More

  OBOS-ligaen runde 24: Alt om runden

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  OBOS-LIGAEN RUNDE 24: Vi dekker det som dekkes bør før helgens OBOS-runde.

  Ser man på historikk og klubbstørrelse, er det nok mange som mener at Fredrikstad og Start hører hjemme på aller øverste nivå i den norske fotballpyramiden. FFK har ikke vært i Eliteserien siden 2012, men virker omsider å være på vei mot gammel storhet. Mikkjal Thomassens mannskap har hatt en uhyre imponerende sesong, og knapt trådd en fot feil. 

  LES OGSÅ: Helgens dobbel i League One

  Det samme kan ikke sies om de øvrige utfordrerne om opprykk. KFUM Oslo på andreplass, startet sesongen uten å vinne noen av de seks første kampene, men holder likevel direkte opprykksplass når bare syv ligarunder gjenstår. Kongsvinger følger hakk i hæl etter en forrykende sommer, men etter 1-1 mot Kristiansund i forrige runde, har Vinger nå gått fem strake uten seier.  

  Skeptisk ekspert

  Det har sprengt opprykksfeltet på vidt gap, og hvis Kristiansund vinner sin hengekamp, kan det i teorien skille kun fire poeng mellom lag nummer to og fem på tabellen. Dermed ligger vi an til å få en forrykende høst, også i OBOS-ligaen, akkurat som i Eliteserien. Og Start virker å sitte med spesielt gode kort på hånden. Det blåser en ny giv i Kristiansand, og forrige rundes 1-0-seier i Sørlandsderbyet over Jerv, virket å gi fansen fornyet tro på at noe helt spesielt er i emning.  

  Obos-Ligaen Runde 24
  Eirik Schulze For Start.

  Alle er imidlertid ikke av samme oppfatning. TV2-ekspert Jesper Mathisen uttalte nylig til Nettavisen at han ikke kunne huske sørlandsfotballen har vært dårligere tidligere enn i år, og kan hende er det i år det gjelder å klyve seg tilbake til Eliteserien. For årets OBOS-sesong har vært et godt stykke unna nivået fra tidligere årganger, og allerede neste år, må man trolig plukke atskillig flere poeng for å rykke opp til Eliteserien, enn hva som er tilfellet i år. Start bør dermed ikke ha noen problemer med motivasjonen, når vi nå nærmer oss oppløpet på årets sesong i OBOS-ligaen. 

  Drama på Høddvoll

  Start må finne seg i å være relativt klare forhåndsfavoritter når de tar imot Moss til helgen, all den tid sørlendingene har spilt ni strake på eget kunstgress uten tap. Men, det er ikke bare i toppen det kjempes for livet. I bunnen av tabellen, utkjempes det en durabelig duell for å holde seg i divisjonen. Mjøndalen, Jerv og Åsane står alle med samme poengsum før helgens runde, og et særlig blått lys virker å brenne for Jerv. De har sett merkbart svakere ut etter at Eirik Kjønø tok over klubben, og er i fritt fall. 

  Vi får derfor en svært interessant duell på Høddvoll til helgen, når Jerv gjester Hødd. Vertene ligger for øyeblikket på direkte nedrykksplass, men har bare tre poeng opp til de gjestende sørlendingene. Hjemmeseier her vil gjøre kampen om å unngå nedrykk bare enda mer spennende, og Hødd har også med seg litt form inn mot dette høydramatiske bunnoppgjøret. Sunnmøringene har vunnet begge sine to siste hjemmekamper, mens Jerv har gått av banen uten triumf i alle sine tre siste turer til fremmed gress. 

  OBOS-Ligaen runde 24

  Hødd – Jerv

  Hødd med knepent tap i det viktige bunnoppgjøret mot Åsane sist, og forlot Bergen med 0-1 i bagasjen. Dermed blir sunnmøringene værende på direkte nedrykk, men med to hjemmekamper i løpet av den neste uken, har Hødd fremdeles alle muligheter til å berge plassen på egne premisser. Har imidlertid ikke råd til tap her, for det er nettopp Jerv som ligger på plassen foran dem. Sørlendingene er i ferd med å klare kunststykket å rykke ned to divisjoner på like mange år, og treneransettelsen av Eirik Kjønø har foreløpig ikke hatt noen effekt. Nytt tap sist, i Sørlandsderbyet hjemme mot Start, som endte 0-1. Ingen av lagene har råd til å tape denne.

  Ranheim – Fredrikstad

  Ranheim slapp inn tre horrible mål i 1-3-tapet mot Raufoss forrige fredag, og vips var man i Lotteritilsynets søkelys for mulig kampfiksing. Det var sågar trøndernes første tap etter fem strake uten nederlag, og formen på hjemmebane har vært alt annet enn tillitsvekkende; Ranheim har vunnet bare én av sine siste syv på EXTRA Arena. Fredrikstad holder stadig stø kurs mot Eliteserien, og sikret ny seier sist, da de slo Sogndal 2-1 hjemme i plankebyen. Kom tidlig bakpå, men Oscar Aga og Philip Aukland sørget for nok et comeback. Det var FFKs femte strake uten tap, og Fredrikstad har tapt bare én kamp så langt i OBOS-ligaen denne sesongen.

  Skeid – Kongsvinger

  Skeid er allerede kvittert ut av OBOS-ligaen, og har lite annet enn æren og forberedelsene til neste sesong å spille for. Nytt tap sist, da Moss vant enkelt 3-0 på Melløs, og Oslo-laget måtte dermed konstatere lagets åttende strake tap. Stort bedre går det ikke hjemme på Nordre Åsen, der Skeid har seks strake nederlag på samvittigheten. Kongsvinger kom bakpå i toppkampen mot Kristiansund forrige runde, men Martin Vinjor sørget for balanse i regnskapet og 1-1 på Gjemselund. Minicomebacket var en liten opptur for Vegard Hansens mannskap, men Vinger kommer ikke unna det faktum at de nå har spilt fem strake uten seier, men har en gyllen mulighet til å komme tilbake på vinnersporet her.

  Obos-Ligaen Runde 24
  Arne Erlandsen Har Ikke Lykkes Å Snu Trenden For Skeid.

  Sogndal – Åsane

  Sogndal er i ferd med å ramle ut av kvalikbildet, for to strake tap har tatt sogningene ned til sjetteplass på tabellen, og står på randen til å falle ut av kvalikplassene. Gikk opp i ledelsen i forrige runde borte mot ligaleder Fredrikstad, men røk 1-2 til slutt, som de også gjorde i hjemmekampen mot Ranheim i runden før. Over 2,5 mål i fire av deres fem siste. Åsane tok en livsviktig 1-0-seier i bunnoppgjøret mot Hødd i forrige runde, og bergenserne tok seg opp på trygg grunn på tabellen, takket være bedre målforskjell enn både Jerv og Mjøndalen. Kristoffer Barmen ble matchvinner fra straffemerket i hjemmedebuten for oransjetrøyene etter snaue halvtimen.

  Bryne – Kristiansund

  Etter tre strake seirer, tok Brynes seiersrekke slutt mot bunnlaget Mjøndalen i forrige runde. Duarte Moreira sendte jærbuene i føringen etter bare to minutter, men bruntrøyene slo tilbake. Moreira er i ferd med å bli en stor suksess på Jæren etter sommerens overgang fra Portugal, og 21-åringen er oppe i fire fulltreffere på sine seks første starter for OBOS-klubben. Kristiansund tok ledelsen i toppoppgjøret mot Kongsvinger, men måtte til slutt nøye seg med 1-1 og ett poeng på Gjemselund. Har et stykke opp til KFUM på direkte opprykksplass, men har også en kamp til gode på de fleste topplagene. Har imidlertid vunnet bare én av de siste åtte på fremmed gress.

  Obos-Ligaen Runde 24
  Christoffer Aasbak For Kristiansund.

  KFUM Oslo – Mjøndalen

  KFUM Oslo er oppe på direkte opprykksplass etter at de tok sin andre strake seier da Sandnes Ulf ble nedkjempet med 2-1-seier på Vestlandet sist helg. Kom tidlig under, men Hummelvoll-Nuñes utlignet rett før pause, og fire minutter på overtid sendte Akinsola Akinyemi gjestene til himmels med sin matchvinnende scoring. Det brenner et blått lys for Mjøndalen, som er på samme poengsum som Jerv og Åsane, men ristet av seg skuffelsen etter seks strake uten triumf, da de omsider kom tilbake på vinnersporet med livsviktig 2-1-seier mot Bryne. Kom sågar tilbake fra 0-1, og Kevin Nicols mannskap kommer ikke til å gi seg i kampen for tilværelsen i OBOS-ligaen.

  Raufoss – Sandnes Ulf

  Raufoss dro høyst overraskende fra Trondheim med 3-1-seier mot formsteke Ranheim, og er dermed i høyeste grad med i kampen om en kvalikplass, all den tid det nå skiller kun to poeng opp til Sogndal på sjette. Formen hjemme på NAMMO er også godkjent, med kun to tap på siste 11 på eget gress. Her har det ofte blitt målrikt i det siste, med over 2,5 mål i fire av de siste fem. Sandnes Ulf med surt overtidstap hjemme mot KFUM Oslo da de røk 1-2 i forrige ligarunde, og dermed har sandnesingene tapt to strake. Dette representerer trolig vestlendingenes siste mulighet til å melde seg på i kampen om en kvalikplass, og har vunnet tre av sine fire siste bortekamper.

  Start – Moss

  Start har fått ferten av opprykk etter livsviktig 1-0-seier i Sørlandsderbyet mot Jerv sist helg. Det var sørlendingenes fjerde strake uten tap, og nå er optimismen på Sør Arena større enn på lenge. Det skiller kun tre poeng opp til direkte opprykksplass, og Start skal møte både Kongsvinger og KFUM på hjemmebane før sesongen er over. Moss slo tilbake etter strake uten seier, da de enkelt tok seg av tabelljumbo Skeid med 3-0-triumf forrige helg. Braga, Andresen og Pedersen med målene for østfoldingene, men Moss er ikke ute av nedrykksfare ennå, til tross for solid poengfangst. Har spilt fire strake bortekamper uten å komme hjem til Melløs med tre poeng.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen