More

  Mission: Impossible

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Vi låner ukens Champions League-tittel fra filmuniverset og Tom Cruises meget populære Mission: Impossible-filmer. Det er nemlig slik det føles for gjestene Real Madrid og Liverpool igjen møtes denne midtuken. I det første møtet gikk engelskmennene ut i hundre og ledet 2-0 før kvarteret var spilt. Deretter endret kampen totalt karakter og Real Madrid slo til med fem strake scoringer. I Champions League-historikken har aldri et lag klart å ta seg videre etter å ha tapt med tre mål i det første møtet hjemme. Spanjolene kan naturligvis også glede seg over at de syv siste møtene med Liverpool har gitt seks seirer og én uavgjort kamp.

  Klar fordel City og Napoli

  Tirsdag ser det imidlertid langt lysere ut for Premier League-kollega Manchester City. Det endte 1-1 i Tyskland og på hjemmebane står Pep Guardiolas mannskap med 21-2-0 på de 23 siste kampene i Champions League. Siste tap kom mot Lyon i september 2018. Så sent som i september 2021 ble RB Leipzig slått 6-3 her i en kamp der Christopher Nkunku scoret hattrick. Han er nå som kjent igjen ute med skade. Porto har de siste sesongene slått ut både Roma og Juventus i 1/8-finalene i Champions League og setter sin lit til at man på hjemmebane kan gjenta bedriften tross 0-1-tapet borte mot Inter for tre uker siden. Til slutt har vi Napoli som har med seg 2-0-ledelse fra bortemøtet med Eintracht Frankfurt. Trener Luciano Spalletti advarer mot å tro at dette er avgjort, men nå som også tyskernes stjernespiller Randal Kolo Muani er suspendert er det vanskelig å se italienerne rote bort dette.

  Porto – Inter Milan
  Porto gjorde seg på ingen måte bort i det første møtet, men måtte til slutt reise hjem med 0-1-tap i bagasjen etter at Romelu Lukaku scoret fire minutter før slutt. Portugiserne er imidlertid optimistiske da man i 1/8-finalen i 2019 slo ut Roma og i 2021 slo ut Juventus. Begge gangene måtte det ekstraomganger til for å skille lagene. Klar svekkelse her at stjernespiller Otávio (mb) er ute med karantene. Evanilson (a) er fortsatt skadet mens Francisco Meixedo (k) er usikker. Inter har vært fryktelig ustabile på slutten. 1-0-seieren mot Porto ble fulgt opp av serietap mot Bologna. Grei hjemmeseier mot Lecce fulgte, men fredag gikk det galt igjen med sjokktap borte mot Spezia i serien. Kun ett poeng er dermed tatt på de tre siste bortekampene i serien og det lover ikke godt foran møtet på Estádio Do Dragão. Milian Skriniar (f) og Joaquin Correa (mb) er usikre.

  Manchester C – RB Leipzig
  1-1 i det første møtet. Der dominerte Manchester City stort i 1. omgangen, men det ble med Riyad Mahrez’ scoring rett før halvtimen var spilt. I 2. omgangen tok RB Salzburg fullstendig over og stortalentet Josko Gvardiol utlignet fortjent 20 minutter før slutt. Manchester City bør imidlertid vært optimistiske med tanke på avansement. Her hjemme står vertene med 21-2-0 på sine 23 siste kamper i Champions League. Det siste tapet kom mot Lyon i gruppespillet i 2018. Ingen nye skadeproblemer i troppen. RB Leipzig kommer til å satse på kontringer, men stiller i denne kampen klart svekket. Stjernespiller Christopher Nkunku (mb) er igjen ute med skade. Xavier Schlager (mb) ble også skadet i 1-2-tapet for Borussia Dortmund og blir ute i minst to måneder. Fra før mangler Abdou Diallo (f) og Peter Gulacsi (k) mens Andre Silva (a) og Lukas Klostermann (f) er usikre etter sykdom.

  Real Madrid – Liverpool
  Vi fikk flere rekorder i det første møtet. Liverpool ledet der som kjent 2-0 før kvarteret var spilt, men slapp så inn fem mål for første gang i en europacupkamp på hjemmebane i klubbens lange historie. Det var samtidig første gang at et lag kom tilbake fra å ligge under med to mål til å vinne med tre. Real Madrid står nå med 6-1-0 på de syv siste møtene med Liverpool, men vi skal ikke lenger tilbake enn til 2018/19-sesongen da man tapte med tre mål hjemme mot både CSKA Moskva og Ajax. David Alaba (f) er skadet mens Karim Benzema (a) og Ferland Mendy (f) er usikre. For Liverpool går naturligvis tankene tilbake til finalen mot Milan i 2005 og semifinalekampen mot Barcelona i 2019, men det trengs et mirakel om dette skal gå. Joe Gomez (f), Calvin Ramsay (f), Thiago Alcantara (mb), Luis Díaz (mb) og Arthur (mb) mangler, Naby Keita (mb) er usikker.

  Napoli – Eintracht
  Det ser meget lyst ut for Napoli etter 2-0-seier i det første møtet. Vertene har vært tilnærmet ustoppelige i alle turneringer denne sesongen og fremstår som én av de største favorittene til å vinne hele turneringen. Tre Champions League-kamper her hjemme har gitt tre seirer og elleve scoringer. Hirving Lozano (a) er skadet mens Giacomo Raspadori (a) er usikker. Om ikke det var nok med hvor mye Napoli har imponert kommer Eintracht Frankfurt også til dette returoppgjøret uten sin største stjerne. Randal Kolo Muani ble utvist i det første møtet og er dermed suspendert. Franskmannen har hatt en helt spinnvill sesong og står med elleve scoringer og 13 målgivende pasninger i ligaen. I tillegg står Jesper Lindstrøm (mb) og Eric Ebimbe (mb) over med skader mens Lucas Alario (a) er usikker etter sykdom. Tre ligakamper på rad uten seier siden Napoli-tapet.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen