More

  Møre-derby i OBOS-ligaen

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  David mot Goliat møtes til dyst i OBOS-ligaen lørdag ettermiddag.

  Det nærmer seg avspark i OBOS-runden, og Tipsbladets abonnenter har fått muligheten til å lese våre tanker om helgens spill. Her går vi enda mer analytisk gjennom helgens runde i OBOS-ligaen, som inneholder blant annet et saftig Møre-derby mellom Kristiansund og Hødd.

  Jerv – KFUM Oslo

  Lucas Larade sendte Jerv i ledelsen i sørlandsderbyet mot Start forrige fredag, men tapte til slutt 1-2 etter noen dramatiske sluttminutter. Det var grimstadværingenes første tap etter tre strake triumfer i OBOS-ligaen. Er i brukbar form hjemme på Levermyr, og er ubeseiret på sine fire siste hjemmekamper, og kan vise til to strake triumfer. KFUM Oslo fortsatte den fine formkurven sin søndag med ny seier da Sandnes Ulf kom på besøk. Hestnes, Hummelvoll-Nuñez og Svindland sørget i tur og orden for at det stod hele 3-0 til pause på KFUM Arena. Dermed var kampen avgjort, og Kåffa vant til slutt 3-1. Sikret seg dermed sin åttende strake seier i alle turneringer. Røk bittert ut i cupen i midtuken mot Kjelsås.

  Kristiansund – Hødd

  Etter en oppløftende 3-1-seier mot Sandnes Ulf for to uker siden, var det tilbake til start for Hødd i lørdagens 0-1-tap mot Bryne. Sunnmøringene har tapt tre av sine fire siste i ligaen, og nærmer seg bunnen av tabellen med stormskritt. Har vunnet to bortekamper så langt i år, og kan blant annet vise til en flott 3-0-triumf mot Kongsvinger på Gjemselund. Kristiansund så ut til å ha full kontroll etter at Benjamin Stokke og Brynjolfur Willumsson hadde gitt dem 2-0-ledelse til pause borte mot tabelljumbo Åsane. Men, bergenserne kom seg inn i kampen, og etter en finfin andreomgang av vertene, ble det faktisk bare 2-2 og ett poeng for KBK. Står dermed med bare én seier på siste fem. 

  Mjøndalen – Moss

  Råsterk prestasjon av Mjøndalen, som lørdag fikk med seg en flott 3-2-seier borte mot Ranheim. Lå under 1-2 til pause, men en dobbel av Erik Stavås Skistad sørget for tre minneverdige poeng. Stavås Skistad scoret kampens siste og Mjøndalens tredje mål for dagen fra straffemerket fire minutter på overtid. Bruntrøyene har imidlertid vunnet bare én av syv hjemmekamper i år. Moss fikk det som ventet for tøft hjemme mot ligaleder Kongsvinger søndag. Tapte 0-1 for hedmarkingene, og mossingene gikk dermed på sitt fjerde strake tap i cup og serie. Forrige seier kom i slutten av mai, da de slo Raufoss 1-0 på Melløs, og har ikke vunnet en bortekamp hittil i år.

  Sandnes Ulf – Åsane

  Ny nedtur for Sandnes Ulf, som søndag røk 1-3 borte mot formsterke KFUM Oslo. Sandnesingene gikk dermed på sitt tredje strake tap i OBOS-ligaen, og har sluppet inn tre mål i alle disse kampene. Har heller ikke all verden av form å vise til hjemme på Øster Hus Arena, all den tid Bjarne Berntsens mannskap har vunnet bare to av sine syv hjemmekamper hittil i år. Åsane så ut til å gå på nytt tap da opprykksjagende Kristiansund kom på besøk til Bergen, søndag. Oransjetrøyene lå under 0-2 til pause, men en strålende opphenting i andreomgang sørget for 2-2 og et potensielt meget viktig poeng. Har tatt poeng i tre av sine fem siste kamper i ligaen. 

  Didrik Fredriksen. Obos-Ligaen.
  Didrik Fredriksen, Åsane.

  Skeid – Sogndal

  Sogndal tapte lørdagens toppkamp mot Fredrikstad 0-1, og fikk dermed et solid skudd i baugen i kampen om direkte opprykk. Formpilen peker i negativ retning for Tore André Flo, som har vunnet bare én av sine siste fem. Den seieren kom da de slo Start 2-1 i begynnelsen av juni, og har ikke vunnet på bortebane siden midten av mai, da Åsane ble slått 3-2. Nytt tap for Skeid søndag, da de røk 0-1 borte mot Raufoss. Oksene har tapt begge sine to siste, og står med beina plantet i nedrykksstriden. Har tre poeng opp til Bryne på kvalikplass, og i runden etter denne venter tabelljumbo Åsane i Bergen. Oslo-laget går noen veldig viktige uker i møte. 

  Bryne – Raufoss

  Etter noen blytunge uker for Bryne, fikk de med seg en svært etterlengtet og viktig opptur lørdag. Andreas Dybeviks scoring fra straffemerket ni minutter før slutt, sørget nemlig for jærbuenes første triumf etter fem strake uten seier og bare ett poeng i den perioden. Kevin Knappen fikk dermed etterlengtet arbeidsro, men Bryne har tapt begge sine to siste hjemmekamper. Meget viktig seier for Raufoss da de slo Skeid 1-0 hjemme søndag ettermiddag. Loris Mettler scoret kampens eneste mål fra straffemerket etter snaue kvarteret, og gultrøyene sikret seg dermed sin første triumf etter åtte strake i OBOS-ligaen uten en eneste seier. 

  Fredrikstad – Ranheim

  Fredikstad tok sesongens femte 1-0-seier da de på imponerende vis fikk med seg alle poengene borte mot Sogndal, lørdag. Riki Alba scoret kampens eneste mål midtveis i andreomgang, og østfoldingene er dermed i høyeste grad med i kampen om direkte opprykk til Eliteserien. Ranheim har stort sett vært gode hjemme på Extra Arena i år, men lørdag gikk de på uventet 2-3-tap hjemme mot Mjøndalen. Bye og Tounekti sørget for 2-1-ledelse til pause, men etter hvilen sprakk det for trønderne. Ranheim åpnet sesongen på bortebane glimrende med to strake seirer, men har ikke vunnet noen av sine påfølgende fem på fremmed gress.

  Kongsvinger – Start

  Det har vært usedvanlig turbulent på Sør Arena, selv for Start å være. Den offentlige skittentøyvasken mellom Magni Fannberg og Terje Marcussen har vært alt annet enn vakker. Fredag fikk imidlertid sørlendingene med seg en etterlengtet, sportslig opptur. Lå under 0-1 mot Jerv i sørlandsderbyet, men en strålende opphenting på slutten, sørget for dramatisk 2-1-seier til slutt. Kongsvinger ligger stadig på tabelltopp etter ny seier søndag. Superveteranen Adem Güven scoret kampens eneste mål etter 26 minutter, og hedmarkingene står dermed med strålende seks strake seirer. Har vist superform på Gjemselund i det siste, med fire strake seirer og 11-1 i målforskjell.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen