More

  Marseille – Paris Saint-Germain

  Marseille – Paris Saint-Germain
  Marseille mot Paris Saint-Germain er sett på som Frankrikes største fotballkamp, men det er ikke mye storhet rundt det som skjer i Marseille denne sesongen.
  Skandale etter skandale
  Å skrive om Marseilles siste uke kunne fylt en interessant fotballbok i seg selv, men vi får forsøke å begrense oss litt på denne plassen. Én seier på de ni siste kampene i alle turneringer og fire strake tap, samt en forferdelig økonomisk situasjon, har gjort at luntene er korte i storklubben. Det hele startet da Morgan Sanson ble solgt til Aston Villa, kun dager etter at trener André Villas-Boas hadde gitt beskjed om at det ikke var aktuelt. Samtidig signerte Kostas Mitroglou for Aris FC, dog i langt mindre dramatiske vendinger. Stjernespillerne Florian Thauvin og Dimitri Payet endte så i en offentlig skittentøysvask etter at Thauvin anklaget Payet for å ha bedt alle spillerne om å godta et lønnskutt slik at han kunne ta en større del av budsjettet til seg selv. Tirsdag ble det klart at André Villas-Boas er ferdig i klubben. Han sier selv han sa opp, klubben mener han ble suspendert. 
  Sjokkscener lørdag
  Lørdag skulle det blitt spilt hjemmekamp mot Rennes, men den ble det aldri noe av. Fansen gikk til angrep på treningsanlegget for å protestere mot de svake resultatene. Branner og tyveri fortsatte før forsvarspiller Alvaro Gonzalez ble truffet av et prosjektil da han forsøkte å roe ned supporterne. 25 supportere ble arrestert og man frykter nå nye opptøyer når Paris Saint-Germain kommer på besøk.
  Ønsker europeisk superliga
  Paris Saint-Germain med sjokktap 2-3 for Lorient søndag og falt med det til 3. plass på tabellen. I den kampen manglet man Marco Verratti, Abdou Diallo, Marquinhos, Keylor Navas og Ander Herrera. Helgen ble ekstra tung for spiss Mauro Icardi som etter tapet reiste hjem til huset sitt i Paris bare for å se at klokker, smykker og klær verdt 400.000 euro var stjålet. Det skjedde kun uken etter at målvakt Sergio Rico fikk sitt hjem rundstjålet midt under hjemmekampen mot Montpellier. Utenfor banen har Paris Saint-Germain også sitt å stri med. Neymar virker nå å være fornøyd med å bli i klubben, men forrige uke kom det nye rykter om at Liverpool presser hardt på å signere Kylian Mbappé til sommeren. Samtidig skal Angel di Maria ha fått tilbud av både Tottenham, Juventus og Inter. Økonomisk ser man ut til å gå 204 millioner euro i underskudd og sportsdirektør Leonardo skal ha fått beskjed om at han må selge spillere for minst 60 millioner euro innen 30. juni. For å rette på økonomien presser eierne igjen på for å lage en europeisk superliga med fire milliarder euro i premiepenger og man skal ikke ha noen problemer med å forlate både Champions League og den franske ligaen.
  PROFILEN
  Neymar har også denne sesongen slitt med holde seg frisk, men når han er på banen er det ingen tvil om hva han leverer for Paris Saint-Germain. I gruppespillet i Champions League i fjor ble det seks scoringer på fem kamper. I ligaen har 28-åringen 53 mål på 62 kamper siden overgangen fra Barcelona i 2017. Problemet for Paris Saint-Germain er at hver eneste sesong har vært involvert i kun mellom 15 og 20 ligakamper. Nå har brasilianeren tre kamper på rad fra start og det er håp om at Neymar nå kan få en periode der han spiller mange flere kamper.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen