More

  -Nivået er enormt

  Napoli var allerede før avspark klare for avansement, og tillot seg da å stille med redusert mannskap. Hjemmelaget hadde likevel null problemer med å ta seg av Rangers på Stadio Diego Armando Maradona onsdag kveld.

  Kampen var i realiteten avgjort etter et drøyt kvarter, da Giovanni Simeone hadde scoret to ganger. Leo Skiri Østigård stanget på fremragende vis inn 3-0, og sørget for at Napoli ble første italienske lag siden Juventus i 2004 som har vunnet alle sine fem første gruppespillkamper i Champions League. Østigård ble også historisk, som første nordmann med Champions League-scoring for en italiensk klubb.

  For Rangers ble det ny tung kveld, og rekorden de selv kan skrive er ikke like lystig. Med null poeng og 18 baklengs står man i fare for å ende opp som tidenes svakeste lag i Champions League gruppespill. Den negative rekorden holdes i dag av Dinamo Zagreb, som i 2012 endte opp med negativ målscore på 19.

  Rangers står etter fem kamper med 18 minus, og Ajax som siste oppgave. Utrolig nok finnes fortsatt teoretiske muligheter for å nå Europa League, men for å ta tredjeplassen i gruppe må Ajax slås 5-0 på Ibrox.

  Selv manager Giovanni van Bronckhorst ser at den oppgaven kan bli i tøffeste laget.

  -For meg var faktisk kveldens kamp av de mest positive. Det var perioder hvor vi skapte sjanser, og sammenliknet med noen av de andre kampene kom vi brukbart fra det. Vi må samtidig være realistiske. Kvaliteten på motstanderne er formidabel. Det er de for så vidt alltid i Champions League, men i spesiell grad denne gang. Vi er imidlertid ikke alene om å slite, når man ser lag som Barcelona og Juventus også bli eliminert, sa Rangers-bossen på pressekonferansen etter kamp.

  For første gang siden 2007 er både Rangers og Celtic i gruppespillet, men fasiten for de skotske gigantene er nedslående. Totalt to poeng er plukket fra første ti kamper. Begge er hentet av Celtic, men Bhoys-fansen kan likevel ikke tillate seg å sende stikk mot rivalen.

  Mens Rangers tross alt har teoretiske muligheter til å ende opp i Europa League, er Celtic allerede ute av dansen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen