More

  La Liga 5. runde: Full gjennomgang

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  LA LIGA 5. RUNDE: Vi ser nærmere på samtlige kamper i den kommende La Liga-runden.

  La Liga 5. runde

  Endelig ruller La Liga-ballen igjen etter en lang landslagspause. Storkampene Barcelona – Real Betis og Real Madrid – Real Sociedad er nok høydepunktene for folk flest, men her skal ingen diskrimineres. Under følger gjennomgang av samtlige kamper i La Liga 5. runde. God fornøyelse!

  LES OGSÅ: Helgens Premier League-preview

  Rayo Vallecano – Alavés

  Rayo Vallecano kom flott i gang med sesongen med strake seirer mot Almería og Granada. I de to neste rundene har det gått fryktelig galt, med tap mot Atlético Madrid og Real Betis, og 0-8 i sekken. Bør dermed stille svært revansjesugne her, og foreølpig er det bare midtbanespillerne som har scoret mål for Rayo Vallecano. Alavés har grunn til å være fornøyd med comebacket til La Liga så langt, med to seirer av fire mulige. Vant en nervepirrende thriller mot Sevilla 4-3 i andre runde, og før landslagspausen slo de Valencia 1-0. Begge deres to første bortekamper har endt med knepne 0-1-tap mot Cádiz og Getafe. Under 2,5 virker sannsynlig her. 

  La Liga 5. Runde
  Isi Palazon Er En Av La Ligas Største Kulthelter.

  Athletic Bilbao – Cádiz

  Bra start på sesongen for Athletic Bilbao med 2-1-1 på de fire første rundene. 0-0 mot Mallorca sist i en kamp som absolutt ikke burde endt uavgjort, med 1,91 og 1,67 i xG til hjemme- og bortelaget. Er normalt sett gode hjemme i Katedralen, og slo Real Betis 4-2 i forrige hjemmekamp. Mikel Vesga scoret to av målene fra straffemerket. Cádiz er vanligvis et pragmatisk bortelag, som selger seg dyrt. Har kommet flott i gang med sesongen og står med syv poeng. Dro i land en finfin 3-1-seier hjemme mot Villarreal i forrige ligarunde, der nyervervelsen Darwin Machís tegnet seg for sine to første mål for klubben etter overgangen fra Real Valladolid. 

  Valencia – Atlético Madrid

  Valencia åpnet sesongen med to strake seirer, men siden har det blitt tilbake til normalen for Los Che. Strake seirer mot Osasuna og Alavés er mer i det landskapet man forventet Valencia denne sesongen, og får nå noen tøffe tester mot Atlético, Real Sociedad og Real Betis i tre av de fire neste rundene. Atlético Madrid med bare tre kamper så langt i 2022/23-sesongen, men bet vanvittig godt fra seg sist de var i aksjon, da de maltrakterte stakkars Rayo Vallecano med 7-0 på bortebane. Stemningen er usedvanlig god i Atlético om dagen, ikke minst fordi de også klarte å kvitte seg med urokråka João Félix, som har forsvunnet på lån til Barcelona.

  La Liga 5. Runde
  Atlético Madrids Antoine Griezmann.

  Celta Vigo – Mallorca

  På det fjerde forsøket, satt omsider den første seieren for Rafa Benítez som Celta-sjef, da laget hans slo Almería 3-2 forrige runde. Unai Núñez sendte gjesten i føringen, før Jørgen Strand Larsen doblet ledelsen med sitt første mål for sesongen. Almería kom tilbake, men tre minutter før slutt, ble 19 år gamle Williot Swedberg matchvinner med sitt første mål for klubben. Mallorca har kommet skjevt i gang med sesongen, og er fremdeles på jakt etter høstens første triumf. Et lite steg i riktig retning i forrige ligarunde med 0-0 hjemme mot Athletic Bilbao, der de også skapte de største mulighetene, dog uten å få uttelling. Løsner det her? 

  Barcelona – Real Betis

  Etter 0-0 i ligapremieren mot Getafe, har Barcelona vendt tilbake til normalen, og radet opp tre strake seirer. João Cancelo gjorde en strålende Barca-debut da han kom inn på høyrebackplassen etter 59 minutter, og brukte den siste drøye halvtimen på å gjøre plassen til sin egen i 2-1-seieren mot Osasuna. Jules Koundé og Robert Lewandowski sørget for ny, katalansk triumf. 2-1-1 for Real Betis etter de første fire rundene, og de to seirene deres har vært knepne ettmålsseirer. Slo Rayo Vallecano i siste runde før landslagspausen, etter at Willian José ble matchvinner åtte minutter ut i andreomgang. Har tapt bare én av de siste fem på bortebane i La Liga.

  La Liga 5. Runde
  Marc-Andre Ter Stegen Håper På En Rolig Aften Mot Real Betis.

  Getafe – Osasuna

  Getafe var utrolig nære ved å få med seg poeng fra Santiago Bernabéu i forrige ligarunder, men Jude Bellingham ble den store helten for Real Madrid, og matchvinner fem minutter på overtid. Dermed røk Azulones 1-2, og står med fire poeng etter like mange runder. Sesongens foreløpig eneste triumf kom i forrige hjemmekamp da de slo nyopprykkede Alavés 1-0. Borja Mayoral ble matchvinner der, seks minutter før slutt. Osasuna har kommet greit i gang med sesongen med seks poeng så langt. Denne høsten skal de for første gang kombinere spill i La Liga og Europa Conference League, og det blir interessant å se hvordan Arrasates relativt tynne stall klarer å sjonglere det. 

  Villarreal – Almería

  Braktap for Villarreal da de røk 1-3 borte mot Cádiz i forrige ligarunde. Alexander Sørloth sendte den gule ubåten etter ti minutter, før den havarerte. Nordmannen har kommet godt i gang i sin nye klubb, og står allerede med to ligamål, men ingen av målene hans har foreløpig gitt poeng. Villarreal har heller ikke vunnet noen av sine tre siste hjemmekamper i La Liga. Almería har fått en fryktelig start på sesongen, og står med bare ett, fattig poeng hittil. Det eneste poenget de har fått så langt, kom i bortekampen mot Cádiz i tredje runde, som endte 1-1. Almería var dessuten et fryktinngytende svakt bortelag forrige sesong, og vant bare én av sine reiser. 

  Sevilla – Las Palmas

  Mer forferdelse for Sevilla, som gikk på nok et tap i forrige ligarunde hjemme mot Girona, 1-2. Dermed er Los Nervionenses det eneste laget i La Liga med smultring i poengprotokollen etter fire runder, og det begynner å bli svett under skjortekragen til manager José Luis Mendilibar. Fikk en mental opptur i landslagspausen, da stopperkjempen Sergio Ramos gjorde en følelsesladet retur til Ramón Sánchez Pizjuán. Las Palmas er, som Sevilla, på jakt etter sesongens første seier de også, men de er under helt andre forutsetninger og begrensninger enn hjemmelaget. Står med to poeng hittil, og røk knepent 0-1 for Girona i forrige ligarunde. Under 2,5 mål i alle kampene deres så langt. 

  Real Madrid – Real Sociedad

  Jude Bellingham. Alt i Real Madrid handler om ham om dagen. Han har scoret i alle kampene etter overgangen fra Dortmund, og i hjemmedebuten mot Getafe forrige runde, ble han like greit matchvinner fem minutter på overtid. Bellingham Madrid, unnskyld, Real Madrid, står med full pott etter fire runder, som eneste lag i La Liga. Real Sociedad er ubeseiret så langt denne sesongen, men tre av kampene deres har endt uavgjort. Forrige runde dro de i land sesongens første trepoenger da Granada ble slått 5-3 i en festforestilling av en kamp. Take Kubo scoret to av målene, og den dribleglade japaneren tegner å bli La Reals neste store eksport. 

  La Liga 5. Runde
  Jude Bellingham Har Tatt Over Madrid.

  Granada – Girona

  Granada har tapt tre av sine fire første matcher, og hadde ikke all verden å stille oppe med i forrige rundes 3-5-tap borte mot Real Sociedad. Lå under 1-5 da det var under 10 minutter igjen av oppgjøret. Sesongens hittil eneste seier kom i 3-2-seieren mot Mallorca i tredje runde. Det er nok på hjemmebane Granada må gjøre det denne sesongen. Girona fortsetter å imponere, og tok nok en seier i 1-0-triumfen hjemme mot Las Palmas før landslagspausen. Har dermed inntatt andreplassen, og står med imponerende ti poeng. Det var Gironas tredje strake seier, og deres eneste poengtap kom i den vanskelige bortekampen mot Real Sociedad, som endte 1-1.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen