More

  Ny runde i League One og Two

  Hva er status før runden sparkes i gang i ettermiddag? Vi har tatt en kikk.

  Kan Derby ta opp jakten nå?

  Helgens runde ble noe amputert da flere lag fikk utsatt sine kamper grunnet landslagsoppdrag. Sheffield Wednesday benyttet anledningen til å slå Wycombe 3-1 med mål fra maestroen Barry Bannan. Barnsley viste igjen at formen er i anmarsj da Charlton ble slått 3-1. Like utenfor playoff slo både Peterborough, Cambridge og Exeter tilbake etter skuffende resultater i runden tidligere. Søndagens storkamp mellom Plymouth og Ipswich ble akkurat så spennende som forventet. Freddie Ladapo gav serielederne Ipswich 1-0 til pause etter en noe heldig scoring. Bali Mumba utlignet med 20 minutter igjen og da Morgan Whittaker på vakkert vis utnyttet slett forsvarsspill fra Ipswich var kampen snudd. Hans fjerde scoring på fire starter etter utlånet fra Swansea sendte dermed Plymouth opp på tabelltopp.

  Opprykksekspert på plass i Derby

  Liam Rosenior så kanskje selv at dette ikke ville gå. Han trakk seg tilbake til en trenerrolle i klubben og få dager senere hadde «Nye Derby» fått kloa i Paul Warne fra Rotherham, en mann som ikke har latt seg rikke på seks år. Kanskje er det denne endringen som gjør at Derby kan legge en variabel sesongstart bak seg og nå melde seg på i kampen om opprykk tilbake til Championship? Forventningene blir ikke mindre når man vet at Warne har rykket opp fra League One alle tre gangene han har forsøkt seg. At han har rykket ned fra Championship like mange ganger bryr vi oss ikke om nå. Han får et tøft ilddåp i borteoppgjøret mot overraskelsen Cambridge United på lørdag.

  Nytt storoppgjør

  Rundens virkelige storkamp blir uten tvil oppgjøret på Portman Road mellom Ipswich og Portsmouth. Begge lag ble forbigått av Plymouth forrige runde og dermed er det nummer to og tre på tabellen som skal til dyst. Selv om det er tidlig i sesongen er viktigheten av denne enorm. Det blir ikke enkle oppgjør for de andre lagene i toppen heller. Sheffield Wednesday har bare et tap på bortebane denne sesongen men møte med fiendtlige Port Vale kan bli et potensielt bananskall. Wycombe og Milton Keynes møttes i playoff så sent som i mai. Etter en tøff sesongstart har de lagt seg på 17 og 18.plass på tabellen og trenger sårt seiere i sine hjemmekamper mot Plymouth og Peterborough. For Barnsley blir det også en beinhard bortetur i Fleetwood, som under Scott Brown sin ledelse har vist seg å være like harde som han selv var på fotballbanen. Tap i serieåpningen men siden har Fleetwood vært umulige å slå. I bunnen er oppgjøret mellom tabelljumbo Burton og Forest Green av stor interesse. Jimmy Floyd Hasselbaink har allerede forlatt Burton som tok sin første seier for sesongen uken etter. Med seier her vil de gå forbi Forest Green og da er det norgesvennen Ian Burchnall som lever farlig.

  League Two: Ustoppelige Leyton Orient

  Etter ti serierunder troner Leyton Orient alene på toppen av League Two. Richie Wellens gutter bestod den store manndomsprøven da overraskelseslaget Barrow ble slått 2-0 på utebane i helgen. Ingen har noensinne hatt en bedre start i League Two enn Orient sine 9-1-0. Northampton innfridde også da de snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Stockport. Og igjen leverte sesongens store spiller Sam Hoskins da han satte sitt ellevte seriemål for sesongen. Mansfield og Salford holder også følge i toppen etter sine veldig sene snuoperasjoner borte mot Crewe og Sutton. Det samme kan man si om Stevenage som sikret seieren langt inne på overtid mot Harrogate Town. Rochdale skiftet manager etter en forferdelig sesongstart og i den tiende serierunden kom endelig sesongens første seier. Devante Rodney sin straffescoring sikret tre poeng borte mot tungtgående Colchester, som også sparket sin manager forrige uke.

  Rask retur neppe sannsynlig

  Det er lite som tyder på at de fire lagene som kom ned fra League One i sommer skal få en rask retur. Verst av alle går det for Gillingham som på sine første ti kamper står med to scoringer og en seier. Neil Harris har hatt suksess i større klubber enn dette, men virker nå å slite tungt med å få maskineriet i gang. Wimbledon sin nye manager Johnnie Jackson stod med fire strake tap før helgens bortekamp mot Bradford. De var nære en seier men fikk bare med seg et poeng etter en sen utligning. Crewe startet sesongen bra men kollapsen i sluttminuttene mot Mansfield sist gjør at laget bare står med en seier på siste seks. Doncaster er kanskje laget som har størst tro på en rask retur akkurat nå. Med sin etterlengtede 4-1 seier mot Crawley er det bare fem poeng opp til direkte opprykk. Men at League Two er tøff har de alle fått erfare.

  Øker forspranget ned til de andre?

  Til helgens runde er Leyton Orient storfavoritt når Newport kommer til fort Brisbane Road. Deres argeste rivaler har derimot langt tøffere motstand i vente. Northampton skal til Swindon som ikke har tapt siden serieåpningen og nå står med tre strake seiere mot tøff motstand. Barrow skal prøve å reise seg igjen i deres bortekamp mot et Tranmere-lag som ser ut til å finne solid form. Så gjenstår det å se om Gillingham og Wimbledon står last og brast ved sine managere om det blir nok en helg uten seier hjemme mot Sutton og Colchester. Vi sier neppe. Colchester som fredag gjorde et spennende managervalg. Wycombe-legenden og assistent Matt Bloomfield har tatt på seg oppgaven med å redde den litt trauste klubben.

  Runden startet allerede fredag kveld med oppgjøret Mansfield-Hartlepool. Etter en målløs førsteomgang tok hjemmelaget kommandoen og 2-0 var ordnet før kvarteret spilt. Få hadde trodd at bunnlaget skulle komme tilbake mot et av ligaens formlag på bortebane. Men, Hartlepool sin nye manager fant på 0-2 ut at deres beste spiss kanskje skulle få slippe inn. Det var nokså lurt for Josh Umerah reduserte etter få minutter før han sikret et viktig poeng i siste spilleminutt. Fortsatt uten seier, men det nærmer seg.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen