More

  Middlesbrough og Sunderland delte broderlig i Tees–Wear derbyet

  Championship-runden ble avsluttet med derbyet på Riverside.

  Middlesbrough 1-1 Sunderland

  Etter en innholdsrik lørdag (Les alt om kampene her) med seiere til både Leicester, Leeds og Southampton var søndagen satt av til to lag like utenfor play off. Sunderland lå før kampstart to poeng bak Hull på sjette og kunne med seier klatre opp på play off-plass igjen. Boro lå tre poeng bak dagens rival og kunne med seier stå med like mange poeng som Sunderland og bare to poeng unna topp seks.

  Middlesbrough knuste Sunderland i det motsatte oppgjøret da deres ti menn ikke klarte å holde unna i andreomgang. Denne gangen var det Michael Beale som skulle forsøke å temme laget som bare ligger noen mil og to elver unna.

  Leo Hjelde ble kastet inn på høyrekant fra start etter overgangen fra Leeds United, og han fikk mye å gjøre fra start av i det som var en hektisk åpning. Sam Greenwood testet Sunderland, men det gjorde også gjestenes Jack Clarke uten at noen fant nettmaskene de første 45 minuttene. Middlesbrough hadde tatt kommandoen og denne fortsatte etter hvilen også.

  Glimrende frispark-variant av Middlesbrough

  Etter timen skulle målet komme. Middlesbrough fikk frispark og en variant med tre raske trekk fant finske Marcus Forss som la ballen perfekt til rette før han banket inn 1-0.

  Fullsatte Riverside økte lydnivået og Boro kjørte på videre i håp om å få den avgjørende scoringen. Greenwood var svært nære etter nok et glimrende løp, men ballen ble pirket på feil side av stolpen.

  Michael Carricks andre sesong har vært preget av skadeplager og store utskiftninger, men i andreomgang viste laget hans hvor gode de kan være på sitt beste. Anført av en av deres nyeste menn, Finn Azaz, broderte de seg gjennom Sunderland ved flere anledninger.

  Sunderland slo tilbake

  Ut av ingenting kom likevel utligningen for Sunderland. En glimrende kontring anført av Clarke havnet i beina til Nazariy Rusyn som banket overraskende til fra spiss vinkel. Boros reservekeeper Tom Glover burde fått slått denne unna, men den sneik seg i nettet og dermed var vi like langt.

  De siste ti minuttene var det plutselig Sunderland som styrte og med litt hell kunne de fått med seg alle tre poengene. Det endte derimot med poengdeling og dermed blir begge lag liggende utenfor play off med henholdsvis fire og et poeng opp.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen