More

  Vålerenga – Sandefjord 2-3: Nå er det krise i Vålerenga

  Krise i Vålerenga etter nytt, dramatisk hjemmetap.

  Det ble som ventet en innholdsrik ettermiddag på Intility Arena, da Vålerenga feiret 110 år i bunnoppgjøret mot Sandefjord, men hovedstadsklubben skulle, dessverre ikke for deres del, få tre poeng i bursdagsgave.

  Det så imidlertid lyst ut for de mørkeblå innledningsvis, for Vålerenga startet kampen desidert friskest. De fikk satt Sandefjord tidlig under press, og tidligere SF-profil, Mohamed Ofkir, kom til flere gode muligheter i løpet av den første omgangen. Nærmest var han på en heading, men som han ikke fikk på mål.

  Krise I Vålerenga
  Mohamed Ofkir Fikk Et Ublidt Møte Med Gamleklubben.

  Lillestrøm-klare Sander Moen Foss måtte for øvrig starte på benken for Sandefjord. SF-kapteinen er meldt klar for LSK fra 1. januar, og trener Hans-Erik Ødegaard var redd overgangsstøyet hadde tatt for mye energi fra stopperkjempen sin. Moen Foss måtte uansett tidlig i ilden, for stopperkollega måtte ut med det som så ut som en fæl ansiktsskade.

  LES OGSÅ: Vårsesongen 2023 oppsummert (for abonnenter)

  Etter Sandefjord-kapteinens inntreden, fikk også gjestene fra Vestfold atskillig mer ro i forsvarsrekkene. Og utover førsteomgangen var det de som satte hjemmelaget under press, og styrte mye av spillet på Vålerengas halvdel – uten at de klarte å komme til for mange målsjanser. Dermed 0-0 til pause.

  Forrykende andreomgang

  Vålerenga-trener Geir Bakke var tydeligvis ikke fornøyd med det han så av laget sitt i førsteomgang, for etter hvilen stod laget hans høyere, og satte SF under enda sterkere press enn de gjorde innledningsvis i de første 45. Og det gikk heller ikke lang tid før VIF fikk uttelling. Et innlegg fra Simen Juklerød fant veien til Seedy Jatta. Kraftspissen fikk en enkel jobb med å heade inn 1-0 ti hjemmelaget, og da trodde nok de fleste at vertene ville cruise inn til tre poeng.

  I stedet for skulle Sandefjord snu. Gjestene hadde på ingen måter planer om å gi seg, og da de for kvelden rødkledde fikk et frispark fra rundt 25 meter etter drøye timen, tok Filip Ottosson oppstilling. Svensken dundret frisparket inn i nærmeste kryss, i beste Trent Alexander-Arnold-stil. Dermed 1-1 på Intility Arena.

  Og Sandefjord var ikke ferdig. Danilo Al-Saed, Sandefjords livlige venstrekant som hadde plaget Vålerenga-forsvaret gjennom hele kampen, stormet mot et ryggende hjemmeforsvar ti minutter senere. Med en rapp avslutning i nærmeste hjørne, satte svensken hjemmelagets keeper på feil fot, og sendte SF høyst overraskende i 2-1-ledelse.

  Vanvittige overtidsminutter

  Derfra og ut ble det en forsvarskamp for Sandefjord. Med tre poeng i lomma, ble hvalfangerne naturligvis mindre og mindre angrepsvillige, men selv om Vålerenga styrte det meste av spillet, gikk det langt mellom de store målsjansene. Men, med tre minutter igjen av ordinær tid, avsluttet Torgeir Børven et innlegg på førstetouch. Avslutningen i nærmeste hjørne var god, men redningen fra keeper Hugo Keto var enda bedre.

  Krise I Vålerenga
  Petter Strand Scoret Et Av Sesongens Mål – Til Ingen Nytte.

  Samme mann fikk en ny god mulighet bare minuttet etter, men denne gangen gikk spissens avslutning til side for mål. Og nå skjedde det mye. For med ett minutt igjen av ordinær tid, sørget Petter Strand for et av sesongens mål. En corner havnet til slutt hos Petter Strand. På vanvittig, akrobatisk vis, brassesparket han inn utligningen for Vålerenga! 2-2 på Intility.

  Krise i Vålerenga

  Vålerenga fortsatte å kjøre på, i jakten på den matchvinnende scoringen. De satte Sandefjord under voldsomt press, som i sluttminuttene slet voldsomt med å spille seg ut av egen banehalvdel. Men da de omsider klarte det, avgjorde de kampen. Gilbert Koomson fosset ned langs høyrekanten. Ballen havnet etter hvert hos Filip Ottosson, som igjen var millimeterpresis med høyrefoten. Innlegget fant Daddys Boy, som med et perfekt hodestøt satte inn omgangens og kampens femte scoring.

  Krise I Vålerenga
  Daddys Boy Ble Matchvinner Mot Vålerenga – Her Fra Kamp Mot Kongsvinger.

  Helt på tampen fikk Sandefjord muligheten til å punktere kampen en gang for alle, da de kom stormende med to spillere alene med keeper. Koomson valgte imidlertid å avslutte rett på keeper, til lagkompis Youssef Chaibs store fortvilelse. Men, like etter, blåste dommer Rohit Saggi av kampen, og dermed tok Sandefjord tre overraskende, og ekstremt viktige, poeng med hjem til Vestfold.

  Dermed er Vålerenga faktisk nede på direkte nedrykk på tabellen, og forbipassert av nettopp Sandefjord. Ettermiddagens duellanter har og like mange kamper spilt. Nå er det krise i hovedstaden.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen