More

  Napoli på rekordjakt

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Napoli ser helt ustoppelige ut denne sesongen og med 18 poengs forsprang ned til Inter og Milan regner de fleste nå den italienske gullkampen som over. I stedet rettes oppmerksomheten mot diverse rekorder. Skulle Napoli ta tittelen blir det for første gang på 33 år noe som vil være historisk med tanke på den lange ventetiden. Inters rekord fra 2006/07-sesongen står imidlertid også i fare. Da vant laget 22 poeng foran Roma, den største poengforskjellen i Serie A-historien. I tillegg har vi Juventus’ rekord fra 2013/14-sesongen på mest poeng i løpet av én sesong. Klubben tok da 102 poeng. Skal Napoli slå den må de ta 37 poeng av de 42 poengene det gjenstår å spille om. Victor Osimhen har på sin side levert 19 seriemål denne sesongen, til tross for at han misset fire uker med skade i høst. Etter nyttår har han scoret i alle utenom én seriekamp. Her er rekorden delt av Gonzalo Higuain og Ciro Immobile som begge endte med 36 nettkjenninger. Det kan imidlertid blir vanskelig for Osimhen å slå det da man ved et eventuelt sikret seriegull sikkert vil begynne å prioritere Champions League-sluttspillet. Nigerianeren avslører at han trodde på seriegull allerede i fjor sommer:

  – Jeg trodde på det før sesongen startet. I sommer da jeg til Anguissa at vi har et kjempesterkt lag og kan prøve å vinne serien. Han var imidlertid skeptisk. Spalletti kom så bort og spurte hva vi snakket om. Jeg fortalte han og han sa til meg at hvis du klarer å få lagkameratene dine like overbevist om gullsjansen som du er så kan vi forsøke. Det er sånn denne fantastiske reisen startet.

  Real luker på Kvaratskhelia

  Minst like viktig som Osimhen har Khvicha Kvaratskhelia vært. Georgieren kostet ti millioner euro da han ble hentet i fjor sommer. Siden har det blitt tolv scoringer og 15 målgivende pasninger på 26 kamper. Det jobbes nå med å forlenge kontrakten frem til 2028, men Real Madrid skal allerede ha meldt sin interesse. Det spekuleres da i en prislapp på mellom 100 og 150 millioner euro og spillerens agent Mamuka Jugeli fyrer nå opp under spekulasjonene:

  – Jeg og faren hans er Barcelona-supportere, men Kvara elsker Real. Jeg ville vært veldig glad hvis jeg så han i en Barca-skjorte, men han er Madrid-fan. Khvicha elsker imidlertid alt med Napoli og vil i alle fall ikke spille for en annen italiensk klubb.

  Stråler defensivt

  Motstander Lazio skal nå ut i sesongens tøffeste oppgave, men kan i hvert fall støtte seg på en strålende defensiv. Mot Sampdoria mandag holdt laget nullen for 13. gang i Serie A denne sesongen og 17. gang totalt i alle turneringer. Ser vi på de europeiske storklubbene er det kun Manchester United og Barcelona som har vært bedre da de begge har holdt nullen 19 ganger. Nicolò Casale er nå ute med gule kort, men Alessio Romagnoli er klar igjen etter skade. Napoli må også se opp for Luis Alberto som ble matchvinner mot Sampdoria. I følge Corriere dello Sport har han vært Serie As farligste midtbanespiller siden 2016 med 41 scoringer og 51 målgivende pasninger.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen