More

  Norge – Kypros: Norge må reise seg

  Norge var langt nede etter tapet for Skottland. Nå gjelder det å heve seg over skuffelsen.

  Norge var bare noen minutter unna å sikre seg tre, svært verdifulle poeng i EM-kvalifiseringen mot Skottland på lørdag. Erling Braut Haaland hadde sendt det norske landslaget i føringen fra straffemerket, men to sene scoringer av skottene, snudde oppgjøret fullstendig på hodet, og gjorde kvalifisering til EM gjennom kvaliken på det nærmeste umulig.

  Det betyr ikke at tirsdagens hjemmemøte med Kypros er uten betydning. Nå gjelder det for spillerne å reise seg og spille på seg etterlengtet selvtillit for det som skal skje i resten av kvalifiseringen, og forhåpentligvis Nations League-playoff om et snaut år.

  – Vi må gjøre alt vi kan for å ta så mange poeng som mulig i de siste fem kvalifiseringskampene og så må vi gjøre alt vi kan for å utvikle oss. Om vi ikke går videre fra gruppa, håper vi at vi får en Nations League-kamp i mars, men nå har vi nok med å svelge dette. Det var en voldsom, voldsom nedtur, sa Ståle Solbakken etter lørdagens skuffelse på Ullevaal.

  Patrick Berg Var En Av Norges Beste Spillere Mot Skottland. Norge
  Patrick Berg Var En Av Norges Beste Spillere Mot Skottland.

  Vant sist i juni

  Norge står altså med bare ett poeng etter tre kamper i EM-kvalifiseringen, og er uten seier i alle sine fire siste landskamper. Kypros er uten seier på sine tre siste, men slo Israel i en treningskamp i november i fjor, og ga Georgia uventet kamp da de tapte 1-2 for dem i lørdagens kvalifiseringskamp. En sen scoring av Zuriko Davitashvili sørget for at georgierne reiste hjem fra Kypros med tre viktige poeng. Apollon-spissen Ioannis Pittas scoret kypriotenes mål, og har scoret mål i to av de tre siste landskampene.

  Norge vant sist en landskamp da Irland ble slått 2-1 i Dublin i november, men har ikke vunnet en tellende landskamp siden Ståle Solbakkens mannskap triumferte mot Sverige i Nations League for nesten nøyaktig ett år siden. Slås ikke Kypros på tirsdag, vil presset på Solbakken øke til nye høyder.

  Odds fra Norsk Tipping

  • H 1,11
  • U 8,20
  • B 22,00

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen