More

  Nå begynner EM

  Gruppespillkampene er over og de aller fleste lagene kom velberget igjennom.
  Selv i dødens gruppe, denne gang gruppe F, fikk alle favorittene levende igjennom. 
  Men det var på håret at vi ikke fikk en skrell her. Ungarn yppet seg lenge mot tyskerne, men igjen fikk Gary Lineker rett. “En fotballkamp varer i 90 minutter og til slutt vinner Tyskland”.
  Nå trengte ikke Die Mannschaft så lang tid denne gang, men til slutt så fikk de det poenget de trengte mot ungarerne for å komme seg videre til utslagsspillet.
  Gruppe A var i tråd med forhåndstipsene, der Italia gjorde det de trengte, vant alle kampene og slapp ikke inn mål. Waliserne kvalifiserte seg som toer og sveitserne fikk de treerne de trengte for å være inne blant treerne. Tyrkerne var en skuffelse og dro hjem uten et eneste poeng.
  Gruppe B var som ventet en maktdemonstrasjon fra en av favorittene, Berlia, som fikk full pott. Danskene begynte på verst tenkelige måte og reiste seg etter den tunge innledningskampen mot Finland. Finland kom på tredjeplass, men ble stående med de tre de fikk med seg fra Danmark-kampen, mens russerne endte sist.
  Gruppe C bød på et nytt suverent lag i nederlenderne, som fikk full pott på sine tre kamper. Østerrike slet seg inn på andreplass, mens Ukraina berget åttendedelsfinalen på målforskjell. Nord-Makedonia endte uten poeng og reiser hjem fra et EM som for deres del blir husket best fra legenden Goran Pandevs farvel til landslaget.
  Gruppe D ble vunnet av England, som ikke har imponert spesielt mye, men som vant de to kampene i tillegg til “krigen” mot Skottland. Kroatia og Tsjekkia endte på fire poeng og kvalifiserte seg som henholdsvis andre- og tredjeplasserte.
  Gruppe E ble litt overraskende vunnet av Sverige på bekostning av spanjolene. Svenskene spilte bra fotball, mens Spania begynte dårlig og har spilt seg opp. Slovakia fikk tre poeng på tredjeplass, men det holdt ikke til avansement. Robert Lewandovskis Polen reiste hjem med ett fattig poeng.
  Gruppe F bød på noen strålende kamper og den ble så nervepirrende og spennende som ventet. Frankrike, Tyskland og Portugal er alle tittel-favoritter – og avanserte alle til videre spill, nettopp i den rekkefølgen. Ungarn var gode både mot Tyskland og Frankrike, men hadde ikke helt marginene på sin side og røk ut.
  Da er det hovedretten igjen. Utslagskampene.
  Det er nå det gjelder og det er nå EM begynner.
  Det begynner i dag, med Wales-Danmark. Etter det vi har sett så langt er Danmark favoritter. Danskene ser ut til å ha latt seg tenne av det som skjedde med Christian Eriksen. Wales vet man aldri riktig hvor man har. De har Gareth Bale og et lag som spiller med hjertet. Jeg tror dette kan blir et bra oppgjør.
  Senere lørdag kveld møtes Italia og Østerrike. Kan dette ende med noe annet enn italiensk avansement? De har spilt godt foran og bak og skal og bør slå et Østerrike som i perioder har spilt fin fotball også de.
  Søndag innledes med Nederland-Tsjekkia. Tsjekkias West Ham-spillere Coufal og Sochek skal måle krefter mot et av lagene som virkelig har stått fram så langt. Dette bør nederlenderne ta.
  Siste kamp søndag er storkampen mellom Belgia og Portugal. Den kampen kommer det til å smelle. To offensive og angrepsvillige lag det lukter mål av. Belgia som hårfin favoritt?
  Mandag åpner med Kroatias kamp mot Spania. Hadde dette vært for to eller fire år siden, så hadde den kanskje blitt spådd å være jevn. Nå er kroatene ujevnt besatt. Spania har ikke bare overbevist, men storseieren over Slovakia tyder kanskje på at spanjolene har skumle hensikter. Spania går videre.
  Frankrike møter Sveits sent mandag kveld. Frankrike er fortsatt en av favorittene og jeg ser ikke annet enn en klar fransk seier her, selv om Sveits og Xherdan Shaqiri tidvis har spilt fin fotball så langt.
  Tirsdag er siste dag med åttendedelsfinale. England møter Tyskland på Wembley. Dette lukter også svidd. Jeg vil anta at kampen blir jevn og blir ikke overrasket om den ender i straffesparkkonkurranse. Tyskland hårfin favoritt.
  Sverige møter Ukraina og det bør Søta bror være fornøyde med. Her kan de absolutt avansere. Dersom svenskene spiller slik de har gjort så langt, så blir det kvartfinale.
  Dermed skulle kvartfinalene bli Belgia-Italia, Frankrike-Spania, Sverige-Tyskland og Nederland-Danmark i kvartfinalene. Går det som jeg tror blir det da Italia-Frankrike og Tyskland-Nederland i semifinalene og Frankrike-Tyskland i finalen 11. juli. Frankrike vinner?
  Kanskje, man vet aldri. Jeg har tatt feil før. Men her er det bare å ta på seg sikkerhetsbeltet. Dette blir bra!

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen