More

  OBOS-ligaen 23. runde: Gjennomgang av runden

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  OBOS-LIGAEN 23. RUNDE: Vi ser nærmere på helgens OBOS-runde med full gjennomgang av kampene.

  OBOS-ligaen 23. runde

  Det nærmer seg sesonginnspurt av OBOS-ligaen, med viktige poeng på spill for alle lag fra topp til bunn. Sørlandsderbyet mellom Jerv og Start er kan hende den aller største godbiten, men her ser vi nærmere på alle helgens kamper.

  LES OGSÅ: Alt om La Liga-runden

  Ranheim – Raufoss

  Ranheim har, nærmest på utrolig vis, meldt seg på i kvalikkampen igjen. Var i en forferdelig rekke fra juni til august, men har siden radet opp 4-1-0 på de siste fem. Forrige ligarunde tok de en råsterk 2-1-seier borte mot Sogndal, og ligger nå på syvendeplass, á poeng med Kristiansund på sjette. Erik Tønne og Mathias Emilsen med målene mot Sogndal. Etter tre strake seirer, har det gått tyngre for Raufoss de siste ukene med 1-3 og 1-1 mot Åsane og Moss. Lå lenge under i hjemmeoppgjøret mot østfoldingene, men Markus Johnsgård berget det ene poenget fire minutter før slutt. Begge lag har scoret i åtte av Raufoss’ ni siste kamper i OBOS-ligaen.

  Sandnes Ulf – KFUM Oslo

  Etter fire flotte seirer, tok seiersrekka til Sandnes Ulf omsider slutt da de røk hele 0-3 mot Bryne før landslagspausen. Sandnesingene har fremdeles et lite håp om å klare en kvalikplass, men da er trolig kun seier godt nok her, all den tid det gjenstår kun ni kamper av den ordinære sesongen. Har vunnet sine to siste hjemmekamper, men gikk uten triumf i alle de fire foregående. KFUM Oslo kom seg på formidabelt vis tilbake på seierssporet i forrige runde da de maltrakterte Jerv med 6-2. Akinsola Akinyemi og Moussa Njie scoret hver sin dobbel, og det var Akinyemi sine første scoringer for klubben etter overgangen fra Grorud før denne sesongen.

  Obos-Ligaen 23. Runde
  Robin Rasch Håper På Nye Frisparkmål.

  Jerv – Start

  Heftig Sørlandsderby. Kristiansanderen Eirik Kjønø leder Jerv mot laget fra byen han kommer fra, men 32-åringen har ikke kommet godt i gang med trenerkarrieren i Grimstad. Laget hans røk hele 2-6 borte mot KFUM Oslo forrige ligarunde, og Jerv er atskillig nærmere kvalik for å unngå nedrykk enn kvalik for å spille om billett til Eliteserien. Har tatt kun ett poeng på de siste fem. Start er vanskelige å slå, men det blir dessverre for deres del litt for få poeng for å kjempe helt der oppe. Begge de siste kampene deres har endt uavgjort med 0-0 og 2-2 mot Ranheim og Fredrikstad. Strannegård og Mares scoret målene for Start mot ligalederen.

  Åsane – Hødd

  Enormt viktig kamp i bunnstriden. Åsane har løftet seg mesterlig fra nedrykksplass de siste ukene, og to strake 3-1-seirer mot Raufoss og Skeid, har tatt dem opp på 23 poeng, á poeng med Hødd på kvalikplass, men med bedre målforskjell. Det har blitt scoret over 2,5 mål i seks av de syv siste kampene til bergenserne, og Kristoffer Barmen scoret i debuten mot Skeid fra straffemerket. Hødd ligger på kvalikplass, men vil med seier her ta seg opp på sikker plass. Er, som hjemmelaget, i flott form, og har vunnet tre av de fire siste. Forrige rundes 2-1-seier hjemme mot Kongsvinger var spesielt imponerende. Gustav Mogensen og Erlend Larsen snudde til seier mot KIL. 

  Fredrikstad – Sogndal

  Fredrikstad holder stadig stø kurs mot Eliteserien, men fikk en liten ripe i lakken da de “bare” klarte 2-2 borte mot Start før landslagspausen. Har imidlertid stadig seks poeng ned til Kongsvinger på andreplass, og det er vanskelig å se hvordan dette ikke skal ende med opprykk. Hjemme i Fredrikstad er de spesielt vanskelige å bryne seg på, og FFK er ubeseiret i OBOS-ligaen hjemme i plankebyen denne sesongen. Sogndal er inne i en av sine svakeste perioder for sesongen, med bare én seier på de siste fem. Røk 1-2 hjemme mot Ranheim i forrige runde, og tapet var klart lenge før Per Egil Flo scoret hjemmelagets trøstemål syv minutter på overtid. 

  Obos-Ligaen 23. Runde
  Per-Egil Flo For Sogndal.

  Kongsvinger – Kristiansund

  Opprykkstoget til Kongsvinger i ferd med å spore fullstendig av skinnene. Vegard Hansens mannskap er uten seier på de siste fire, og nå skiller bare poenget ned til KFUM Oslo på tredjeplass. Tapte 1-2 mot bunnlaget Hødd i forrige runde, til tross for at Ludvig Langrekken sendte dem i føringen etter snaue halvtimen. Begge lag har scoret i alle Kongsvingers ni siste kamper. Kristiansund har kommet greit i gang etter at han tok over Kristiansund i slutten av august. Begynte med flott 3-0-seier borte mot Moss, men skuffet noe med bare 0-0 hjemme mot bunnlaget Mjøndalen før landslagspausen. Over 2,5 mål i syv av Kristiansunds siste ti kamper.

  Mjøndalen – Bryne

  Mjøndalen har havnet ned på direkte nedrykksplass, men fikk med seg et sterkt og viktig poeng, da de holdt Kristiansund til 0-0 på Nordmøre sist. Likevel ingen grunn til å se altfor lyst på fremtiden, all den tid bruntrøyene ikke har vunnet noen av sine siste seks. Forrige seier kom mot Hødd i begynnelsen av august, og forrige bortetriumf må man tilbake til slutten av juni for å finne. Bryne er inne i sin beste form for sesongen, og har radet opp tre strake seirer, og fire på de siste fem. Har dermed tatt store steg unna nedrykksstriden, og er i stedet i ferd med å blande seg inn i kvalikbildet. Er bare to poeng bak Kristiansund på sjette før helgens runde.

  Moss – Skeid

  En av sesongens viktigste kamper for Moss dette. For etter å ha ramlet kraftig av lasset utover sesongen, er Moss i ferd med å ramle ned i bunnsjiktet, og da er kun tre poeng mot årets desidert svakeste lag godt nok. Klarte 1-1 borte mot Raufoss sist, men 4-1-seieren mot Mjøndalen for snart en måned siden, er deres eneste triumf på de siste syv kampene sine. Skeid kommer ganske sikkert til å rykke ned, og trenger fort rundt 20 poeng på de åtte siste rundene for å ha noen som helst mulighet. Oslo-laget har tapt syv strake, og foreløpig har ikke ansettelsen av Arne Erlandsen som klubbens nye trener hatt noen effekt, selv om Erlandsen er sikker på forbedring utover høsten.

  Obos-Ligaen 23. Runde
  Arne Erlandsen Har Ikke Lykkes Å Snu Trenden For Skeid Så Langt.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen