More

  Messis exit betyr ikke nødvendigvis verdens ende for Barça

  Lionel Messi fikk en Messias-lignende velkomst da han landet i Paris tidligere i dag. Sammen med Kylian Mbappé, Neymar, Sergio Ramos (!) og de andre verdensstjernene kommer argentineren etter alle solemerker til å spasere seg til sin første ligatittel utenfor spansk jord i karrieren. For å klare det trenger han trolig ikke forbrenne mer energi enn du og jeg bruker på å komme oss på jobb hver morgen.
  Langt mer energikrevende blir det for Barcelona å gjenerobre tronen i La Liga. Selv med Messi på banen, klarte ikke katalanerne å bli bedre enn nummer tre forrige sesong, til tross for at de hadde alt i egne hender med bare noen runder igjen å spille. I løpet av sommeren har ingenting gått Barcelonas vei. Sergio Agüero ankom Camp Nou utelukkende for å få spille med sin bestevenn Lionel, og ønsker seg etter sigende bort allerede. Han starter uansett Barcelona-karrieren på skadelisten.
  Så gikk alvoret endelig opp for fansen og resten av verden da Barcelona ikke engang hadde råd til å forlenge kontrakten med Lionel Messi, La Ligas og kanskje også tidenes beste spiller. Med Messi, selv med halverte lønnsbetingelser, ville Blaugranas utgifter i lønningsbudsjettet utgjort 110 prosent. Uten argentineren er de nede i 95 prosent – også det altfor, altfor høyt, selvsagt.
  Ta også med i betraktningen at den påståtte arvtakeren etter Ansu Fati, fremdeles er skadet, og et annet stjerneskudd, Pedri, er i høyrisiko for å bli utsatt for slitasjeskader. 18-åringen spilte 73, syttitre, kamper for klubb og landslag forrige sesong, og begynner sesongforberedende treningsøkter først i morgen, onsdag. Med andre ord tynnes det ut med stjerner som er klar for sesongstart i Barcelona.
  Lynvingen Ousmane Dembelé? Skadet, klar igjen i oktober. Frenkie de Jong? Skadet han også, kan rekke sesongstarten mot Real Sociedad. Førstekeeper Marc-Andre ter Stegen? Kneoperert i mai, og går glipp av de tre første kampene. I tillegg mangler Oscar Mingueza, Moussa Wagué og Clément Lenglet. 
  Alle disse utfordringene kulminerte selvsagt med Messis tårevåte avskjed søndag og påfølgende heroiske velkomst i Paris tirsdag. Du skal lete med lys og lykte for å finne en Barça-fan som tror klubben kan hamle opp med Madrid-lagene og eventuelt Sevilla denne sesongen. Vel, jeg er fan av hverken Barcelona eller noen andre i La Liga, men jeg er såpass priviligert at jeg får dekke ligaen for Tipsbladet, og en gullkamp er kan hende ikke så langt unna som ved første øyekast.
  I denne ukens papirmagasin har jeg skrevet en utfyllende preview for den kommende La Liga-sesongen, og jeg har plassert Barcelona på tredjeplass i tabelltipset. Greit, kan hende finnes det konkrete argumenter for at de skal løfte sitt 27. La Liga-trofé, men vent litt med å destruere alt håp for Barça likevel.
  De ekstremt slitte klisjeene som “Det er i motbakke det går oppover” og “Det er alltid lys i enden av tunellen” eksisterer av en grunn. Fansen føler kanskje at verden har rast under føttene deres akkurat nå, men jeg kan garantere deg at spillerne føler alt annet. Du skal lete godt for å finne en mer motivert og blodtørstig gjeng med fotballspillere enn denne sesongens utgave av Barcelona. De hadde noe å bevise allerede med Messi på laget – med tidenes beste fotballspiller i Paris, enda mer. 
  Helt siden Neymar forlot Camp Nou til fordel for samme sted som Messi i 2017, har Barcelonas generelle spillestil og fotballfilosofi vært “gi ballen til Messi og håp på det beste”. Det har hemmet resten av laget, som ikke nødvendigvis har fått spilt på sine styrker, fremfor alt Antoine Griezmann. Franskmannen linkes fremedeles til sin gamle arbeidsgiver, Atlético Madrid, men blir franskmannen værende på Camp Nou, har jeg stor tro på at han får en kanonsesong.
  Per i dag fremstår Atlético Madrid som den største gullfavoritten, i alle fall i mine øyne – selv om de fleste spillselskapene er uenig med meg. De aller fleste bookiene har Atlético på tredjeplass. Real Madrid virker langt fra å være så klare gullfavoritter som alle skal ha dem til å være, selv med tittelgrossisten Carlo Ancelotti i sjefsstolen. Sergio Ramos var på mange måter garderoben i Real Madrid. Nå er han også borte, også han har havnet i PSG, selvsagt. 
  Barcelonas slagord er “mes que un club”, katalansk for “mer enn en klubb”. Med en skakkjørt økonomi og verdens beste fotballspiller de siste 15 årene i en tårevåt avskjed, er det opp til de resterende spillerne å leve opp til det mottoet enn noen gang. Lionel Messi var aldri FC Barcelona, og kommer heller aldri til å være det, selv om han ganske sikkert kommer til å være klubbens beste spiller i fortid og fremtid. Verdens beste spillere og de største klubbikonene har forlatt sine klubber før, og de står den dag i dag. Ikke avskriv Barcelona denne sesongen.
  Lyst på mer La Liga-stoff og alt som rører seg i den europeiske fotballen? Denne uken gir vi ut vår 96 siders spesial med fyldig stoff om oppstart i Premier League, La Liga og Bundesliga. Vi følger også hver eneste kamp i disse ligaene, samt Serie A, Championship, Skotsk Premiership, Eliteserien og OBOS-ligaen med mer. Nå kan du prøve oss for kun 99,- i måneden ved å enkelt følge instruksene i bildet under!

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen