More

  Mangerskifter i La Liga 2023/24

  Vi ser nærmere på hvilke klubber i La Liga som har sparket manageren sin denne høsten.

  Managerskifter i La Liga 2023/23

  Vi har ikke engang gjort unna en fjerdedel av La Liga-sesongen 2023/24, men managerkarusellen er allerede i full sving. Klubbledelsene i den spanske toppdivisjonen er kjent for å være svært så triggerhappy, noe atskillige managere allerede har fått kjenne på. Her presenterer vi klubbene som allerede har skiftet ut manageren sin, ni runder ut i sesongen. Vi kommer også til å oppdatere denne artikkelen jevnlig utover sesongen, da vi mistenker at det blir flere avskjedigelser etter hvert som sesongen skrider frem.

  LES OGSÅ: Verken håp, tro eller kjærlighet

  Almería

  Ut: Victor Moreno
  Inn: Alberto Lasarte

  Det har vært hyppige trenerskifter Almería det siste halvåret. Rubi leverte inn sin oppsigelse etter å ha holdt klubben flytende i La Liga i siste runde i 2022/23-sesongen, og Almería valgte å gå for Victor Moreno. 48-åringen varte imidlertid bare i syv runder, og 1-5-tapet for Sevilla var dråpen som fikk begeret til å renne over for styre og stell på Power Horse Stadium. Noen erstatter har ennå ikke blitt funnet, men reservelagstrener Alberto Lasarte har fått det midlertidige ansvaret med å begynne å sanke trepoengere for tabelljumboen.

  PRØV NORGES ENESTE SPORT- OG SPILLAVIS I 4 UKER FOR KUN 5,-!

  Sevilla

  Ut: José Luís Mendilibar
  Inn: Diego Alonso

  Det er ikke særlig enkelt å være manager for Sevilla, der ambisjonene ikke alltid samsvarer med tilgjengelig spillermateriell. Det fikk José Luís Mendilibar nylig kjenne på. Han kom inn i klubben i mars, og rakk på noen få måneder å både redde dem fra nedrykk, samt lede dem til nok en Europa League-triumf. Han har imidlertid ikke klart å fortsette suksessen denne sesongen, og ledelsen fikk nok etter 2-2 mot Rayo Vallecano. Los Nervionenses har allerede erstatteren klar, og har hentet inn Diego Alonso, hvis forrige jobb var landslagssjef for Uruguay.

  La Liga
  Sevilla Fikk Sin Verste Start På Sesongen På Over 50 År Under Mendilibars Ledelse.

  Villarreal

  Ut: Quique Setién
  Inn: Pacheta

  Ut: Pacheta
  Inn: Marcelino

  Villarreal brukte ikke lang tid på å bestemme seg for å ta avskjed med Quique Setién. Den tidligere Barcelona-treneren var ferdig allerede etter fire ligarunder, etter å ha startet sesongen med tre tap. Det ble tydeligvis ikke tatt høyde for betydelige spillersalg som ikke ble skikkelig erstattet i løpet av sommeren, og da tenker vi først og fremst på Nicolas Jackson og Samu Chukwueze. Pacheta har tatt Setiéns plass, men det har ikke gått veldig mye bedre, snarere tvert imot. Den tidligere Valladolid-treneren har kun lykkes med å slå tabelljumbo Almería i hans fem første La Liga-kamper som Villarreal-sjef, og før landslagspausen røk den gule ubåten 1-2 hjemme mot nyopprykkede Las Palmas.

  La Liga
  Quique Setién Gikk Ikke Ned Med Den Synkende Gule Ubåten.

  Det gikk imidlertid ikke stort bedre for arvtakeren Pacheta. 55-åringen fikk kun åtte kamper i La Liga for den gule ubåten, før styret hadde sett nok og tok farvel med Pacheta, og manageren vant bare én av de kampene. Tidligere denne uken ble det klart at Villarreal har ansatt Marcelino på en treårskontrakt (ja, særlig), og veteranen vender dermed tilbake til spansk fotball etter et heller kort opphold i Frankrike. Han ledet Marseille i kun syv kamper i Ligue 1 før han leverte oppsigelsen på bordet. Hans forrige jobb i La Liga var for Athletic Bilbao.

  To be continued..

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen