More

  Nye Gillingham  

  Med nye eiere og nytt lag kan Gillingham endelig se oppover på tabellen igjen.  

  Gillingham sin sesong nummer 130 ble av den ekstreme sorten. Laget var tilbake i League Two for første gang siden 2012/13-sesongen og var av mange tippet en plass på øvre halvdel før sesongen startet. Den tidligere Millwall-sjefen Neil Harris klarte ikke å redde laget fra nedrykket på tampen av sesongen, men tok fatt på nivå fire med optimisme.  

  Les også: Tabelltips League Two

  Hva var vi vitne til?

  Sesongens første trepoenger kom i andre serierunde da Rochdale ble slått 1-0, men derfra og ut året ble det bare en seier til på deres 22 ligakamper. Laget maktet ikke å vinne kamper, og de maktet ikke å finne veien til mål. Syv stakkarslige mål ble det på de 24 første kampene – og Gillingham var på full fart ut av ligasystemet. De fleste trodde og forventet at Neil Harris ikke ville overleve den lange og grusomme høsten, men da det nye året kom satt han der fortsatt.  

  En klubb i krise ventet på redningen utenfra. Og den kom akkurat i tide. For inn portene en desemberkveld kom 53 år gamle Brad Galinson og kjøpte den skakkjørte klubben. På bare få uker i januar hadde klubben blitt omstrukturert og fem nye spillere hadde ankommet klubben. Neil Harris pratet oppglødd om de store endringene og om lettelsen de alle følte på. Med nyankomne Tom Nicholls og Oliver Hawkins inn portene kom også målene – og trepoengerne. For i løpet av en uke tok Gills like mange seiere som i de første 24 kampene og stoppet ikke før plassen var trygg flere uker før sesongslutt.

  Tilbake på Priestfield sang supporterne Brad Galinsons navn i hver eneste kamp. Og deres nye eier kunne skue bort på de trofaste og hviske til sin kone at dette var det rette valget av klubb.  

  -Gillingham er et prosjekt som frister  

  Neil Harris Har Grunn Til Å Smile Over Tingenes Tilstand I Gillingham
  Neil Harris Har Grunn Til Å Smile Over Tingenes Tilstand I Gillingham

  Det var ordene Jonny Williams brukte da han tok en u-sving på vei fra Swindon til Bradford før han i siste sekund signerte for Gillingham. Den erfarne spilleren med lang fartstid i Premier League ville til en opprykkskandidat, og snøt Mark Hughes til tross for et muntlig ja til klubben. Og plutselig stod han der i Gillingham-drakt.  

  Mer rutine får de også i Scott Malone fra Millwall som ble fristet av en ny mulighet under gamletrener Harris i nye omgivelser. Deres sjette –og til nå – siste signering ble Ashley Nadesan. Angrepsspilleren som ble kåret til Crawleys beste spiller av både fans og medspillere forrige sesong er nå klar for å slutte seg til en allerede solid angrepsrekke som er proppfulle av selvtillit etter vårens opptur.  

  Det er mye som kan skje i fotballverden på et år. Gillingham er et bevis på hvor små marginer det faktisk er. På vei ut av ligasystemet og et andre nedrykk på rad som ville satt klubben flere år tilbake. Men at en 53 år gammel mann og hans kone satte pekefingeren sin på fotballaget fra Kent snudde opp ned på det som kunne blitt en helt annen historie.  

  Trolig blir neste kapittel i historien riktig så moro. Sesongen startet uansett med en råsterk 1-0 seier borte mot Stockport County.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen