More

  Norge U21: Må slå Italia med to mål

  Leif Gunnar Smeruds mannskap har kniven på strupen før kveldens siste gruppespillrunde.

  • Italia – Norge (U21-EM)
  • Onsdag kl. 20:45
  • Cluj Arena, Cluj-Napoca (Romania)

  Norge U21 har levert to gode prestasjoner mot Sveits og Frankrike i de to første gruppespillkampene i EM, men står igjen med bare ett fattig poeng for innsatsen. Det betyr at nordmennene er nødt til å slå Italia med to mål i kveld, samtidig som at Frankrike slår Sveits, for at Norge skal kunne ta seg videre til en kvartfinale.

  Emil Konradsen Ceide. Norge U21
  Emil Konradsen Ceide Og Norge U21 Har Ikke Fått Resultatene Med Seg Så Langt I Em.

  I kampen mot storfavoritt Frankrike på søndag, spilte Leif Gunnar Smeruds utvalgte en bunnsolid førsteomgang, og slapp ikke til franskmennene til noen ting, og dermed 0-0 til pause. Les Bleus tok kommandoen etter hvilen, og gikk opp i fortjent 1-0-ledelse, før Norge igjen hevet seg. Og da det hele var over, hadde Norge fortjent å få med seg ett poeng mot Frankrike, men det ville seg altså ikke.

  – Det er en lagprestasjon det står veldig respekt av. Vi møter et stjernespekka, meget sterkt fransk lag, som er en av de store favorittene i mesterskapet. Det er egentlig ganske utgjort å stå uten poeng igjen. Det er vi skuffet over, men vi er stolte av prestasjonen, og måten gjengen fremstår på. Dette laget hadde fortjent tre, fire poeng til nå, var Leif Gunnar Smeruds umiddelbare etter tapet for Les Bleus.

  Dermed står Norge med kniven på strupen før kveldens avgjørende gruppespillrunde mot Italia. Gli Azzurri må slås med to mål, men det er ikke ensbetydende for avansement. Frankrike, uten mye å spille for, må slå Sveits, for at det skal bli norsk kvartfinalebillett.

  – Det er bare å gå all in på onsdag. Vi skal prøve å lure oss videre fra den gruppa her, sier Josh Kitolano til fotballforbundets hjemmesider før kveldens skjebneoppgjør mot Italia.

  Italienerne har også alt å spille for i kveld. De fikk sin åpningskamp mot Frankrike ødelagt av fryktelige dommerfeil, men slo tilbake med 3-2-seier mot Sveits i den andre gruppespillkampen. Taper de for Norge i kveld, vil de være ute, og uavgjort er heller ikke nok, hvis Sveits går hen og slår Frankrike. Dermed er det alt å spille for på Cluj Arena i kveld.

  Tipset

  Bookmakerne har, med rette, ikke spesielt tro på norsk avansement. At Norge vinner med mer enn ett mål gis 11,50 ganger innsatsen av Norsk Tipping, og det er italienerne som rettmessig er favoritter i kveld. Vi følger den samme suksessoppskriften fra kampen mot Frankrike, og spiller italiensk ettmålsseier.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen