More

  NBA: Bucks – Suns; En legendarisk finaleserie er i ferd med å oppstå

  Ett minutt og 15 sekunder gjenstod av den siste perioden. Milwaukee Bucks ledet 101 – 99. Suns´ Deandre Ayton stormer mot kurven for å dunke inn utligningen og kanskje sende Phoenix opp i en 3-1-ledelse sammenlagt.
  I mellomtiden har NBA-finalens aller største stjerne, Giannis Antetokounmpo, orientert seg og oppdaget hva som er i ferd med å skje. Med et byks for historiebøkene, hopper han opp og stopper Aytons dunk-forsøk, med en blokk for historiebøkene.
  Minnene gikk umiddelbart tilbake til LeBron James´ legendarisk blokk på Andre Iguodala i 2017. Den blokken ble helt avgjørende for at Cleveland Cavaliers stjal mesterskapet foran nesa på Golden State Warriors i aller siste finalekamp, Game 7. Der og da gikk blokken rett inn i historiebøkene som et av tidenes største høydepunkter i NBA-historien. Nattens blokk av Antetokounmpo kan fort vise seg å gjøre det samme.
  Opp med hånda, dere som hadde Phoenix Suns og Milwaukee Bucks som årets finalister før sesongen startet? Niks, ikke jeg heller. Hverken LeBron James, Anthony Davis, Stephen Curry, Kawhi Leonard, Kevin Durant eller Kyrie Irving er å se i årets NBA Finals. Spillere vi har blitt vant til å se dominere finalen de siste ti årene. Mange rynket forståelig på nesa da det ble klart at Suns og Bucks skal gjøre opp om årets mesterskap. Det var likevel ikke fritt for historier før avkast i den første kampen. Giannis Antetokounmpo, dobbeltvinneren av MVP-prisen, hadde aldri tidligere deltatt i en NBA-finale. Ei heller Suns´ Chris Paul – superveteranen som kommer til å entre Hall of Fame som en av de beste point guardene spillet noen gang har sett. Én av de kommer til å stå igjen med en mesterskapsring når det hele er over. Dette visste vi på forhånd.
  Det vi ikke visste, var at vi etter fire kamper står på terskelen til å få servert en legendarisk finaleserie. Det hadde i alle fall ikke jeg sett for meg for en uke siden. Det var faktisk ikke sikkert at Giannis Antetokounmpo ville stille engang, ettersom grekeren har slitt med en skade. Med Giannis ute, ville finalen vært over før den i det hele tatt hadde begynt.
  I stedet står det 2-2, og ingen vil bli overrasket om dette går til syvende og siste kamp. Etter fire kamper, har samtlige matcher endt med hjemmeseier, og hvis den trenden står løpet ut, kommer Suns til å bli kronet mestere, ettersom de har hjemmebanefordelen hvis det eventuelt går til syv kamper. 
  Antetokounmpo har så langt levert “all time great”-prestasjoner i finaleserien, og Suns´ Devin Booker slo tilbake i natt etter en svak game 3 med 42 poeng. I tillegg til Antetokounmpos legendariske blokk på Ayton, var det Bucks´ Khris Middleton som langt på vei sikret hjemmeseieren med sine 40 poeng og karrierens beste kamp da det gjaldt som aller mest. For at Milwaukee fremdeles skal henge med i denne finalen, er Antetokounmpo avhengig av hjelp fra støtteapparatet. Det fikk han så til de grader i natt.
  Nå vender finalen tilbake til Phoenix og tip-off i game 5 finner sted natt til søndag, litt over klokken 03:00 norsk tid. Undertegnede anbefaler på det sterkeste å ha kaffekanna klar og få med seg dramaet hvis du ikke har noen nevneverdige forpliktelser på søndag. For disse to lagene har hamret løs på hverandre i fire kamper nå, og ingen av dem viser tegn på å gi seg. Verdens beste atleter spiller som om livet selv står på spill, og vi får servert dramatikk og underholdning i ypperste verdensklasse. Phoenix Suns og Milwaukee Bucks har gjort savnet av tidligere finalestjerner som LeBron og Steph Curry minimalt. Hvem hadde trodd det? Vi er i ferd med å få servert en legendarisk finaleserie. Og heldivis varer den i to kamper til. Minst.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen