More

  Toppserien: Viktig bunnoppgjør

  Helgens runde i Toppserien kan bli særs viktig for nedrykkstriden. Det dukes nemlig for kamp mellom nestjumbo Avaldsnes og tabelljumbo Arna-Bjørnar. Begge røk på tremålstap søndag, men nå skal altså Avaldsnes hjem igjen. Og der er Riises elever som tidligere nevnt svært sterke. Kun én av første seks hjemmekamper er tapt, og Vålerenga, Brann, Rosenborg og LSK er som kjent av lagene som er sendt hjem med poengtap.

  Lyn slo tilbake

  Lyn sto med usle ett poeng fra sine siste fem kamper, og var uten scoringer fra sine siste fire, før de søndag klinket til med råsterk hjemmeseier mot tabelltoer Rosenborg. Anna Aahjem er sikkerheten selv foran mål, og etter å ha scoret begge kampens mål mot RBK troner hun helt i tet på Toppseriens toppscorerliste. Dette var imidlertid en lagseier, hvor man aldri tillot Rosenborg å sette sitt preg på kampen. En dominerende defensiv satte premissene, mens Julie Jorde jobbet, rev, slet og serverte fra sin midtbaneposisjon. Søndagens 2-0-seier var viktig i bunnstriden, men også en hjelpende hånd til hovedstadsrival Vålerenga i tittelkampen.

  Enga tok oppskriftsmessig tremålsseier borte mot Arna-Bjørnar, og dermed er luka ned til Rosenborg igjen på behagelige ni poeng.

  Toppserien: Viktig Bunnoppgjør Smilla Vallotto Toppserien
  Toppserien: Viktig Bunnoppgjør 2

  Lyn og Enga skal denne helgen opp mot henholdsvis Stabæk og Røa. I Stabæk er forøvrig stjernespiller Smilla Vallotto under middels fornøyd med måten klubben har taklet hennes landslagsambisjoner på.

  Kanariene tilbake på sporet

  Lillestrøm virket lenge å skulle utfordre Rosenborg om andreplassen, men strake tap mot nettopp RBK og Avaldsnes stakk kjepper i hjulene. Søndag hektet man seg imidlertid på igjen. Mens Rosenborg rotet seg bort mot Lyn, trakk LSK lengste strå i tett batalje mot Stabæk. Gjestene i LSK-hall tok føringen gjennom Melissa Bjånesøy, før hjemmelaget snudde med to kjappe scoringer etter pause. Bjånesøy virket uansett å ha sikret bæringene poeng da hun utliknet med bare kvarteret igjen å spille. Tre poeng til de gule- og sorte, og Stabæk-trener Petter Belsvik følte seg snytt.

  – Vi blir bedre og bedre. Vi gnager oss inn og får en fortjent utligning. Så er det en stor feil på slutten, der vi gir bort det ene poenget vi har jobbet oss inn til. Jeg følte nesten vi hadde momentum til å få med oss tre poeng, men så ender det med null – som er både tungt og bittert og jeg føler med spillerne nå, sier Stabæk-treneren til klubbens hjemmesider.

  Lørdagens runde i Toppserien:

  Avaldsnes – Arna-Bjørnar
  Brann – LSK
  Rosenborg – Åsane
  Stabæk – Lyn
  Røa – Vålerenga

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen