More

  OBOS-runden

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Vi går gjennom alle kampene i helgens OBOS-runde.

  Det er duket for ny OBOS-runde, med flere godbiter på menyen. Søndag barker nedrykkslagene Jerv og Kristiansund sammen, og det er duket for toppkamp i Trondheim når Ranheim tar imot ligaleder Sogndal. Her er vår gjennomgang av samtlige kamper denne OBOS-runden. I tillegg kan du også få med deg vår generelle preview med oddstips til helgens runde.

  SANDNES ULF – BRYNE 
  Sandnes Ulfs rekke med antall kamper uten seier ble forlenget til syv i 16. mai-runden, men sandnesingene er likevel i godt lynne etter strake uavgjorte mot opprykksfavorittene Kristiansund og Start. Tirsdag reddet de det ene poenget med 3-3 mot sørlendingene, og det var selvsagt tidligere Start-spiller Martin Ramsland som scoret utligningsmålet for Ulf. Bryne holdt Jerv til 0-0 tirsdag kveld, og dermed har jærbuene tapt bare to av sesongens første åtte kamper. Kevin Knappens mannskap styrte det meste av begivenhetene mot grimstadværingene, men klarte ikke å få den forløsende scoringen. Rogalendingene er uten borteseier hittil i år. 

  HØDD – FREDRIKSTAD 
  Hødd åpnet comeback-sesongen til OBOS-ligaen på forrykende vis, men de siste ukene har hverdagen begynt å sette seg inn. Samtlige fire siste har endt uten seier, med kun to poeng i denne rekken. 16. mai ble det knepent 0-1-tap mot ligaleder Sogndal, men har ikke tapt på hjemmebane så langt denne sesongen, med 1-3-0 på Høddvoll. Fredrikstad fortsetter å ikke slippe inn mål, og tirsdag ble det 1-0-seier hjemme mot KFUM Oslo. Det var østfoldingenes sjette kamp uten baklengs i år, og Mikkjal Thomassens lag har sluppet inn bare to mål på de åtte første kampene. Er med og kjemper helt i toppen av tabellen, til tross for at fem av åtte oppgjør har endt uavgjort. 

  JERV – KRISTIANSUND 
  Jerv har på rask tid gått fra å være et Eliteserie-lag til å bli et bunnlag i OBOS-ligaen. Grimstad-væringene er uten seier på sine fem siste kamper, men de to siste har endt uavgjort. Tirsdag kjempet de seg til 0-0 borte mot Bryne, til tross for at de var underlegne i store deler av oppgjøret, som var preget av mye dueller. Spørsmålene rundt Arne Sandstøs fremtid blir stadig større for hver kamp uten seier som går. Kristiansund derimot, klarer ikke slutte å vinne. Tirsdag snudde de 1-2 i toppkampen mot Ranheim til 3-2-seier. Leander Alvheim ble matchvinner tre minutter på overtid, og dermed er KBK plutselig på direkte opprykksplass, etter å ha startet sesongen med to strake tap. 

  Christian Michelsen Har Hatt Mye Å Glise For I Obos-Ligaen I År.
  Christian Michelsen Har Hatt Mye Å Glise For I Obos-Ligaen I År.

  KFUM OSLO – MOSS 
  KFUM sikret seg sesongens første seier i 2-0-triumfen hjemme mot Kongsvinger for en uke siden, men klarte ikke følge opp 16. mai. Da endte det med fortjent 0-1-tap mot defensivt bunnsolide Fredrikstad, og Oslo-laget ble sesongens sjette lag til ikke å score mål på østfoldingene. Mulighetene for poeng virker betraktelig større her, selv om Moss foreløpig har levert et flott comeback til OBOS-ligaen. Mossingene er helt oppe på kvalikplass, og er uten tap i alle sine fem siste kamper. Tirsdag tok de sesongens andre 1-0-seier da de slo Åsane 1-0, og Thomas Myhre har bygget et godt og slagkraftig mannskap på Melløs. Alle bortekampene deres hittil i år har endt uavgjort. 

  RANHEIM – SOGNDAL 
  Rundens toppkamp i OBOS-ligaen mellom nummer 1 og 4 på tabellen. Ranheim var på vei mot tre imponerende bortepoeng i tirsdagens toppoppgjør mot Kristiansund. Men, to sene scoringer av hjemmelaget sørget for at Kåre Ingebrigtsens utvalgte ble sendt hjem til Trondheim med 2-3-tap i bagasjen. Er normalt sterke hjemme på EXTRA Arena, men røk 0-4 her mot Skeid for noen uker siden. Sogndal fortsetter å skvise poengene ut av oppgjørene sine, og tok en ny knepen triumf tirsdag, da de slo Hødd 1-0. Det var sogningenes tredje strake ettmålsseier, og alle deres fem seirer i 2023 har blitt vunnet med ett mål. Andre match i år uten baklengs mot Hødd. 

  RAUFOSS – KONGSVINGER 
  Raufoss åpnet sesongen på strålende vis, men i det siste har det gått atskillig tyngre. Jørgen Wålemarks mannskap spilte tirsdag sin fjerde kamp uten seier, da de ble sendt hjem fra Mjøndalen som slakt med 0-3. Har gått målløse av banen i tre av disse fire seiersløse kampene, men har blant annet 4-0-seier mot KFUM å vise til på hjemmebane i år. Mer berg-og-dalbane-form for Kongsvinger. Hedmarkingene røk fortjent 0-2 mot KFUM for en uke siden, men slo kraftig tilbake i midtuken med flott 5-0-seier hjemme mot Skeid. Det var Kongsvingers beste kamp hittil under Vegard Hansen, og er bare poenget unna å ligge på kvalikplass. 

  SKEID – MJØNDALEN 
  Skeid slo til med flott 4-0-seier borte mot topplaget Ranheim for tre uker siden, men mai måned har vært atskillig tyngre for hovedstadslaget. Ingen av oksenes fire kamper denne måneden har endt med seier, og tapte uhyre fortjent 0-5 mot Kongsvinger på fotballens nasjonaldag tirsdag. Har heller ikke vunnet foran egne hjemmesupportere på tre forsøk denne sesongen. Mjøndalen er i ferd med å finne litt form etter en skrekkelig start på sesongen. Har nå 2-1-1 på sine fire siste, og leverte en solid prestasjon i 3-0-seieren mot Raufoss tirsdag. Kristian Lien har vært i strålende form for bruntrøyene i år, og har scoret seks av Mjøndalens ti mål i OBOS-ligaen. 

  Lars Martin Kvarekval For Skeid I Obos-Ligaen.
  Lars Martin Kvarekval For Skeid I Obos-Ligaen.

  ÅSANE – START 
  Åsane er stadig det eneste gjenværende laget i OBOS-ligaen 2023. Tirsdag gikk de på sesongens fjerde tap da bergenserne røk knepent med 0-1 borte mot Moss. Det begynner imidlertid å haste med å dra i land sesongens første seier, og det har vært mye nesten. Særlig på hjemmebane har de spilt tidvis god fotball, men har likevel bare ett poeng å vise til fra sine tre hjemmekamper. Start hadde seieren mot Sandnes Ulf i lomma etter scoringer av Derviskadic, Sanyang og Sakor. Men, i det 90. minutt utlignet tidligere Start-spiller Martin Ramsland til 3-3 for gjestene, og spolerte dermed 16. mai-festen på Sørlandet. Start har likevel bare tre poeng opp til direkte opprykksplass. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen