More

  Northampton rykket opp til League 1

  Endelig kan spøkelse fra i fjor legges bort for Northampton som sikret seg opprykket på sesongens siste dag, og det nesten uten dramatikk.

  Northampton og Stockports kamp om tredjeplassen

  Det var knyttet stor spenning til om Northampton i år også skulle kaste bort direkte opprykk på sesongens siste dag. De hadde før siste serierunde et forsprang på to poeng ned til Stockport, men en tøff bortekamp mot Tranmere ventet nervøse Cobblers. For Stockport kunne det i dag bli deres andre opprykk på rad etter at de i fjor tok steget opp fra National League og inn til The Football League igjen.

  Kampforløpet i de to kampene gjorde ikke spenningen stor i starten. Northamptons toppscorer Sam Hoskins banket inn sitt 22 seriemål for sesongen etter bare fem minutter og roet med det nervene til The Cobblers kraftig. I Stockport brant hjemmelaget svære sjanser og fikk i tillegg en scoring annulert etter at dommeren fikk diskutert med assistentdommeren som kunne melde om angrep på keeper – helt korrekt. Hoskins var senere nær å øke til 2-0 for Northampton men volleyavslutningen gikk like utenfor. Dette var også etter at Tranmere hadde bedt om straffespark to ganger, der den ene garantert hadde blitt gitt av VAR.

  Fem minutt før pause økte derimot spenningen da Stockport satte 1-0 på straffe ved Callum Camps etter en billig straffe som han selv skaffet. Et nervøst Northampton ble derimot noe roligere etter timen spilt da meldingene om at Hartlepool hadde utlignet i Stockport. Flere mål det det ikke – til tross for ny straffe til Stockport på overtid – og dermed kunne Northampton ri inn 1-0 seier og opprykk til League One.

  En fortjent opptur etter fjorårets fiasko. Stockport må ut i play-off etter at Dave Challinors gamle klubb ødela det lille håpet for opprykk i dag.

  Play off i boks

  Carlisle, Salford og Bradford hadde play off i lommen før siste serierunde. Med tre poeng ned til Mansfield og brukbar målforskjell var det lite som tydet på at Nigel Clough og hans Mansfield skulle klare å knipe topp syv. De gikk likevel til pause med et snev av håp etter at Riley Harbottle fikk hull på byllen etter 45 spilte minutter.

  Carlisle gjestet Sutton og kom tidlig bakpå, men hadde god kontroll på Mansfield med sine mange plussmål. De fikk også utligningen fem minutter før full tid etter et selvmål og sikret femteplass og hjemmekamp til slutt i semifinalen.

  Salford på sin side gjorde det umåtelig spennende for seg selv i sluttminuttene. For da Cheye Alexander satte straffesparket i mål for Gillingham i det 85 minutt var det bare to plussmål som skilte de og Mansfield som på det tidspunktet ledet 1-0. Syv minutter på overtid økte Mansfield til 2-0 og med bare ett mål unna play off sendte de alle mann i angrep. Men etter 100 minutters spill ble kampen blåst av og Mansfield endte opp som den store taperen, rett utenfor play off.

  Fremfor 22 000 og fullstappet Valley Parade sikret også Bradford seg play off i oppgjøret mot mesterne og allerede opprykksklare Leyton Orient til tross for at gjestene tok ledelsen etter lekkert angrepsspill like før pause. Vertene svarte minuttet senere og roet de få som kanskje pådro seg nerver. Play off ble sikret, men hadde de tapt ville play off røket med ett fattig plussmål.

  Tabellen som viser hvor nære Mansfield var.

  Dermed venter dobbeltoppgjør mellom Stockport – Salford og Carlisle – Bradford.

  Resultat og status

  • Barrow 0-1 Stevenage
  • Bradford 1-1 Leyton Orient
  • Salford 0-1 Gillingham
  • Sutton 1-1 Carlisle
  • Stockport 1-1 Hartlepool
  • Tranmere 0-1 Northampton
  • Colchester 0-2 Mansfield
  • Grimsby 1-0 Wimbledon
  • Harrogate 1-1 Rochdale
  • Newport 2-2 Crewe
  • Swindon 2-1 Crawley
  • Walsall 2-1 Doncaster

  Status for League Two er da:

  • Leyton Orient, Stevenage og Northampton rykker opp
  • Stockport, Carlisle, Bradford og Salford skal ut i play off
  • Hartlepool og Rochdale rykker ned til National League

  Dette ble også en sesong der alle de fire lagene som tok turen ned fra League One i fjor blir værende i League Two. Verken Doncaster, Gillingham, Wimbledon eller Crewe var i nærheten av å komme seg tilbake på første forsøk. Bedre lykke neste sesong.

  Rochdale spilte sin siste kamp i EFL etter 102 sammenhengende år i The Football League.

  Siste favoritt og luring

  Årets siste favoritt og luring ble blandet. Grimsby som favoritt til 1.85 i odds gikk inn da de enkelt tok seg av fortapte Wimbledon. Barrow til 3.00 mot allerede opprykksklare Stevenage gikk ikke inn.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen