More

  Noen ender titteltørken

  En første Wembley-finale siden 1999, en første ligacupfinale siden 1976 og muligheten til å vinne et aller første trofé siden 1969. Dette var fasit etter at Newcastle gikk seirende ut av semifinale mot Southampton, og ting tyder på at cupfinalen har ligget i bakhodet på litt for mange Newcastle-spillere. Kun én av siste syv ligakamper er vunnet, og etter forrige helgs 0-2-tap hjemme mot Liverpool var man ute av topp 4. Etter helgens Premier League-runde kan kampen om topp 4 være ytterligere tilspisset, og da henger enda mer på at man får med seg noe hjem fra Wembley.

  Opptur, uansett

  Liten tvil om at Newcastle United har mye å spille for denne helgen, men Toon-fansen er ikke bortskjemt og vet nok å sette pris på hva som har skjedd etter managerskiftet. Newcastle United var nummer 19 på Premier League-tabellen da Eddie Howe i november 2021 overtok for utskjelte Steve Bruce. Nytt nedrykk til The Championship var en opplagt mulighet, men den tidligere Cherries-bossen skapte raskt ro i rekkene. Og forvandlingen etter Howes ankomst har vært oppsiktsvekkende, også om man ser bort fra den enorme injeksjonen av penger som har kommet fra ytterst tvilsomme nye eiere. For hva Howe har utrettet har faktisk ikke kostet all verden av pund. At man allerede denne sesongen skulle kjempe om både trofeer og plass i Champions League var ikke forventet.

  Et nytt kapittel

  Loris Karius er overraskende tilbake i rampelyset, drøyt fire år etter å ha blitt den store syndebukken i Liverpools tapte Champions League-finale mot Real Madrid. Tyskeren spilte aldri for Liverpool igjen, og før han i september i fjor ble gitt korttidskontrakt med Newcastle hadde han tjent til livets opphold i tyrkisk fotball. Tilbake i Premier League har han ikke vært i nærheten av å kunne spille seg inn på laget, før muligheten nå plutselig ligger for hans føtter.

  -Det er en fantastisk mulighet for ham til å skrive om egen historie. Det finnes flust av historier om spillere som har slått tilbake når man minst har forventet det, og vi håper naturligvis dette skal bli en av dem, sier Eddie Howe før han med stor sannsynlighet starter med Karius som bakerste mann når både Nick Pope og Martin Dubravka er uaktuelle.

  Klar forhåndsfavoritt

  Det er ikke bare Newcastle som har støv i premieskapet. Manchester United har av Europas mest velfylte premieskap, men ikke siden 2017 har rødtrøyene vunnet en tittel. Og det er Manchester United som er favoritt før kamp på Wembley. Newcastles keeperproblematikk er ikke eneste grunn. Erik ten Hags utvalgte har denne sesongen tatt lange kliv i riktig retning, og med bare ett tap  fra siste elleve Premier League-kamper er man ikke bare på god vei mot comeback i Champions League. Man har også skaffet seg skuddmulighet for å vinne tittelen for første gang på ti år.

  Først står imidlertid cupfinale på menyen, og manager Ten Hag var klar i talen etter at Nottingham Forest var utklasset over to semifinaler.

  -Vi har ikke oppnådd noe ved å nå finale. Det er naturligvis tilfredsstillende, men det betyr ingenting om vi ikke også vinner finalen, sa nederlenderen etter at Wembley-finalen var innkassert.

  Ja, kampen må vinnes, men hvilken sesong det kan bli for de røde djevlene! Ligacuptrofé, Premier League-tittel, FA-cup og etter torsdagens seier mot Barcelona også Europa League. Alt er innen rekkevidde.

  Manchester United – Newcastle
  Wembley Stadium
  Søndag 17.30

  Odds fra Norsk Tipping:

  H: 2,15

  U: 3,30

  B: 3,10

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen