More

  OBOS-ligaen: Jerv rykket ned – Bryne knep kvalik

  Jerv måtte ta den tunge turen ned fra OBOS-ligaen, da de rykket ned for andre sesong på rad.

  Det var Jerv som hadde desidert mest å spille for i den avsluttende ligarunden av OBOS-ligaen søndag, da de gjestet ligamestere Fredrikstad i plankebyen. Men, til tross for en klar motivasjonsfordel, klarte ikke sørlendingene å knipe de nødvendige tre poengene for å unngå direkte nedrykket. Oscar Aga ble nemlig matchvinner for ligamesterne snaut ti minutter før slutt, og dermed klarte ikke Lars Bohinen å redde klubben fra nedrykk, som nå har klart kunststykket å rykke ned en divisjon i to strake sesonger.

  Samtidig holdt Hødd stand i sin bortekamp mot Ranheim, og reiste hjem fra Trondheim med 0-0 i bagasjen. Det ene poenget gjør at de skal spille kvalik mot vinneren av Lyn og Tromsdalen, og får det garantert ikke lett der. Men, Hødd er nok uansett godt fornøyde med at de klarte å unngå å rykke direkte ned, og har neste sesongs skjebne i egne hender.

  Åsane klarte seg – Bryne knep kvalik

  Obos-Ligaen
  Didrik Fredriksen Og Åsane Kan Se Frem Til Ny Sesong I Obos-Ligaen.

  I Bergen måtte Åsane ha tre poeng for å være sikre å unngå kvalikplass da Sandnes Ulf kom på besøk til oransjetrøyene. Og hjemmelaget hadde få problemer med å gjøre jobben som trengtes, og Erling Myklebust sendte bergenserne i føringen etter bare et drøyt kvarter. 20 minutter før full tid, fullførte Mame Mor Ndiaye jobben da han fastsatte sluttresultatet til 2-0.

  Dramatisk i Sogndal, der vertene måtte vinne for å være sikre på kvalik i hjemmemøtet med Mjøndalen. Men, det så mørkt ut da stortalentet Sondre Granaas banket inn ledelse til bortelaget etter en times spill. Sogndal blåste imidlertid nytt liv i kampen fra straffemerket snaue 20 minutter før slutt, men til tross for et stormløp mot gjestenes mål, klarte ikke sogningene å få den forløsende scoringen. Dermed røk faktisk den fjerde og siste kvalikplassen for Sogndal, ettersom Bryne tok en strålende borteseier mot Raufoss med 1-0. Christian Landu Landu, spilleren så god at han måtte navnes to ganger, ble matchvinner for jærbuene drøyt midtveis i andreomgang.

  Kvaliken gjenstår

  Dermed er sesongen 2023 over for 11 av de 16 lagene i OBOS-ligaen. Fredrikstad og KFUM Oslo er altså klare for Eliteserien, mens Jerv og hjelpeløse Skeid må ta den tunge turen ned til PostNord-ligaen. For Kongsvinger, Kristiansund, Start og Bryne, skal det nå gjøres opp om mulighet for Eliteserie-spill i 2024, mens Hødd møter enten Lyn eller Tromsdalen i kvalik for å unngå nedrykk. Fyldig sesongoppsummering av årets sesong i OBOS-ligaen kommer i fredagens magasin, og er du ikke abonnent, fortvil ikke: Nå kan du prøve et abonnement hos oss for kun fem kroner i fire uker!

  Resultater OBOS-ligaen 30. runde

  • Fredrikstad – Jerv 1-0
  • Kongsvinger – Moss 1-2
  • Ranheim – Hødd 0-0
  • Raufoss – Bryne 0-1
  • Skeid – Kristiansund 0-5
  • Sogndal – Mjøndalen 1-1
  • Start – KFUM Oslo 1-1
  • Åsane – Sandnes Ulf 2-0

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen