More

  Nice vs Lyon: Håper å skyte Lyon til Europa

  Nice vs Lyon: Den siste runden av den franske sesongen spilles lørdag kveld. Nice har vært en gedigen skuffelse denne sesongen og ender som nummer åtte eller ni uten at det får den helt store betydningen. Planleggingen av sommerens overganger er allerede i gang, men først må man få bestemt seg for hvem som skal trene laget neste sesong.

  Trenerkabalen i Nice

  Det virker mer og mer klart at Didier Digard ikke kommer til å få fortsette etter lørdagens kamp. Den tidligere midtbanespilleren tok over på midlertidig basis da man endelig sparket Lucien Favre i starten av januar. Det ga en umiddelbar opptur, men nå på slutten har det gått langt tyngre. L’Équipe melder at klubbens styremedlemmer har sine personlige favoritter. Jean-Claude Blanc skal ønske Thiago Motta. Sportsdirektør Florent Ghisolfi ønsker seg Franck Haise eller Régis Le Bris mens eierne INEOS ser til Premier League. Roberto De Zerbi virker umulig etter at Brighton sikret seg europacupspill og den tidlige favoritten har dermed vært hans forgjenger Graham Potter. Denne uken ble det imidlertid meldt at han også er Crystal Palaces førstevalg. Om ikke det var nok så linkes også forsvarsspiller Jordan Lotomba til nettopp Crystal Palace etter en meget god sesong i Nice.

  Linkes til Liverpool

  Den store stjernen på Nice-laget er imidlertid Khéphren Thuram. 22-åringen har allerede fått sin debut på det franske landslaget og fikk søndag plass på årets lag i Ligue 1 under UNFP-seremonien i Paris. Han brukte anledningen til å bekrefte at han ønsker å bli i Nice:

  – Jeg ønsker å ha det moro, spille kamper og utvikle meg. For nå er jeg i Nice og det trives jeg utmerket med. Jeg liker klubben veldig godt og håper å kunne vokse videre i denne klubben.

  Det var således noe overraskende at L’Équipe tirsdag kveld meldte at Nice er i samtaler med Liverpool om et salg av Lilian Thurams sønn. Det spekuleres i en prislapp rundt 60 millioner euro.

  Lacazette med drømmecomeback

  Lørdagens motstander Lyon har fortsatt en teoretisk sjanse til å sikre seg europacupspill neste sesong, men det blir nok med det lille håpet. I tillegg til at man må vinne denne kampen er gjestene også avhengig av at både Rennes og Monaco taper. Om ikke det var nok må man også ta igjen førstnevnte ni måls forsprang på målforskjellen. Hvis man skulle klare den oppgaven er det ingen tvil om at æren må gå til Alexandre Lacazette. Spissen har levert 30 mål på 37 kamper i alle turneringer denne sesongen etter at han ble hentet tilbake fra Arsenal og han har allerede kunnet feire at han er kåret til sesongens spiss i Ligue 1 i flere medier.

  Endringer ventes

  Lyon linkes denne uken til forsterkninger som Alassane Pléa fra Borussia Mönchengladbach og Hamari Traoré fra Rennes. I tillegg håper man å få cashet inn på Romain Faivre som ikke fikk det til i klubben. 23-åringen har imidlertid funnet igjen formen sin på utlån i Lorient og linkes nå til både Bournemouth og Fulham. Det forventes også at den nye eieren John Textor kommer til å hente inn en ny sportsdirektør denne sommeren. Her skal Matthieu Bodmer fra Le Havre, Eric Abidal som tidligere hadde den rollen i Barcelona og Loïc Désiré fra Strasbourg vært mest aktuelle.

  Nice Vs Lyon
  Nice Vs Lyon: Håper Å Skyte Lyon Til Europa 3

  Nice vs Lyon

  Nice vs Lyon: Nice har ikke det helt store å spille for lenger og ender som nummer åtte, ni eller ti. Vertene skal ønske seg Graham Potter som trener neste sesong, men ser ut til å få hard konkurranse av Crystal Palace. Khéphren Thuram kom på årets lag i Ligue 1 og brukte anledning til å fortelle at han ønsker å bli med videre. 1-1 i det omvendte møtet 11. november, 5-0-5 på de ti siste tilsvarende oppgjørene. Lyon gjorde jobben med 3-0-seier hjemme mot Reims, men det ser likevel nærmest håpløst ut å klare europacupplass. De åtte siste ligakampene har alle endt med over 2,5 mål. Alexandre Lacazette scoret igjen forrige helg og er nå oppe i 27 ligamål denne sesongen, ett bak Kylian Mbappé.

  Nice Vs Lyon
  Nice Vs Lyon: Håper Å Skyte Lyon Til Europa 4

  Tipset

  Nice vs Lyon: Vi forsøker B-en til 2,50 i odds hos Norsk Tipping

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen