More

  OBOS-ligaen: 2 oddstips til helgens runde

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Vår ukentlige preview til helgens OBOS-runde, med oddstips.

  Sogndal har hatt en fabelaktig start på sesongen, og leder faktisk OBOS-ligaen etter åtte ligarunder. Sogningene har imidlertid hatt litt flyt på veien mot toppen av tabellen. For alle deres fem seirer har blitt vunnet med ett mål, og med litt mindre marginer kunne Tore André Flos mannskap fort vært atskillig lengre ned på tabellen.  

  Nå venter en av sesongens tøffeste tester hittil for Sogndal, når de skal bryne seg på fjerdeplasserte Ranheim. Trønderne har vært gjenopplivet etter at Kåre Ingebrigtsen tok over laget før denne sesongen, og fremstår som en klar kandidat til opprykk til Eliteserien. 16. mai var de sågar på vei mot en uhyre imponerende seier borte mot Kristiansund, men tapte til slutt 2-3 etter å ha ledet i 71 av kampens 90 minutter.  

  Bunnsolide FFK

  Om Sogndal klarer å vinne i Ranheim gjenstår å se, men uansett utfall på EXTRA Arena, vil søndagens match garantert føre til endringer i toppen. Det skiller nemlig bare fem poeng mellom de syv øverst plasserte lagene i OBOS-ligaen, og ett av de lagene som har sett svært solide ut i sesonginnledningen, er Fredrikstad. Østfoldingene er i ferd med å slå kraftig tilbake etter et skuffende 2022, og den nye treneren, Mikkjal Thomassen, har transformert FFKs defensive struktur, og østfoldingene har sluppet inn kun to mål så langt i år, som selvfølgelig er klart færrest i OBOS-ligaen.

  Vi Gir Brynjolfur Willumsson Og Kristiansund Tillit I Helgens Oddstips.
  Vi Gir Brynjolfur Willumsson Og Kristiansund Tillit I Helgens Oddstips.

  De har holdt nullen hele seks ganger, og nå skal de opp mot Hødd på bortebane, som heller ikke har sluppet inn altfor mye etter comebacket til divisjonen. Kun åtte baklengs er godkjent i en liga som er notorisk kjent for mange mål, men under 2,5 har vært et vinnerspill i alle Fredrikstad sine kamper i år. Hvis man vil prøve seg på noe mer utradisjonelt enn et rent markeringsspill, virker under 2,5 på Høddvoll som et solid alternativ. 

  Hvor kommer overraskelsen?

  Rundens favoritt-tips gir vi til Kristiansund. Nordmøringene er inne i en solid rekke med 5-1-0 på sine seks siste, og viste vinnermentalitet da de slo Ranheim 3-2 i tirsdagens runde, til tross for at de lå under i store deler av oppgjøret. Nå har Christian Michelsens lag for alvor fått ferten av opprykk og inntatt direkte opprykksplass. Til sammenligning sliter Jerv tungt etter nedrykket fra Eliteserien, og har ikke vunnet noen av sine siste fem. Søndag møtes de to nedrykkslagene i Grimstad, og sørlendingene blir nokså klare favoritter. 2,00 i odds på borteseier er tilstrekkelig godt betalt til at vi forsøker oss på nordmøringene. 

  Så gjenstår det å se hvor rundens overraskelse kommer. Moss har, som tidligere skrevet, imponert stort etter comebacket til OBOS-ligaen, og er oppe på kvalikplass når sesongen snart er en tredjedel ferdigspilt. Østfoldingene er ubeseiret på sine siste fem, og tar søndag turen til Ekeberg for å bryne seg på KFUM. Oslo-laget kan vise til kun én seier så langt i år, og tapte fortjent 0-1 mot Fredrikstad sist. Vi syns Norsk Tipping har undervurdert Thomas Myhres mannskap i stor grad når Moss-triumf gir hele 3,50 ganger pengene tilbake hvis de går seirende ut på Ekeberg. Vi prøver derfor B! 

  Helgens oddstips

  FAVORITTEN: 

  Jerv – Kristiansund 
  TIPS: 
  B til 2,00 i odds hos Norsk Tipping 

  LURINGEN: 

  KFUM Oslo – Moss 
  TIPS: 
  B til 3,50 i odds hos Norsk Tipping 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen