More

  Managerbyttene: På kurs mot ny rekord?  

  Trolig blir det ikke ny rekord denne sesongen, til det sitter Premier League-lagene for stille i båten.  

  Forrige sesong i de fire øverste divisjonene endte på ufattelige 53 sparkede managere. Hele 15 av disse var i Premier League og de ble bare slått av Championship sine 17. I år ser det ut som det er langt roligere i Premier League som fortsatt har til gode å sparke en manager. I Championship nærmer vi oss snittet fra i fjor, mens det i League One allerede nærmer seg tangering av fjoråret. Vi har uansett tatt en kikk på managerbyttene så langt i sesongen.  

  League Two topper med sine syv  

  Rekord: Graham Alexander Klar For Bradford City
  Graham Alexander Klar For Bradford City – To Uker Etter Sparken I Milton Keynes

  Fjorårets tall på 13 kan fort bli slått denne sesongen. Allerede i starten av november er vi oppe i syv sparkede managere. Det startet allerede i sommer da Duncan Ferguson ble erklært ferdig i Forest Green før en ball var sparket. Ian Dawes fulgte raskt etter at ballene faktisk var sparket og dermed måtte Tranmere hente inn Nigel Adkins som erstatter. Mark Hughes ble den tredje etter en en høst preget av traust fotball fra Bradford City og han ble erstattet av Graham Alexander som ankom Valley Parade bare tre uker etter at divisjonskollega Milton Keynes sparket han etter åtte ligakamper uten seier.  

  Gillingham startet sesongen på topp, men den lovende starten var ikke godt nok for deres nye eiere som ville ha en artigere spillestil inn. Dermed var Neil Harris sin tid i Kent over for denne gang. Ben Garner har en artig spillestil, men han fikk ikke stabiliteten på plass i Colchester og dermed fikk han sparken for andre høst på rad. Den siste av de syv i League Two ble Grimsby-helten Paul Hurst som ikke levde opp til fjorårets suksess i FA-cup og liga.  

  Press i League One  

  Dean Holden Har Fått Frem Troen Hos Charlton
  Dean Holden Fikk Sparken I Charlton

  Etter at de store kanonene rykket opp fra League One i fjor er det mange som ser på denne sesongen som den svakeste på flere år. Det gir også et ekstra press for alle klubbene som nå forventes å utnytte smutthullene som er her. En av dem var Dean Holden som man forventet store ting med etter en flott sommer hos Charlton. Like etter var også Scott Brown ferdig i Fleetwood etter en blytung start på sesongen. Ingen hadde en verre start en Cheltenham som stod med ett poeng og null scoringer på sine syv første ligakamper. Dermed var det over og ut for Wade Elliott og nå smiler livet i Cheltenham igjen etter at Darrell Clarke tok over skuta.  

  Overraskende var det at Lincoln plutselig meldte at samarbeidet med Mark Kennedy var over. Lincoln var ikke langt unna play off, men en nedadgående kurve fikk ledelsen til å trykke alarm lenge før det trengte å bli aktuelt. Tre uker senere er fortsatt ikke ny manager på plass og fotballen som blir levert er langt fra nivået under Kennedy. Også Bristol Rovers trykte på alarmknappen og dermed var Joey Bartons tid i klubben over. Med opprykk og en solid førstesesong i League One på merittene fikk han ikke muligheten til å se om det kunne bli et nytt opprykk med lillebror i byen.  

  Med fem sparkinger er de nå bare to unna fjorårstallene fra League One. Divisjonen som historisk sett sparker færrest managere i løpet av en sesong. League One mistet derimot en stor manager i Liam Manning som tok turen til Bristol City i starten av november. Det overrasket både oss og hans gamleklubb Oxford United som stod ribbet og sjokkert tilbake, selv om de nå har funnet sin nye mann.  

  Kaos i Championship, som vanlig, men ingen ny rekord?

  Nigel Pearson Er Overraskende Nok Ferdig I Bristol City
  Nigel Pearson Er Ferdig I Bristol City

  Championship har fått fart på sparkemølla også. Først ut var selvsagt Sheffield Wednesday som kvittet seg med Xisco etter ti grusomme ligakamper for klubben. Erstatteren for Darren Moore som forlot klubben etter opprykket fra League One klarte aldri å få fart på maskineriet til den aldrende troppen. Moore på sin side tok over Yorkshire-rivalen Huddersfield etter at Neil Warnock avsluttet sitt samarbeid, uten at det der dreide seg om sparken. Legenden som returnerte for å redde klubben gjorde nettopp det, men trolig syntes han en hel sesong i en og samme klubb ble for lenge. Han er jo tross alt pensjonist.  

  I Birmingham måtte det også endringer til, uforståelig nok. John Eustace gjorde underverker forrige sesong og var på full fart mot nye underverker da han sendte laget opp blant topp seks. Likevel ville den nye ledelsen ha nytt frisk blod inn. Svaret ble Wayne Rooney og siden har laget falt som en stein på tabellen. En annen som har hatt suksess var Gary Rowett. Hans tid i Millwall tok slutt fire dager før han skulle feiret fireårsjubileum i London-klubben. 37 år gamle Joe Edwards har tatt over spakene der i det som fremstår som spennende satsing.  

  Gareth Ainsworth er en legende i QPR for sine tidligere meritter i klubben. Som manager har det derimot gått alt annet enn bra og det var derfor ikke overraskende at sparken ventet i slutten av oktober. Den 50 år gamle rockehelten forlot portene etter bare fem seiere på 28 kamper og det som var ni strake kamper uten seier. Overraskende var det derimot at Nigel Pearson var ferdig i Bristol City. Mannen som har bygd opp et helt nytt lag med unge talenter grunnet sløsing under tidligere managere stod til knea i skader, uten at det gav han sympati fra ledelsen.  

  Han var ferdig i klubben, men får bare lovord av Bristol City-fansen som sjokkerte så at Liam Manning ble hentet inn som erstatter. Det er en ansettelse som kan bli spennende, men for mange skulle Pearson fått mer tid.  

  Etter snart en tredjedel av sesongen spilt kan man konkludere med at managerbyttene fortsatt sitter løst, men om det slår fjoråret gjenstår å se. Vi blir svært overrasket om tallet bikker 50 i år.  

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen