More

  Kommentar: Manchester United trenger ingen sjeik

  Manchester United ser ikke ut til å bli en statseid klubb. Det blir ikke en klubb brukt til sportsvasking. Heldigvis.

  Manchester United har vært en gjennområtten klubb i snart to tiår. Bare Sir Alex Ferguson og David Gill holdt klubben flytende og suksessrik gjennom Glazer-familiens første åtte år i klubben. De siste ti har derimot storklubben aldri klart å erstatte kvaliteten, kunnskapen, kjærligheten og ikke minst erfaringen de to mektige mennene hadde. De kjente Manchester Uniteds historie inn til ryggmargen. Og de hadde kvalitetene for å opprettholde suksessen tross stadig tyngre skuldre.

  De siste ti årene har Glazer-familien sviktet på alle mulige måter, uten noen til å redde dem. Den enorme gjelden de tynget klubben med for å få kjøpt klubben (Hvor tragisk er ikke det?) har økt i renter og avdrag. Familien i Florida har på sin side håvet inn utbytte, uten å spytte inn en eneste krone i klubben.

  For pengebruken til Manchester United har kommet for egen lomme. Manchester United generer inntekter, og selv de tåpeligste sportskommentatorene i England og her i Norge har de siste årene innsett at setningen “Ja, men Glazers bruker jo mye penger på klubben, så slutt å klag” er en setning bare de som ikke gidder å sette seg inn i tingenes tilstand bruker. For det har de aldri gjort.

  Glazer-out har ljomet gjennom 18 år. Etter Premier League-gull, Champions League-suksess og selvsagt i de tunge tider.

  “De klager bare når det går dårlig” er en provoserende setning, og igjen er den helt uten ryggdekning. Det var en skandale at den gjeldsbaserte oppkjøpsmodellen til Glazers fikk gjennomføres. En prosess som ikke er lov i deres hjemland. Og det er en skandale at de nå 20 år senere fortsatt er like grådige og selvopptatte.

  Heller Glazers enn sportsvasking fra Qatar

  Kommentar: Manchester United Trenger Ingen Sjeik 1002454447 Manchester United
  Protestene I 2021 Som Satte En Stopper For Oppgjøret Mot Liverpool

  Likevel gikk det kaldt nedover ryggraden da meldingene om at en ukjent Sjeik fra Qatar ble frontmann for det som så ut som et uunngåelig oppkjøp av Manchester United. Mannen som bare har to forskjellige bilder ute blant alle verdens nettsider skulle nå kjøpe klubben han elsket. Qatar, som nettopp har arrangert et VM bygd på død og fordervelse, skal fortsette vaskingen ved å ta over verdens største klubb. Det ville vært tidenes sportsvasking.

  Det ville tatt livet av det lille håpet om at fotballen vi ble glad i kunne reddes.

  For den normale Manchester United-supporteren i gatene rundt Old Trafford er ikke en utømmelig kasse med penger fra et land som har helt andre agendaer det man ønsker seg. Man ønsker seg en klubb som kan drives fornuftig på det sportslige plan, med kompetanse i alle ledd og som bruker de pengene de generer inn. En klubb som ikke trenger å betale ned på gjelden til noen eiere som ikke bryr seg om annet enn egen lomme. En klubb som får tilbake noen av sine varemerker og får supporterne til å føle eierskap for klubben igjen.

  Det fikk man aldri med Glazers. Det ville man aldri fått med Sjeiken. Man ville sett en klubb miste den siste snev av ryggrad og meldt seg inn i klubben med de andre uten ryggrad. Manchester City, Newcastle, PSG.

  Manchester United trenger ikke hjelpen som disse tre klubben fikk. Manchester United tjener nok penger selv til å klare seg helt utmerket selv. Det Manchester United trenger er kompetanse fra øverste hold og et fokus på det sportslige.

  Det sportslige som har blitt neglisjert i snart to tiår. Av eiere uten kompetanse for noe annet enn økonomi og som bare ansatte ledere uten noe form for fotballfaglig kunnskap.

  Ed Woodward styrte klubben i ti år. En helt evneveik figur når det kom til fotball. Tenk det. Og Glazers har aldri vært opptatt av det sportslige. De har hoppet der vinden blåser, latt klubben bruke penger på spillere som kan gi klubben mer SOME-fokus. Latt klubben bruke litt mer av sine penger når Champions League-pengene stopper opp før de snurper igjen klubbens egen pengesekk så fort CL-pengene er tilbake. Utbytte til seg selv derimot. Alltid.

  Og ja. En sjeik fra Qatar ville gjort slutt på dette. United hadde fått enda mer penger. Gjeld hadde blitt slettet. Ting hadde blitt oppgradert raskt og klubben ville trolig blitt uslåelige hva gjelder økonomiske muskler. Men til hvilken pris?

  En pris som hadde ført til at de mest lojale. De mest trofaste hadde gitt opp. Sjelen til klubben hadde blitt spist opp på samme måten som lønningene til arbeiderne i Qatar før VM. Manchester United som vi kjenner dem, som vi ønsker å kjenne dem, hadde vært historie. Twitter-fansen hadde jublet over å kunne ta del i et fantasi-leketøy, men for fansen og supporterne som går til Old Trafford hadde dette vært sjeledrepende.

  For mange av oss har kjærligheten til klubben vært der gjennom klubbens forferdelige eiere. Men om sportsvaskerne fra Qatar hadde fått kloa? Da hadde den kjærligheten vært historie.

  Sir Jim er redningen

  Kommentar: Manchester United Trenger Ingen Sjeik 43570686 Manchester United
  Sir Jim Ratcliffe Er Ventet Å Få Kontroll Over Det Sportslige Så Snart Salget Av De 25% Er Gjennomført.

  Sjeiken av Qatar tapte. Han (eller la oss kalle en spade for en spade: Han er bare ansiktet utad) var ikke klar til å tilpasse seg. For hvordan kan Qatar drive med sportsvasking om de bare eier 25% fra starten av?

  Om de virkelig ville ha Manchester United med kun fokus på klubbens beste hadde de også gått i dialog med en Glazer-familie som aldri viste tegn til å selge alt sammen. Men igjen. Da hadde ikke sportsvaskingen fungert godt nok.

  Sir Jim forstod. Han forstod at om det i det hele tatt skal være håp om å få kloa i verdens største klubb så måtte det gjøres tilpasninger. De ble gjort denne høsten. 25% er ikke optimalt. Glazers er der fortsatt, men det er en start. Det var aldri snakk om fult salg av klubben nå. Dette var det beste noen kunne håpe på.

  Og for mange av oss. Utrolig flaks. For det betød at Sir Jim fikk overtaket på en situasjon som så ut til å bare kunne ende med Qatars eierskap. I hvert fall om man skulle tro mediene. Sir Jim er en Manchester United-fan. Han vil ha denne klubben. Og han vet godt hva Glazers har gjort med klubben. Mye tyder på at salget av de 25% blir innvilget til uken. Og med meldingene om at Sir Jim Ratcliffe ønsker å styre det sportslige fra start av så er det den beste nyheten man kan få.

  For Manchester United trenger fokus på det sportslige. De trenger kompetansen til å drive en fotballklubb. Det kan de nå få med en som faktisk bryr seg om hvordan fotballklubben gjør det. Det har vi ikke hatt på snart 20 år.

  En dag vil Glazers være helt ute. Gjelden slettet og nedbetalt av Sir Jim og hans INEOS. Da vil Manchester United være like levedyktige som sportsvaskerne fra andre siden av byen, bare ved å bruke pengene de selv tjener. Men viktigst av alt er det at pengebruken kanskje kan være styrt av det sportslige igjen.

  Milliarder av milliarder har blitt kastet bort på søppel. Takket være inkompetanse.

  Vi trenger ikke mer penger. Vi trenger bare at de rette folka bruker pengene rett. For det er ikke slik at Manchester United-fansen har klaget over mangel på pengebruk. Vi har klaget over at klubben er påført en enorm gjeld av de samme som stjeler fra klubben hver eneste dag.

  Det er heller ikke slik at alt nå blir rosenrødt. Sir Jim Ratcliffe og INEOS har mange de må overbevise. De må treffe bedre enn de har gjort i Frankrike. De må stå i stormen over å dele eierskap med hatede Glazers. Og protestene vil fortsette om man ikke er fornøyd. For United-fansen har alltid protestert mot eiere som ikke står opp for klubbens beste. Selv Edwards-familien fikk gjennomgå.

  Et håp for Manchester United

  I flere år har vi sett Glazer-familien tviholde, samt tappe klubben for både penger, kunnskap og sjel. For to år siden da alt så bekmørkt ut ville vi kuttet av oss hånden for en mulighet som Sir Jim Ratcliffe nå gir oss. Dette er en start fra en som vil ta full kontroll, og som endelig kan ta klubben bort fra blodsugerne fra Florida.

  En Manchester United-supporter som eier Manchester United.

  En klubb som igjen kan drives av kompetente folk.

  En klubb som ikke trenger juks for å hevde seg.

  En klubb som ikke eies av forferdelige mennesker som vil gjøre hva som helst for å fremstå gode.

  En klubb som kanskje noen glemte sjeler vil forelske seg i igjen.

  Og om det ikke er bra nok for deg som Manchester United-fan. Ja, da finnes det minst to engelske klubber som burde passe utmerket for deg. Adjø.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen