More

  OBOS-ligaen: 2 oddstips til helgens runde

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Vår ukentlige preview til helgens OBOS-runde, med oddstips.

  Det ble strålende uttelling på OBOS-tipsene våre sist helg, og endelig litt flyt etter en trøblete start på sesongen. Kristiansunds seier borte mot Mjøndalen og poengdelingen mellom Sogndal og Bryne dundret inn til henholdsvis 1,85 og 3,75 ganger innsatsen, og det er ingen vits i å legge skjul på at det har vært spesielt krevende å tippe på OBOS-ligaen så langt denne sesongen. Spill på både over 2,5 og 3,5 mål i kampene har vært særs inntektsbringende de siste sesongene, men denne sesongen har vært usedvanlig målfattig hittil. Vel endte fem av onsdagens kamper med over 2,5 mål, og det var første gang i år at overvekten av kampene i en ligarunde nådde det antallet scoringer. De tre andre endte imidlertid 0-0, og da får vi se hvor lenge måltørken i divisjonen fortsetter.

  Målfattig og jevnt

  Om 2023-sesongen blir like målrik som de foregående, gjenstår å se, men årets utgave tegner i alle fall til å bli ekstremt jevn. Etter fem runder er det egentlig ingen lag i toppen, kan hende foruten Ranheim, som har tatt skikkelig kommandoen om opprykk til Eliteserien, og i motsatt ende av tabellen, er det vanskelig å peke ut én klar nedrykkskandidat. KFUM ligger aller sist på tabellen, men vi vet hvor gode de kan være når de har dagen, og har tatt poeng i flere kamper enn de har tapt i år, selv om sesongens første seier stadig uteblir.

  Og selv om sesongen er bare fem ligarunder gammel, er det svært interessant at det skiller bare tre poeng mellom nyopprykkede Hødd (!) på andreplass og Kongsvinger helt nede på 11. Det skal med andre ord ikke mange seirene på rad til før et lag bykser oppover på tabellen, ei heller mange sammenhengende tap før tabellposisjonen stuper.

  Victor Grodås I Aksjon For Kongsvinger. Oddstips.
  Victor Grodås, Kongsvinger

  Favoritt på Melløs

  Åsane for eksempel, står uten seier så langt i år, sammen med KFUM. Men, oransjetrøyene har spilt fire uavgjorte, og viser klare tendenser i hver eneste kamp de spiller. Første seier er trolig like om hjørnet, og vi tror den kan komme allerede til helgen, selv om det er ligaleder Ranheim som venter på motsatt banehalvdel, i Trondheim. Ranheim har sett atskillig forbedret ut under Kåre Ingebrigtsens ledelse, men er også kapable til å gå på en voldsom smell, noe forrige helgs 0-4-tap hjemme mot Skeid er et tydelig eksempel på. Og Åsane har sett defensivt bra ut under Morten Røsslands kyndige ledelse, og 50-åringen virker å ha rettet opp i mange av fjorårets defensive problemer. En borteseier i Ranheim føles ikke utenkelig.

  Vrient å utpeke en klar favoritt, men vi synes 2,25 på Moss hjemme mot Sandnes Ulf ser spennende ut. De nyopprykkede østfoldingene har sett atskillig bedre ut enn forventet, og står med fine seks poeng så langt. Gjestene fra Sandnes har vært i betraktelig verre forfatning, og har scoret bare ett mål i de fire påfølgende kampene etter 4-1-seieren i sesongpremieren mot Skeid. Da føles det naturlig å forsøke hjemmeseier på Melløs.

  Helgens oddstips

  Favoritten:

  Moss – Sandnes Ulf
  TIPS
  H til 2,20 i odds hos Norsk Tipping

  Luringen:

  Ranheim – Åsane
  TIPS
  B til 4,10 i odds hos Norsk Tipping

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen