More

  Marthin Hamlet: – Jeg kan slå alle

  Marthin Hamlet (29) fikk sin etterlengtede debut i MMA-organisasjonen PFL (Professional Fighters League) natt til fredag norsk tid, og debuten kunne knapt gått bedre. Kjempen fra Tønsberg vant i andre runde med en teknisk submission, og triangelen hans sørget for en tidlig kveld for hans motstander, Dan Spohn.
  – Jeg har venta lenge på dette. Det ble over ett år og fire måneder mellom forrige kamp og denne. Det var veldig deilig å komme i gang igjen. Jeg kunne ikke fått en bedre start og hadde mye press på meg for å levere, sier Hamlet til Tipsbladet.
  29-åringen trener til daglig på Frontline Academy i Oslo, men skal tilbringe den neste måneden i Las Vegas i forbindelse med trening. I Oslo trener han til daglig med UFC-fighteren Jack Hermansson, og i Vegas skal han samarbeide med en annen UFC-fighter, svensken Ilir Latifi. Latifi har sågar flyttet opp en vektklasse til tungvekt. Kvaliteten på treningspartneren gir nordmannen selvtillit.
  – Jeg vet hvor god jeg er. Jeg trener til daglig med Jack Hermansson, som er i verdensklasse i sin divisjon. Jeg vet at når jeg gjør det godt sammen med han, så har jeg ganske god tro på at jeg kan slå alle i min divisjon. De er gode, for all del, men det er ingen «wow-faktor» i bildet. Det er fullt mulig å slå alle disse, både på gode og dårlige dager, mener Hamlet.
  Motstanderne han snakker om, er erfarne fightere med fartstid i UFC. Cezar Ferreira, Antonio Carlos Jr., Chris Camozzi og Tom Lawlor har alle kjempet i UFC, men Hamlet sier han er mer enn god nok til å vinne årets sesong.

  Formatet i PFL er totalt annerledes enn i fleste andre MMA-organisasjoner. I 29-åringens vektklasse, lett tungvekt, vil de fire fighterne med flest poeng gå videre til en semifinale. Vinneren ved sesongslutt står igjen med én million dollar i pengepremie. Man scorer poeng først og fremst for å vinne sine kamper, og det scores bonuspoeng ut ifra hvor tidlg kampen avsluttes. Hamlets 2. runde-seier mot Spohn ga nordmannen fem poeng. Han ligger foreløpig på tredjeplass, og seier i neste kamp vil trolig gi ham en plass i semifinale. Neste kamp er 17. juni, og motstanderen blir klar i løpet av de neste dagene. Kampene kringkastes av selveste ESPN. Hamlet utelukker ikke at han en gang i fremtiden tar steget opp til UFC, men har ingen hast med å flytte på seg.
  – Mange tror at UFC er mekka i MMA. Ja, det er den største og mest kjente organisasjonen, men PFL har henta mange kjente fightere og stiller sterkt økonomisk. De har et veldig profesjonelt team, og jeg blir ivaretatt så bra her. Jeg er ganske sikker på at hvis jeg leverer en fin sesong nå, så vil jeg få tilbud av andre. Men, jeg kan tenke meg flere sesonger her. Jeg liker turneringsformatet. Det er noe med dette formatet som jeg setter pris på, og som gir meg flashbacks til bryterkarrieren min, sier Marthin Hamlet.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen