More

  Middlesbrough – Coventry

  Middlesbrough og Coventry har ligaens to toppscorere i sine rekker, men verken Chuba Akpom, Viktor Gyökeres eller noen av de andre aktørene opplevde nettsus da det endte målløst i første semifinale.

  I dag skal det avgjøres, om det så må ekstraomganger og straffesparkkonkurranse til, hvem som blir Lutons finalemotstander i play off-finalen på Wembley 27.mai.

  Michael Carricks utvalgte var best i det meste i første kamp. Hjemmelaget var baktungt, spilte i hovedsak polere mot en Viktor Gyökeres som gjennom hele kampen ble godt pakket inn av Boro-forsvaret.

  -Først og fremst tror jeg spillerne satte pris på å komme i gang med sluttspillet. De er ivrige på å vise seg frem nå, når det virkelig gjelder. Coventry hadde en sterk sesonginnspurt, og dagens kamp var bare et nytt bevis på hvor sterke de er defensivt. Det var en tøff kamp i het temperatur, og onsdag starter begge lag med blanke ark, sa Michael Carrick til Middlesbroughs hjemmesider etter kamp.

  Middlesbrough tapte bare én av sine siste 15 hjemmekamper i det ordinære ligaspillet, og nederlaget kom mot ligavinner Burnley. Det endte 1-1 da nettopp Coventry besøkte Riverside i siste ligarunde. Boro hadde da som kjent ingenting å spille for, mens gjestene var avhengige av ett poeng fro å være sikret plass i play off.

  Nervøst

  Mye sto på spill i søndagens formiddagskamp i solfylte Coventry, og det var da også tydelig å se at nervene lå utenpå spillerne. Og da spesielt hjemmelagets spillere. Coventry har ikke spilt i øverst divisjon på 22 år, og dette er det nærmeste The Sky Blues har vært comeback. De siste ti årene har vært tøffe for de himmelblå, både på og utenfor banen. Nedrykk, pengeproblemer, eierskifter og stadige problemer med å finne en egen hjemmearena å slå seg ned på har gjort ting vanskelig.

  Seks år under ledelse av Mark Robins har imidlertid gitt en viss stabilitet, og inneværende sesong har vært imponerende. Det måtte imidlertid en voldsom sluttspurt til for å kunne nå sluttspill. Akkurat som Middlesbrough lå også Coventry og kavet på nedre halvdel før jul.

  -Respekten var for stor

  Vi møtte et veldig godt lag, og det er alltid frustrerende å måtte jage ball. Middlesbrough skapte de største sjansene, og vi virket litt preget av stundens alvor. Motstanderen er god, men vi må være forsiktige med å vise for mye respekt. Spillerne arbeidet knallhardt, og spesielt defensivt var vi trygge. Selv kom vi imidlertid til veldig lite i dag, innrømmet Sky Blues-boss Robins etter det målløse oppgjøret.

  For tv-tittere uten noe spesielt forhold til noen av lagene ble søndagens kamp en traust affære. Middlesbrough hadde to avslutninger på mål, mens Coventry ikke hadde et eneste skudd på mål. Coventry-fansen kan imidlertid søke trøst i klubbens eneste øvrige play off, tilbake i 2018. Det endte da uavgjort hjemme mot Notts County i første kamp, før returen på Meadow Lane ble vunnet 4-1. Det er håp i hengende snøre.

  Middlesbrough – Coventry
  Riverside
  Onsdag 21.00

  Middlesbrough er, på bakgrunn av hva de har gjort i år, favoritt til å nå Wembley. Verdt å merke seg er det at Boro nå har gått fire strake uten seier, men i tre av disse kampene har det da heller ikke vært noe å spille for. Dael Fry og Marcus Forss var søndag tilbake i stallen, og i dag kan også duoen Aaron Ramsey og Jonny Howson friskmeldes.

  Coventry lyktes ikke å skaffe seg fordeler fra hjemmekampen, men Mark Robins utvalgte har vært gode på fremmed gress i år. Ingen av de siste åtte bortekampene i det ordinære ligaspillet er tapt, og ikke i noen bortekamper i 2023 har man sluppet inn mer enn ett mål i noen bortekamp. Gustavo Hamer fikk seg en smell i omvendte møte, og er eneste usikkerhetsmoment hos dagens gjester.

  Oddstips:

  Middlesbrough var klart best i første kamp, og 1,80 i odds på hjemmeseier på Riverside kan spilles.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen