More

  Messi vant Ballon d’Or nummer 8

  Ikke uventet stakk Lionel Messi avgårde med sitt 8. Ballon d’Or-trofé i Paris i kveld.

  Det var en stjernespekket galla som fant sted i Frankrikes hovedstad i kveld, da verdens beste fotballspiller i 2023 skulle kåres. Lionel Messi, som allerede stod med hele syv trofeer tilskrevet sitt navn, var storfavoritt til å nok en gang bli kronet verdens beste.

  Nå kan du prøve Tipsbladet i fire uker for fem kroner!

  I 2022 tok han endelig sitt kjære Argentina til etterlngtet VM-tittel, og ble sågar kåret til mesterskapets beste i Qatar, og det ble de sedvanlige mesterskapene med PSG i Ligue 1 før han satte av sted til MLS og Inter Miami. Erling Braut Haaland hadde selv berettiget håp om å bli første nordmann som vinner av Ballon d’Or etter en ellevill debutsesong med Manchester City, som ga Premier League-tittel, FA-cupen og Champions League-trofeet, og smått utrolige 52 mål på 53 kamper i alle turneringer i 2022/23-sesongen.

  Haaland ikke tomhendt hjem fra Paris

  Likevel kom Haaland til kort i kamp mot Messi om Ballon d’Or-trofeet, men Citys superspiss blir å regne med i denne utdelingen de neste ti årene, såpass virker sikkert. Haaland skulle imidlertid ikke gå tomhendt hjem fra Paris i kveld. Jærbuen ble nemlig tildelt Gerd Müller-trofeet, prisen for årets beste spiss.

  Men det var altså Lionel Messi som gikk til topps i kveld, noe han nå har gjort åtte ganger i historien, en rekord ingen andre fotballspillere selvsagt er eller har vært i nærheten av. Det ble imidlertid delt ut en rekke andre priser i gallaen i Paris, som bar preg av enorme mengder stjernedryss mandag kveld.

  Kopa-trofeet

  Jude Bellingham – Borussia Dortmund/Real Madrid

  Ballon D'Or
  Messi Vant Ballon D'or Nummer 8 9

  Prisen som deles ut til den beste spilleren under 21 år, og stemmes frem av tidligere Ballon d’Or-vinnere. Etter at Barca-kompisene Pedri og Gavi har vunnet de to siste årene, var det i år Englands komet, Jude Bellingham, som var den soleklare vinneren. Bellingham vant prisen foran tidligere lagkamerat på Englands aldersbestemte landslag, Bayern Münchens Jamal Musiala.

  Socrates-trofeet

  Vinícius Júnior – Real Madrid

  Ballon D'Or
  Messi Vant Ballon D'or Nummer 8 10

  Pris som gis til en mesterspiller som har utmerket seg i særlig stor grad i forbindelse med humanitært arbeid. I år gikk prisen til Real Madrid-stjernen Vinícius Júnior, som har lagt ned mye tid og penger i Vini Jr Institute, et utdanningsprogram for fattige studenter. Brasilianeren har investert flere millioner euro i programmet, og følger dermed i fotsporene til Sadio Mané, som vant den første utgaven av Socrates-trofeet i fjor.

  Årets klubb på kvinnesiden

  Barcelona

  Ballon D'Or
  Messi Vant Ballon D'or Nummer 8 11

  Katalanerne smadret alt som var av motstand i den spanske ligaen forrige sesong. De vant til slutt med ti poeng til erkefiende Real Madrid og elleville 118-10 i målforskjell. Champions League-trofeet ble også hentet, der de scoret smått utrolige 40 mål.

  Årets klubb på herresiden

  Manchester City

  Ballon D'Or
  Messi Vant Ballon D'or Nummer 8 12

  Aldri noen tvil. Manchester City hentet i tur og orden Premier League, FA-cupen og Champions League. Var ustoppelige på vårparten, og det virket etter hvert uunngåelig at trippelen ville bli hentet til den lyseblå delen av Manchester.

  Lev Yashin-trofeet

  Emi Martínez – Aston Villa

  Ballon D'Or
  Messi Vant Ballon D'or Nummer 8 13

  VM-titler veier tungt i slike kåringer, og dermed ble Argentinas Emi Martínez kåret tilårets keeper. Aston Villas skuddstopper spilte en nøkkelrolle i Albicelestes vei til VM-tittelen, og var uovervinnelig i straffekonkurransen i finalen mot Frankrike.

  Gerd Müller-trofeet

  Erling Haaland – Manchester City

  Ballon D'Or
  Messi Vant Ballon D'or Nummer 8 14

  Prisen for årets beste målscorer. Alle Erling Haalands bragder foran motstanderens mål er veldokumenterte, og akkurat denne kåringen var det vel aldri noen tvil om at nordmannen ville vinne. Haaland vant foran Kylian Mbappé på andreplass. Jærbuen ble sågar “tvunget” til å gjenoppleve alle sine 56 mål for klubb- og landslag fra 2022/23-sesongen fra scenen.

  Ballon d’Or – herrer

  Lionel Messi – PSG/Inter Miami

  Ballon D'Or
  Messi Vant Ballon D'or Nummer 8 15

  Aldri noen tvil, var det vel? Lionel Messi fikk omsider det etterlengtede VM-trofeet, som var den eneste tittelen tidenes beste fotballspiller manglet i det overfylte premieskapet sitt. Nå må det ryddes plass til Ballon d’Or-pris nummer åtte.

  Ballon d’Or – kvinner

  Aitana Bonmatí – Barcelona

  Ballon D'Or
  Messi Vant Ballon D'or Nummer 8 16

  Alexia Putellas har vunnet prisen de to siste årene, men i år var det landskvinne Aitana Bonmatí sin tur. 25-åringen spilte en nøkkelrolle for Barcelonas triumfsesong forrige sesong, og vant også VM med sitt Spania. Bonmatí var den store forhåndsfavoritten før kveldens galla.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen