More

  Mest spilte oppgjør i mesterskaps-historien

  Liverpool, 6. juli 2021: Wembley og London gjør seg klar til tre storkamper denne uka. Økt Delta-smitte her i England legger en viss demper på festen, da verken italienske, spanske eller danske supportere får reise inn uten 10 dagers ankomstkarantene.
  Nå håper de respektive landenes fotballforbund at flest mulig av deres landsmenn bosatt i England finner veien til billettene og Wembley. I kveld til det som blir det mest spilte oppgjøret i mesterskapssammenheng (EM og VM), oppgjøret mellom Spania og Italia.

  Dette er det fjerde EM på rad landene møtes i utslagsrundene. I 2008 slo Spania ut Italia, i 2012 vant Spania mesterskapet, mens i 2016 var det Italia som slo ut Spania.
  Men italienerne lyktes likevel ikke med å gå helt til topps. De har altså ikke vunnet EM siden 1968.
  Og i de siste 14 gangene landene har møttes, har Italia kun vunnet to ganger over Spania.
  Mesterskapsgrossist vs. superform
  Spania har lang tradisjon for å sterke mesterskapsprestasjoner. Dette er den 12. semifinalen de har spilt i under EM/VM. Det er kun Tyskland med sine 20 semifinaler som har spilt flere (20).
  Men Spania har ikke overbevisst dette EM. De har kun vunnet en av sine fem kamper i løpet av ordinær tid. De har spilt uavgjort og hatt behov for både ekstraomganger og straffekonk for å karre seg til semifinalen. Og der møter de det eneste laget som står igjen i konkurransen som har vunnet alle sine kamper i dette mesterskapet.
  Men ikke bare det, Italia har ikke bare vært det mest imponerende laget så langt i EM, de er rett og slett ubeseiret i snart tre år. Dette Italia-laget har virkelig funnet formen og nyter godt av den når det gjelder.
  Uten en av sine beste

  Italia må spille uten en av mesterskapets beste, Leonardo Spinazolla. Venstrebacken ble skadd i kvartfinalen mot Belgia og har nå undergått en Akilles-operasjon og er ute av spill i seks måneder.  Med andre ord alle fotballfans store skrekk, at en av spillerne på deres favorittlag skal komme hjem fra landslagsspill med alvorlig langtidsskade.
  Italia vinner
  Jeg tror Italia blir for formsterke mot Spania i kveld og tipper Italia går videre til finalen på Wembley på søndag etter å ha slått Spania 2-1. Hva tror du?

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen