More

  Klart for 16. mai-fest!

  16. mai er norsk fotballs nasjonaldag og årets største høydepunkt.

  Kom mai, du skjønne milde. Gjør fotballgresset atter grønt. Vel, det er kanskje ikke helt sånn teksten til Christian Adolph Overbecks klassiker går, men mai måned er den vakreste i norsk fotball, som i år også byr på en cupfinale på Ullevaal. 

  Men, først er det duket for fotballens store festdag. Dagen før Grunnlovsdagen, er det full fres i både Eliteserien og OBOS-ligaen, og det ligger an til å bli en folkefest av de helt sjeldne. Det meldes om utsolgte arenaer opp og ned i landet, og ingen tradisjoner i Fotball-Norge står sterkere enn 16. mai-runden. Samtlige kamper denne dagen har avspark klokken 18, som seg hør og bør, så her er det bare å spenne fast setebeltene og gjøre seg klar for det som forhåpentligvis blir et fyrverkeri av en serierunde. 

  Målrikt mot målfattig

  Vi presenterte vår nye, eksklusive Supertabell i forrige utgave av Tips Weekend, som vi, gledelig nok, har fått mange positive tilbakemeldinger på. Et nytt blikk på den oppdaterte Supertabellen viser at Bodø/Glimt fortsetter å overprestere, som vi skrev om forrige uke. Serielederne fikk uventet trøbbel mot bunnlaget Rosenborg lørdag kveld, og det var faktisk trønderne som «vant» xG-statistikken på Aspmyra, men det hjelper som kjent lite når man ikke er det laget som scorer flest mål. Det er det for øyeblikket Bodø/Glimt som gjør, som med sine tre baller bak RBK-keeper André Hansen er oppe i hele 18 seriemål for året.

  Slik Ser Eliteseriens Supertabell Ut Før 16. Mai-Runden.
  Slik Ser Eliteseriens Supertabell Ut Før 16. Mai-Runden.

  Det er hele syv flere fulltreffere enn det forventede antallet scoringer (11,2), og det spørs om serielederens overprestering er bærekraftig gjennom hele sesongen. For øyeblikket får de imidlertid strålende uttelling på sjansene sine, og blir selvsagt store favoritter i tirsdagens «derby» mot Tromsø. Gutan har prestert akkurat som forventet på målfronten med 5 scorede mål på et forventet antall av 5,2. Vi legger også merke til at gjestende Bodø/Glimt har scoret minst to mål i alle sine 14 siste kamper i Eliteserien. 

  Selvik reddet FKH

  Vi var inne på Rosenborg, som gikk på nytt tap mot Bodø/Glimt, og trøndernes krise er dermed ytterligere forverret. Er seiersløse siden triumfen mot Viking i seriepremieren, men spillemessig var forestillingen på Aspmyra en opptur for Kjetil Rekdal. RBK-sjefen er fremdeles under sterkt press, og tirsdagens hjemmemøte med Haugesund er intet annet enn et reelt bunnoppgjør på Lerkendal. Bare Odd og Aalesund har scoret færre mål en rogalendingene i Eliteserien hittil i år, og fire mål for er selvsagt altfor lite når man i tillegg slipper inn 1,5 mål per kamp.

  Jostein Grindhaugs mannskap scoret sitt første mål etter å ha gått målløse av banen i strake oppgjør mot Stabæk, Sarpsborg 08 og Aalesund, da de fikk med seg 1-1 i helgens hjemmemøte med Vålerenga. Egil Selvik ble FKHs store redningsmann, da han et kvarter før slutt stoppet Henrik Bjørdals forsøk fra 11-meteren. Haugesund-keeperen måtte ut i full strekk, men klarte likevel å sikre et verdifullt poeng for laget sitt. FKH har en av Eliteseriens beste keepere i Selvik, men nå trenger Grindhaug at flere spillere fremover i banen står fram, ikke minst på Lerkendal i 16- mai-runden.

  Målløse Aalesund

  For det er nemlig ingen lag i Eliteserien som skaper mindre enn Haugesund. XG på 4,9 er færrest antall forventede mål av samtlige 16 klubber, også bak tabelljumbo Aalesund, som fremdeles (!) venter på sesongens første mål. Det gjenstår å se om sesongens første fulltreffer kommer når Molde kommer på besøk, selv om Strømsgodset klarte å sette to baller bak moldensernes bur i helgen. Fungerende AaFK-trener Marius Bøe har uttalt at han er en trener som liker å spille offensiv fotball og se sine lag angripe, men det har man ikke sett altfor mye til denne våren.

  Aalesund og Molde møttes for bare noen uker siden i en fremskyndet serierunde på grunn av Moldes deltakelse i Europa senere i sommer. Da vant Molde enkelt 3-0, og de regjerende seriemesterne blir store favoritter også på 16. mai. Molde er Norsk Tippings nest største oddsfavoritt denne serierunden, kun bak Brann, og vi tror også Erling Moes mannskap kommer til å ta tre nye poeng på bekostning av Aalesund, og får dermed tillit på våre spillforslag.

  Mer krevende å finne en spennende høyoddser denne serierunden. Sandefjord er selvsagt kapable til å slå Strømsgodset på Marienlyst, og vant 5-0 her i fjor, men 4 ganger innsatsen er for dårlig betalt til å prøve vestfoldingene. I stedet tror vi HamKam kan klare å få med seg noe fra hovedstaden når de besøker Vålerenga. Viste lovende takter i det dramatiske overtidstapet mot Tromsø, og Vålerenga har fremdeles mye å gå på. Vi forsøker dermed U i Oslo! 

  Har du ikke abonnement på landets eneste fotball- og spillavis? Vi dekker samtlige kamper i Norges to øverste divisjoner og Toppserien, samt alle matcher i de store europeiske ligaene og turneringene. Vi byr også på eksklusive Supertabeller, siste skadenytt, overgangsrykter, og mye, mye mer. Første 30 dager er fortsatt gratis!

  Skader og suspensjoner

  Aalesund: Kristoffer Barmen er usikker. 

  Bodø/Glimt: Ulrik Saltnes og Morten Konradsen er skadet. Marius Lode soner karantene. Gaute Vetti, Sondre Brunstad Fet og Runar Espejord er usikre. 

  Brann: Thore Pedersen, Niklas Castro og Ulrik Mathisen er skadet. Fredrik Pallesen Knudsen og Sivert Heltne Nilsen er usikre. 

  HamKam: Halvor Rødølen Opsahl, Julian Dunn og Pål Kirkevold er usikre. 

  Haugesund: Claus Niyukuri er skadet. Alexander Søderlund er usikker. 

  Lillestrøm: Martin Ove Roseth er skadet. Kristoffer Tønnesen, Vetle Skjærvik, Marius Lundemo og Elias Solberg er usikre. 

  Molde: Kristoffer Haugen er skadet. Sheriff Sinyan, Magnus Wolff Eikrem, Eirik Ulland Andersen og Ola Brynhildsen er usikre. 

  Odd: Solomon Owusu og Leon Hien er usikre. 

  Rosenborg: Jonathan Augustinsson, Carlo Holse og Ole Sæter er skadet. Per Ciljan Skjelbred er suspendert. Olaus Skarsem og Isak Thorvaldsson er usikre. 

  Sandefjord: Fredrik Berglie, Fredrik Pålerud og Simon Amin er usikre. 

  Sarpsborg 08: Magnar Ødegård er skadet. Joachim Thomassen er usikker. 

  Stabæk: Nicolai Næss er usikker. 

  Strømsgodset: Ari Leifsson er usikker. 

  Tromsø: Oskar Aron Opsahl, Hilmir Mikaelsson og Mai Traore er skadet. 

  Viking: Djbril Diop og Jost Urbancic er skadet. Simen Kvia-Egeskog er usikker. 

  Vålerenga: Christian Borchgrevink og Vegar Hedenstad er skadet. Omar Bully Drammeh og Seedy Jatta er usikre. 

  16. mai-tips

  FAVORITTEN:

  Aalesund – Molde 
  TIPS 
  B til 1,50 i odds hos Norsk Tipping 

  LURINGEN:

  Vålerenga – HamKam 
  TIPS 
  U til 4,10 i odds hos Norsk Tipping 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen