More

  League One: Storkanonene og lille Stevenage  

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Blant alle de store kanonene som befinner seg inne på topp 10 i League One er det et lite unntak, lille Stevenage.  

  Portsmouth, Bolton, Stevenage, Peterborough, Oxford United, Derby County, Barnsley, Blackpool, Lincoln og Charlton. Det er topp ti i rangert rekkefølge når vi nærmer oss halvspilt sesong i League One. Åtte – og kanskje ni da Lincoln ikke er noe overraskelse – av lagene er forventet i toppen, men at nyopprykkede Stevenage hver bidige helg kjemper til seg trepoengere begynner å bli overraskende for alle og enhver. Steve Evans er ønsket av større fisker igjen, med rette. Jobben han har gjort fra å redde de fra bunnen av League Two i 2021/22-sesongen, via opprykket i 2022/23-sesongen, til tredjeplassen i League One i dag er bare utrolig. Ja, laget har spilt to kamper mer enn de fleste av lagene rundt seg, men dette hadde ingen forutsett.  

  “Da jeg tok over for 18 måneder siden kunne vi aldri drømt om dette. Målet forrige sesong var overlevelse, ikke opprykk. Nå svømmer vi med de store ikoniske klubbene her oppe, men til syvende og sist er det bare elleve menn mot elleve menn”, sa Steve Evans etter at de igjen tok tre nye poeng i snuoperasjonen borte mot Burton sist.  

  Jamie Reid er selve definisjonen på snuoperasjonen. Da Evans ankom klubben var ikke Reid en del av kamptroppen, men under Evans fikk han raskt tillit og fikk tilbake spillegleden. Ti ligamål i League Two er blitt erstattet med allerede 13 hittil i årets sesong av League One. Nå venter hjemmemøte med Exeter – et lag med elleve kamper uten seier – og dermed kan Stevenage klatre opp til direkte opprykk om Bolton avgir poeng i sitt hjemmemøte med Bristol Rovers.  

  26 cupfinaler igjen  

  For Portsmouth ble det en fantastisk mandagskveld på Fratton Park. Reservespissen Kusini Yengi herjet i toppkampen mot Bolton og fikk avgjøre med sin 2-0 scoring som sendte Pompey til topps med en luke på seks poeng ned fra toppen av tronen. Manager John Mousinho kalte det en cupfinale og nå venter 26 cupfinaler før Pompey kanskje kan være tilbake der de dårligst hører hjemme, The Championship. Det blir ikke enkelt denne helgen heller, for et bortemøte mot et Shrewsbury som har sanket godt med poeng de seneste ukene blir ikke lett.  

  Både Derby (hjemme mot Wycombe) og Peterborough (borte mot Fleetwood) er storfavoritter i deres respektive form. Førstnevnte med fem strake seiere i League One og sistnevnte med bare ett tap på sine 13 siste kamper. De herjet med Oxford United forrige helg som på sin side bare har plukket to poeng på deres fire første under ny manager. I midtuken spilte de 1-1 borte mot Reading i den utsatte kampen og nå venter et Burton uten manager hjemme på Kassam Stadium. De sparket Dino Maamria forrige søndag og jakter ny manager og forhåpentligvis tre bortepoeng.  

  Rundens storkamp med målscorerduell innbakt 

  Devante Cole Og Barnsley
  Devante Cole Scorer For Barnsley

  Rundens storkamp i League One finner i på Oakwell og møte mellom Barnsley og Charlton. Begge lag ligger utenfor play off, men der hjemmelaget bare har to poeng opp har gjestene hele ni poeng. Til tross for at ligaens toppscorer Alfie May spiller på Charlton, har det ikke blitt sanket nok poeng, mye takket være kamper som forrige helg der de gav fra seg 2-0 i sluttminuttene. Michael Appleton må ha poeng her for å ha noenlunde kontroll på lagene over seg, men hjemmelaget har en storscorer selv i Devante Cole. Han tegnet seg på scoringslisten igjen da laget snudde 0-1 til 3-1 borte mot Reading forrige helg. Og Andy Cole sin sønn scorer ofte i et par kamper på rad når han først er i gang.  

  Nye spill venter  

  Vi var fornøyd med Northampton-spill inn til 2,10 forrige helg, men noe skuffet over at Burton ikke klarte å holde på den tidlige ledelsen i vårt spill mot Stevenage til 2,70. Dermed måtte vi ta til takke med en av to. Denne runden er oddsen for lav på Stevenage, men et favorittstempel til Lincoln hjemme mot Reading til 2,10 frister ørlite grann mer enn Blackpool borte mot Cambridge til 1,85. Formlaget Cheltenham står til 2,80 hjemme mot Leyton Orient. Det forsøkes. 

  FAVORITTEN:  

  • Lincoln – Reading             
  • TIPS:    
  • H til 2,10 i odds hos Norsk Tipping    

  LURINGEN:     

  • Cheltenham – Leyton Orient       
  • TIPS:     
  • H til 2,80 i odds hos Norsk Tipping 

  Helgens kamper i League One

  • Barnsley – Charlton
  • Bolton – Bristol Rovers
  • Cambridge United – Blackpool
  • Carlisle – Northampton
  • Cheltenham – Leyton Orient
  • Derby – Wycombe
  • Fleetwood – Peterborough
  • Lincoln City – Reading
  • Oxford United – Burton
  • Port Vale – Wigan
  • Shrewsbury – Portsmouth
  • Stevenage – Exeter

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen