at de snudde lørdagens oppgjør mot Åsane i sin favør og vant til slutt 3-2. Dermed leder faktisk Sogndal OBOS-ligaen etter syv runder, og det er akkurat så tett i toppen som man kunne håpe på. Det skiller nemlig kun tre poeng mellom de fem øverste lagene, og tirsdag møtes lag nummer to og tre på tabellen til en forhåpentligvis heidundrende duell på Nordmøre. 

  Skrell i Moss?

  Kristiansund har reist seg mesterlig etter en sjokkstart på sesongen, og kan vise til 4-1-0 op sine fem siste. Fredagens 1-1-match mot Sandnes Ulf i OBOS-ligaen var imidlertid en liten nedtur, og en fryktelig forsvarstabbe sørget for at bare ble ett poeng i Sandnes. Søndag fikk de også bekreftet forsterkning av stallen den neste måneden. Rosenborg-spiller Marius Sivertsen Broholm skal nemlig tilbringe de neste 30 dagene på lån i Kristiansund, og med skader og slitasje i stallen for tiden, ankommer 18-åringen på et gunstig tidspunkt for Christian Michelsen. Broholm kan få sin debut allerede i kveld.

  Didrik Fredriksen Og Åsane Kan Overraske I 16. Mai-Runden I Obos-Ligaen.
  Didrik Fredriksen Og Åsane Kan Overraske I 16. Mai-Runden I Obos-Ligaen.

  Etter syv runder er Åsane det eneste gjenværende laget i OBOS-ligaen uten seier så langt denne sesongen. Røk 2-3 mot ligaleder Sogndal sist, til tross for å ha ledet 2-1. Bergenserne har fått svært dårlig uttelling, og har hengt atskillig bedre med enn hva de fire poengene deres tilsier. Alle de tre tapene har vært ettmålstap, og ankommer Moss med strake 2-3-tap mot topplagene Ranheim og Sogndal. Moss skal dermed få sitt å bryne på når oransjetrøyene kommer på besøk, og kan hende er det duket for en liten skrell her. Bortelagets trener, Morten Røssland, er nemlig optimistisk.

  Oddstips for OBOS-ligaen

  FAVORITTEN:

  Fredrikstad – KFUM Oslo
  TIPS
  Under 2,5 mål til 2,05 i odds hos Norsk Tipping

  LURINGEN:

  Moss – Åsane
  TIPS
  B til 3,15 i odds hos Norsk Tipping

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen