More

  Cupfinalen: Brann eller Lillestrøm?

  To av landets største klubber barker sammen i cupfinalen lørdag ettermiddag.

  Det er ikke mye, om noe, i norsk fotball som er større enn cupfinale på Ullevaal Stadion. Og nå skal endelig cupmesteren for 2022-sesongen kåres etter at pandemien laget mye krøll på terminlisten de siste årene. Og det er to av landets største og mest tradisjonsrike klubber, i form av Brann og Lillestrøm, som møtes til dyst i hovedstaden søndag. 

  Det er flere ting som gjør lørdagens finale spesiell. Ikke bare er helgens slag på landslagsarenaen en finale for forrige sesong, men bare fire dager senere går Brann og Lillestrøm i gang med årets cup-sesong. Først håper de imidlertid på å sikre seg cupgull. Og det er bergenserne som er favoritter før lørdagens duell, i alle fall om vi skal tro Norsk Tipping. Spillselskapet har satt 1,95 i odds på Brann-triumf, mot 3,50 ganger innsatsen på LSK-seier. Uansett hvordan det går, tror Brann-trener Eirik Horneland på en svært underholdende affære denne lørdagsettermiddagen.

  – Jeg tror det er to lag som er ekstremt sultne på å spille god fotball og lage en god finale. Forhåpentligvis blir det både en fin ramme og en artig fotballkamp å se. Det er to lag som er flinke til å skape målsjanser, så får vi se hvem som stikker av med seieren til slutt, sier Horneland til fotballforbundets hjemmesider.

  Bård Finne til unnsetning – igjen?

  Brann har vært i fantastisk målform helt siden nedrykket til OBOS-ligaen. Rødtrøyene satte scoringsrekord i den nest øverste divisjonen i fjor, og veien til Ullevaal har gitt dem utrolige 27-2 i målforskjell på seks kamper i cupen. Sandefjord ble feid av banen med 3-0 i kvartfinalen, og i semifinalen hadde bergenserne få problemer med å sikre seg Ullevaal-billetten med en kontrollert 2-0-seier mot Stabæk på Nadderud. Og på fotballens festdag tirsdag, skrudde Hornelands mannskap nok en gang på sjarmen, og igjen var det bæringene som måtte unngjelde. Brann vant 4-1 foran et fullsatt Brann Stadion, og igjen var Bård Finne, som så mange ganger før, banens store profil. 

  Bård Finne Blir En Av Branns Viktigste Spillere I Cupfinalen.
  Bård Finne Blir En Av Branns Viktigste Spillere I Cupfinalen.

  Brann-spissen scoret to av målene, og er dermed oppe i hele syv fulltreffere i Eliteserien så langt i år. Finne har også scoret tre mål på veien til Ullevaal, og scoret også i semifinalen mot Stabæk. 28-åringen blir en av Hornelands viktigste spillere om klubbens syvende Kongepokal skal sikres på lørdag. Brann ble sist cupmestere i 2004, og har ingen titler å vise til siden klubben ble seriemestere i 2007. 

  Har hatt godt av nedrykk

  Lillestrøm har flere triumfer å vise til på 2000-tallet. Kanariene ble cupmestere i både 2007 og 2017, mens det ble finaletap i 2005. Begge lags trenere på lørdag har finaletap på samvittigheten mot nettopp Lillestrøm, men nå er det Geir Bakkes tur til å lede romerikingene til triumf, og var på den tapende siden da hans Sarpsborg 08 måtte gi tapt i finalen i 2017. Det er heller ikke det eneste disse lagene har til felles.

  Både Brann og Lillestrøm er nemlig nylige eksempler på at et nedrykk faktisk har gavnet dem. Begge klubbene trengte en aldri så liten omstart og blanke ark. Positive opplevelser fra en suksessrik sesong i OBOS-ligaen har løftet dem begge når de har gjort sine returer til Eliteserien. Lillestrøm har to strake fjerdeplasser å vise til etter comebacket til Eliteserien, mens Brann scorer mål på bestilling også i år, akkurat som i fjor. LSK er for øyeblikket på femteplass i serien, men selv om de har en av ligaens mest målfarlige spillere i Akor Adams og Thomas Lehne Olsen, gjelder det å tette igjen bakover også. 

  Revansjelystne LSK

  Kanariene har nemlig sluppet inn hele 13 mål så langt i årets sesong, og det er bare HamKam og Aalesund på de to siste plassene på tabellen som har sluppet inn flere. LSK har også tapt to av sine siste tre, og leverte en svak forestilling i 1-2-tapet hjemme mot Sarpsborg 08 16. mai. Akor Adams scoret LSKs trøstemål fire minutter på overtid, og det var tredje kamp på rad at 23-åringen har scoret på overtid. Nå håper spissmakker Thomas Lehne Olsen på revansje.

  – Vi er fryktelig revansjelystne på det som skal skje på lørdag. Det er bare å brette opp ermene, for da blir det krig, sier LSK-kapteinen til klubbens hjemmesider.

  Med to av Eliteseriens giftigste spisser i form av Bård Finne og Akor Adams, ligger mye til rette for en underholdende finale lørdag. At begge lag scorer er satt til beskjedne 1,62 i odds, mens det gis 1,70 ganger innsatsen tilbake hvis det scores tre eller flere mål i løpet av 90 minutter. Måtte beste lag vinne.   

  Odds fra Norsk Tipping

  • H 1,85
  • U 3,75
  • B 3,80
  • Begge lag scorer: 1,62
  • Over 2,5 mål: 1,70
  • Brann og over 2,5 mål: 2,75
  • LSK og over 2,5 mål: 5,90

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen