More

  Ten Hag er snart i mål   

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Hva ett år kan gjøre med en klubb, og i denne sammenheng Manchester United. Erik ten Hag er snart i mål med sitt ambisiøse puslespill.   

  I ruiner og latterliggjort. Manchester United var preget av store stjerner som ødela like mye for klubben som for seg selv. Erik ten Hag tok kampen med Ronaldo – og han vant. Han skaffet laget Champions League og et trofé. Men flere av de manglende puslebitene forrige sesong skapte store problemer på bortebane mot storlagene, og ikke minst i avgjørende kamper i flere av cupturneringene.  

  United-manageren har fått alt han har bedt om av den sportslige ledelsen – som fremstår som mer kompetentente nå som Ed Woodward er borte. Til sammen gjør dette Manchester United til et fryktet lag igjen.  

   Les også: Vårt tabelltips for Premier League

  Spillerne som gjør 3-2-5 mulig 

  Manchester United 2-0 Leeds
  Mason Mount Vil Ikke Alltid Få Overskriftene.

  Det er delte meninger om David De Gea. En legende som reddet klubben gjennom alle de elendige årene, og en spiller som hadde fortjent flere pokaler – og en verdig avslutning. Det er derimot ingen tvil om at keeperbytte på Old Trafford er helt nødvendig for måten Ten Hag ønsker å spille. Allerede i første kamp så vi et United-lag som stod høyere i banen og som til tider kunne flytte Lisandro Martinez opp som et midtbaneanker. Andre Onana vil kanskje ikke stoppe alt De Gea ville, og han vil også gjøre feil som resulterer i baklengsmål, men med Onana på banen får United en helt ny dimensjon både defensivt og offensivt.

  Der De Gea manglet ballferdigheter, ro og vilje til å forandre seg, har nederlenderen nå fått en som har alle ingrediensene de savnet i fjor.  

  Mason Mount vil ha den samme effekten. Han er glimrende i presspillet og har en motor få andre kan matche – kanskje foruten Bruno Fernandes. Han vil aldri være spektakulær og ofte vil han ikke være den som skiller seg ut, men den fleksible midtbanespilleren vil sørge for at fotballen som spilles på Old Trafford vil gå i et betydelig hurtigere tempo. Med disse brikkene på plass nærmer de seg 3-2-5 formasjon i angrepsspillet sitt. En sentral midtbane der Fernandes, Mount, Mainoo og Eriksen vil kunne operere som flytende åttere og en stor frihet innenfor det knallharde systemet til deres manager.  

  Puslespillet nærmer seg fullført. Stallen nærmer seg det han trenger for å få spilt ut alle sine taktiske prinsipper. Forrige sesong måtte han gå på akkord med sine tanker, da spillerne til hans disposisjon ikke maktet. Det er det forhåpentligvis slutt på nå.  

  Legg bort Haaland-sammenligningene først som sist  

  Harry Kane ble det ikke. Ryktene om monsterlønnen han krevde gav United avsmak før de i det hele tatt fikk prøvd seg på den fryktede Daniel Levy. Dermed ble det den danske 20-åringen Rasmus Højlund som skal score målene for Manchester United de neste ti årene. En stor United-fan med et karrieresprang som fikk alle til å starte sammenligningen med Erling Braut Haaland da overgangen – og overgangssummen – tikket inn. Men sammenlikningen stopper i at de begge er to unge skandinaviske spisser med en stor fremtid fremfor seg. Ja, de har noen fellestrekk i spillestil, men Viasat og andre kan legge bort fokuset på at han skal utfordre Haalands scoringer denne sesongen allerede nå. United betaler for fremtiden.

  De betaler for den Højlund de håper han skal være om 2-3 år. Fansen på Old Trafford skal være strålende fornøyd om han bidrar med 10-15 scoringer i sin første sesong. Mer kan man ikke forvente av en som har hoppet fra København – lynraskt via Østerrike og Italia – til gigantiske Manchester United på bare 18 måneder. 

  Det blir uansett flere uker til han er å se på banen. Og innen den tid har flere spillere forlatt klubben – og flere ankommet. Kanskje er enda en brikke til puslespillet på plass innen september er i gang?  

  Manchester United – Wolverhampton

  I kveld sesongåpner United hjemme mot ulver i trøbbel. Kampstart er kl 21.00 og mer om oppgjøret får du på vår hjemmeside.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen