More

  La Liga: Ringrev i trøbbel

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  LA LIGA: Celta trodde nok de gjorde et kupp da de ansatte Rafa Benítez som klubbens neste manager. I stedet er trenerveteranens opphold på Balaídos i ferd med å bli en katastrofe. 

  Kun én seier og tre uavgjorte er Celtas sørgelige fasit etter de 11 første ligarundene. Klubben trodde nok de hadde gjort seg ferdig med nedrykksstrid da de i sommer ansatte Rafa Benítez som manager, men nok en gang står Celta med begge bena i gjørma. Os Celestes’ eneste seier i ligaen denne høsten, kom mot tabelljumbo Almería på septembers første dag, og det er i denne anledning verdt å minne om at Almería ikke har vunnet noen kamper i La Liga så langt denne sesongen. 

  La Liga
  Jørgen Strand Larsen, Her I Kamp Mot Barcelonas Frenkie De Jong.

  Onsdag fikk Celta imidlertid smaken av seier igjen, da de på enkelt vis slo ut Turégano på nivå 5 i første runde av Copa del Rey. Til tross for motstanderens svært beskjedne størrelse, var seieren viktig for Rafa Benítez’ hardt prøvede mannskap.

  Snur det mot Sevilla?

  – Alle forventer at man skal vinne disse kampene, men det var viktig for oss å score mål, ikke slippe inn og ellers spille god fotball. Det er vanlig at La Liga-lagene vinner disse kampene, men det er viktig å bruke denne seieren som et springbrett, slik at vi utvikler oss videre. Det hjelper lite hvis vi ikke bruker dette som en lærepenge til å være mer intense og score flere mål enn motstanderne våre, også i ligaen, påpeker Celta-sjefen overfor spansk presse. 

  LES OGSÅ: Ukens utgave av Tipsbladet er klar

  Og den gode (?) nyheten for Benítez og Celta, er at vi tror på lyseblå seier i helgens møte med Sevilla. Det til tross for at Sevilla har vist tegn til bedring under Diego Alonso, som har overvært to uavgjorte i hans første kamper etter at han tok over klubben, mot Real Madrid og Cádiz. 

  Ellers gjenstår det å se hvor den virkelige store dramatikken utspiller seg denne helgen, nå som støvet omsider er i ferd med å legge seg etter Jude Bellinghams forrykende oppvisning i El Clásico sist helg.

  La Liga 12. runde

  Las Palmas – Atlético Madrid

  La Liga
  Jonathan Viera, Las Palmas.

  Den fine formen fortsetter for nyopprykkede Las Palmas, som tok sin tredje seier på de fire siste, da de tok en sterk 2-1-seier borte mot opprykkskollega Almería sist helg. Dermed har Las Palmas inntatt en plass trygt forankret i midtsjiktet av La Liga, og midtuken ble benyttet til å enkelt ta seg videre i Copa del Rey mot Manacor med 3-0-seier. Samtidig fortsetter Atlético Madrid å puste lagene aller øverst på tabellen i nakken, men måtte jobbe overraskende hardt for 2-1-seieren mot nyopprykkede Alavés forrige runde. Det var likefullt Los Colchoneros’ sjette strake seier i La Liga, og er bare tre poeng bak ledende Real Madrid, og har også en kamp til gode på byrivalen.

  Osasuna – Girona

  Alavés fortsetter trenden med å vinne og tape annenhver kamp, så hvis de har tenkt å holde den statistikken intakt, blir det vel seier her. For forrige runde gikk med til å tape 1-2, selv om det lenge så ut til å ebbe ut i 1-1. Hjemmelaget fikk imidlertid den matchvinnende scoringen fire minutter på overtid, så det vil være et revansjesugent Osasuna som stiller til startstreken her. Den eventyrlige høsten tar ikke slutt for Girona, til tross for at de måtte jobbe hardt for å slå tungtslitende Celta med 1-0 sist helg. Yangel Herrera ble matchvinner i første tilleggsminutt i andreomgang, og Girona holder dermed trykket oppe på ligaleder Real Madrid, og er à poeng med Los Blancos – mot alle odds. Ankommer imidlertid Pamplona med en skadeliste som blir lengre for hver runde som går.

  Real Betis – Mallorca

  Det så lenge ut til å gå mot nok et 1-1-resultat, Real Betis’ fjerde på de siste fem, i forrige ukes hjemmekamp mot Osasuna. Men, fire minutter på overtid ble Isco den store helten for Los Verdiblancos med sin matchvinnende scoring, og det var også han som la opp til Betis’ 1-0-scoring i førsteomgang. Betis forlenget dermed sin ubeseirede rekke i La Liga til seks kamper. Mallorca taper ikke mange fotballkamper, men problemet deres er at de vinner ingen heller. Forrige helg ble det 0-0 i hjemmemøtet med Getafe, og dermed har Los Piratas spilt uavgjort i fire av de fem siste kampene sine. Deres hittil eneste seier denne høsten kom i 1-0-seieren mot Celta i midten av september.

  Celta Vigo – Sevilla

  La Liga
  Marcos Acuña, Sevilla.

  Hvor lenge får Rafa Benítez lov å fortsette å trene Celta Vigo? Det spør et stadig større publikum seg, etter at den tidligere Champions League-vinneren stadig ikke klarer å vinne med sin nye klubb. Kritikerne hevder metodene og taktikken hans er utdaterte, men Celta stort sett taper denne sesongen, taper de knepent. Forrige rundes 0-1-tap mot høytflyvende Girona ble et faktum ett minutt på overtid. To strake uavgjort i Diego Alonsos første kamper som Sevilla-sjef. Så ut til å gå på surt tap i bunnoppgjøret mot Cádiz sist, og lå under 0-2 før halvtimen var spilt. Men, scoringer av Lucas Ocampos og Ivan Rakitic sørget for balanse i regnskapet, og 2-2 til slutt. 

  Real Sociedad – Barcelona

  Rundens høydepunkt for de aller fleste. Real Sociedad har bitt godt fra seg mot de største klubbene i Spania, til tross for at det ble svært knepne 1-2-tap mot både Atlético og Real Madrid tidligere i høst. Nå møter de det tredje og det siste laget av de antatte topp 3-lagene i Spania, et hegemoni La Real-fansen drømmer om å kneble. Har vunnet alle sine tre siste hjemmekamper. Barcelona så lenge ut til å gå seirende ut av forrige helgs El Clásico, men det var før Jude Bellingham bestemte seg for å avgjøre alt på egenhånd, i Real Madrids favør. Har brukt uken til å slikke sårene, og Xavi har bedyret at Blaugrana vil slå tilbake. Begynner også å få nøkkelspillere tilbake fra skade. 

  Alavés – Almería

  Det begynner å bli lenge siden Alavés vant en poenggivende fotballkamp, 2. september for å være nøyaktig. Siden har de spilt syv strake i La Liga uten en seier, men gjorde en heroisk figur i forrige helgs 1-2-tap mot Atlético Madrid. Det begynner likevel å bli prekært, og holder bare plassen over streken foreløpig. Det er imidlertid langt mer prekært for helgens gjester, Almería, som står med nøyaktig null seirer så langt denne høsten. Nytt tap forrige helg, denne gang for opprykkskollega Las Palmas, da det endte 1-2 hjemme på Power Horse Stadium. Fikk seg en liten moralsk opptur i midtuken med 2-0-seier mot Talavera, og fikk dermed endelig kjenne på hvordan det er å vinne en fotballkamp igjen. 

  Valencia – Granada

  La Liga
  Hugo Duro I Aksjon For Valencia.

  Etter en trøblete september måned, begynner det å se lysere ut for Valencia. For to uker siden tok de seg greit av Cádiz med 2-0 hjemme, og forrige helg holdt de svært så hjemmesterke Athletic Bilbao til 2-2 på San Mamés. Burde også fått med seg alle poengene, for utligningen ble sluppet inn ikke mindre enn syv minutter på overtid. Granada hadde ingen verdens ting å stille opp med i første del av førsteomgangen mot Villarreal, og lå under 0-3 før det var spilt 28 minutter. Så startet opphentingen, men El Graná kom ikke lengre enn til 2-3, og forblir dermed på 19. plass på tabellen, stående på usle seks poeng. Paco López fortsetter imidlertid å få tillit på trenerbenken.

  Villarreal – Athletic Bilbao

  Villarreal var glimrende i 28 minutter i mandagskampen mot Granada, og Alexander Sørloth spilte en nøkkelrolle for den gule ubåten. Nordmannen scoret, assisterte og laget straffesparket som sørget for 3-0-ledelse, men likevel var det bare så vidt (u)båten bar. Det endte til slutt med 3-2-seier til Villarreal, som dermed tok sin første ligaseier siden midten av september. Athletic Bilbao så lenge ut til å gå på overraskende hjemme mot Valencia, og lå under 1-2 dypt inne i overtiden. Så dukket Alex Berenguer opp syv minutter inn i tilleggstiden, og sørget for 2-2, og da eksploderte det selvsagt på San Mamés. Gjør det imidlertid akkurat litt for svakt til å utrfordre en plass blant topp 4 – enn så lenge.

  Real Madrid – Rayo Vallecano

  La Liga
  Jude Bellingham – La Ligas Største Stjerne.

  Jude Bellingham. Vi kunne egentlig stoppet analysen av Real Madrid der. Han avgjorde El Clásico helt på egenhånd, og med sine to fulltreffere, har han scoret 11 ligamål for sin nye klubb. Engelskmannen har scoret 11 av Real Madrids 23 mål i La Liga, nesten halvparten. Bellingham har kapasitet og talent til å være Real Madrids beste og viktigste spiller de neste ti årene, minst. Nå er det Rayo Vallecano som skal forsøke å temme det engelske udyret, og tar med seg brukbar form til Santiago Bernabéu. Har ikke tapt noen av sine syv siste i La Liga, men vær klar over at hele fem av disse har endt uavgjort. 

  Getafe – Cádiz

  Getafe er La Ligas uavgjort-spesialister fremfor noen for tiden, og i La Liga er det hard kamp om den tittelen. Ingen er imidlertid overlegne Azulones, som har delt poengene med motstanderen sin i alle sine fem siste oppgjør. Forrige helg holdt de Mallorca til 0-0 på på bortebane, og det vil overraske oss nøyaktig ingenting om det ender uavgjort også her. For Cádiz ankommer Getafe med uavgjort fra sin siste ligakamp, da det endte 2-2 mot Sevilla. Burde imidlertid klart å kontrollere inn etterlengtet triumf, all den tid de ledet 2-0. Slet også stort i midtukens Copa del Rey-oppgjør mot vesle Badalona, men avanserte til slutt via straffesparkkonkurranse. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen