More

  OBOS-ligaen: Klart for opprykksfest i Oslo

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Alt ligger til rette for en historisk helg i OBOS-ligaen på Intility søndag ettermiddag.

  Det er duket for nest siste ligarunde, og det betyr en ulidelig spennende søndags ettermiddag i OBOS-ligaen. Alle kamper i denne og siste runde har nemlig avspark samtidig, for at ingen lag skal ha muligheten til å spille på andres resultater. Og for mange ligger nok den største spenningen i å se om KFUM Oslo blir historiske og sikrer sitt første opprykk til øverste divisjon i klubbens historie.  

  LES OGSÅ: Alt om La Liga-runden

  Hjemmekamp på Intility

  Etter hvert som sesongen har skredet frem, har Kåffa seilt opp som en stadig større opprykksfavoritt, og Johannes Moesgaards mannskap skal ha drøssevis med kreditt for måten de har taklet det presset på. For med to strake seirer for Kongsvinger, begynte nok Oslo-laget å se seg over skuldrene de siste ukene, og det ville på ingen måte vært et sjokkresultat om alle poengene hadde blitt igjen i Sogndal i bortekampen på Fosshaugane Campus forrige runde. 

  Obos-Ligaen
  Obos-Ligaen: Klart For Opprykksfest I Oslo 4

  I stedet gikk KFUM hen og vant 3-0 på svært imponerende vis, i en ekstremt moden og profesjonell oppvisning. Seieren sørget også for ny klubbrekord i OBOS-ligaen, og slettet dermed rekorden fra i fjor, da de tok 52 poeng. Seier i søndagens “hjemmekamp” mot Skeid vil sikre opprykket, skjønt det må tas hensyn til at KFUM Oslo spiller sesongens siste hjemmekamp på Vålerengas hjemmebane, Intility Arena. Vi har likevel svært stor tro på at Kåffa gjør jobben som trengs, og har vurdert helgens Oslo-derby til 78 prosent sannsynlighet for at KFUM Oslo sørger for det historiske opprykket. 

  Østfold-derby

  Mens det i Oslo gjøres klart for oppgjør mellom 2 og 16 på tabellen, er det nesten like stor avstand mellom lagene i helgens Østfold-derby, når Moss tar imot ligaleder Fredrikstad. Ett eller tre poeng til bortelaget vil sementere FFKs ligamesterskap, som lenge har stått nærmest skrevet i stein. Men, det er vertene fra Moss som har det aller største behovet for poengene søndag. For etter tre strake tap, har mossingene plutselig bare fire poeng ned til Jerv på kvalikplass, og har plutselig måttet begynne å se seg over skulderen. Det er også vel verdt å huske på at grimstadværingene trolig vil få seg et løft under Lars Bohinens ledelse ut sesongen.

  Hvem rykker ned?

  Mye skal gå galt om Moss må spille kvalik for å bli værende i divisjonen etter comebacket til OBOS-ligaen i år, men seier mot Fredrikstad vil garantere fornyet OBOS-kontrakt neste sesong. Den garantien vil ikke Hødd ha, uansett hvordan det går i søndagens hjemmekamp mot Start. Men, sunnmøringene kunne langt på vei vært ferdige i divisjonen, hadde det ikke vært for de fire poengene de har tatt de siste rundene mot Sogndal og Raufoss. Og motivasjonen vil nærmest garantert være i Hødd sin favør når Start ankommer Sunnmøre søndag. Sørlendingene har sikret seg kvalikplass, og er heller ingenting å skryte av på bortebane. 

  Og i Grimstad dukes det for skikkelig nedrykksduell mellom Jerv og Åsane, og alt annet enn tre poeng vil være katstrofalt for grimstadværingene. Det skiller nemlig tre poeng opp til søndagens gjester, og hvis bergenserne får med seg poeng, er Jerv garantert å i alle fall måtte spill kvalik for å holde seg i divisjonen. Alt ligger dermed til rette for en vaskeekte søndagsthriller i OBOS-ligaen. 

  29. runde i OBOS-ligaen

  Bryne – Sogndal

  Fortsatt et ørlite håp for Bryne om å klare en kvalikplass, til tross for at de røk 0-2 mot Start i forrige ligarunde. Det skiller fire poeng opp til Sogndal på 6. plass, så kun seirer mot Sogndal og Raufoss i de avsluttende rundene er godt nok, skal de ha håp om å klare den siste kvalikplassen. Er bunnsolide hjemme på Jæren, og har ikke tapt her siden starten av juni. Sogndal kjenner Ranheim og nettopp Bryne i nakken når de for øyeblikket holder den siste kvalikplassen, men poeng her vil langt på vei gjøre susen. Røk imidlertid hele 0-3 for opprykksjagende KFUM Oslo sist helg, og formen på bortebane har vært alt annet enn tillitsvekkende i høst. 

  Hødd – Start

  Fortsatt et ørlite håp for Bryne om å klare en kvalikplass, til tross for at de røk 0-2 mot Start i forrige ligarunde. Det skiller fire poeng opp til Sogndal på 6. plass, så kun seirer mot Sogndal og Raufoss i de avsluttende rundene er godt nok, skal de ha håp om å klare den siste kvalikplassen. Er bunnsolide hjemme på Jæren, og har ikke tapt her siden starten av juni. Sogndal kjenner Ranheim og nettopp Bryne i nakken når de for øyeblikket holder den siste kvalikplassen, men poeng her vil langt på vei gjøre susen. Røk imidlertid hele 0-3 for opprykksjagende KFUM Oslo sist helg, og formen på bortebane har vært alt annet enn tillitsvekkende i høst. 

  Jerv – Åsane

  Obos-Ligaen
  Obos-Ligaen: Klart For Opprykksfest I Oslo 5

  Lars Bohinen har kommet inn for å redde Jerv fra nedrykk, og trenerveteranen fikk en vinnende start på oppdraget med en sliteseier over tabelljumbo Skeid. Måtte grave dypt for seieren, men Bassekou Diakatés scoring etter drøye timen, var nok til å gi grimstadværingene tre ekstremt viktige poeng. Denne kampen blir imidlertid ikke noe mindre viktig, all den tid det er nettopp Åsane som ligger på plassen foran Jerv, og har tre poengs forsprang til helgens vertskap. Bergenserne vil nok si seg meget godt fornøyd med ett poeng her, men de har ikke plukket med seg mange poeng i høst. Kun tabelljumbo Skeid har blitt slått på fremmed gress siden starten av juni. 

  KFUM Oslo – Skeid

  Alt ligger til rette for folkefest på Ekeberg, når KFUM Oslo kan spikre et historisk opprykk til Eliteserien med seier over nedrykksklare Skeid søndag. Har satt opp denne muligheten med en strålende 3-0-seier borte mot Sogndal sist helg, og Kåffa er dessuten bunnsolide defensivt for tiden. Har ikke sluppet inn mål i de fem siste ligarundene, og forrige baklengs kom i 2-1-seieren mot Sandnes Ulf i midten av september. Skeid var nære ved å stikke kjepper i hjulene for nedrykkstruede Jerv, men tapte til slutt knepent 0-1. Det er ikke ventet at oksene er i stand til å ødelegge opprykksfesten for vertene i dette hovedstadsderbyet, og de har gått målløse av banen i ni strake bortekamper.

  Kristiansund – Raufoss

  Kristiansund har prikket inn formen i tide til å i hvert fall sikre kvalikplass og rett til å kjempe om billett til Eliteserien senere i høst. Fire strake seirer har gitt Amund Skiri etterlengtet arbeidsro inn mot kvaliken, og blir dermed favoritter også her. Tok en kontrollert og moden 2-0-seier borte mot Ranheim i forrige runde, men har vunnet kun én av de fire siste på hjemmebane. Raufoss ankommer Nordmøre i elendig form, og har ikke vunnet noen av sine fem siste. Sist røk de sågar 0-1 hjemme mot svært så bortesvake Hødd, og har forsvinnende lite igjen å spille for de siste rundene. dessuten vunnet kun én bortekamp siden midten av august, og må regnes som underdoger her. 

  Mjøndalen – Kongsvinger

  Obos-Ligaen
  Obos-Ligaen: Klart For Opprykksfest I Oslo 6

  Flott form på Mjøndalen, som ble det første laget til å kneble ligamester Fredrikstad i deres egen storstue med ypperlig 2-1-seier i plankebyen sist helg. Reuterswärd og Ovenstad scoret målene i den minneverdige triumfen, og med 10 poeng av siste 12 mulige, har bruntrøyene gjort mer enn nok for å berge plassen neste sesong. Kongsvinger har fremdeles et ørlite håp om å knipe den andre og siste direkteadgangen til Eliteserien, men er avhengige av at KFUM Oslo ikke slår tabelljumbo Skeid hjemme, og at de selv tar full pott i de to siste rundene. Har vunnet de to siste med total 6-0 i målscore. 

  Moss – Fredrikstad

  Østfold-derby. Moss er ikke ute av fare ennå, og det skiller bare fire poeng ned til Jerv på kvalikplass. Har dessuten meget vanskelige oppgjør igjen med ligamester Fredrikstad på besøk denne helgen, og visitt til Kongsvinger på tredjeplass i siste runde. Tre strake tap har gjort at mossingene plutselig er litt i trøbbel, men kan ta dette på motivasjonen. For Fredrikstad er så godt som mestere, takket være overlegen målforskjell på KFUM Oslo. Gikk imidlertid på sesongens første hjemmetap forrige runde, da de høyst overraskende røk 1-2 mot Mjøndalen. Har vært råsterke borte, så vel som hjemme, denne sesongen, og det er kun KFUM som har slått FFK på bortebane i år.

  Sandnes Ulf – Ranheim

  Tre strake tap, og snipp snapp snute, så er håpet om kvalik ute for Sandnes Ulf. Hadde forsvinnende lite å stille opp med forrige helg, da de røk hele 0-4 borte mot opprykksjagende Kongsvinger. Må også se seg ørlite grann over skulderen, for det er ikke mer enn fire poeng til Jerv som holder kvalikplassen for å ikke rykke ned fra OBOS-ligaen. Ranheim kan fortsatt klare kvalik om opprykk til Eliteserien, men da hjalp det lite med 0-2-tap for Kristiansund sist helg. Har tre poeng opp til Sogndal, og dessuten meget mye svakere målforskjell. Formen på hjemmebane er heller ikke all verden å skryte av, og trønderne har vunnet kun to av siste ni på eget gress. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen