More

  Målgaranti i «Derby de la Côte d’Azur»

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Den franske rivieraen står i fokus når det søndag kveld er duket for en skikkelig storkamp i Ligue 1. AS Monaco og Nice møtes da til «Derby de la Côte d’Azur». Denne rivaliseringen kommer i hovedsak på at det kun er 20 kilometer som skiller klubbene. I tillegg har man i mange år kjempet i toppen av fransk fotball. AS Monaco har vunnet ligaen åtte ganger og cupen fem ganger mens Nice står med fire liga- og tre cuptitler. Søndagens verter har også overtaket i de innbyrdes oppgjørene og har i motsetning til Nice både bedre økonomi og oftere deltakelse i europacupene.

  34 kamper på rad med mål

  Det er naturligvis skummelt å garantere scoringer, men det vil overraske oss stort om det skulle ende 0-0 på Stade Louis II søndag. AS Monaco har nå scoret i 34 kamper på rad i ligaen. Her hjemme har tolv ligakamper gitt 29 scoringer og 19 baklengsmål. Med totalt 48 nettkjenninger er dermed dette den franske arenaen som har sett flest mål i 2022/23-sesongen. Søndagens verter kommer også til derbyet med strålende form i ryggen. Borte mot Brest forrige helg kom den fjerde strake ligaseieren og trener Philippe Clément er strålende fornøyd med hvordan det går for tiden:

  – Vi ble stadig bedre utover i kampen, slik jeg hadde ventet. Jeg må særlig skryte av innbytterne som kom inn med masse energi. Det er denne troppens store styrke. Alle er klare for å bidra uansett om de starter kampen på banen eller på benken. Vi er virkelig samlet og ønsker å kjempe sammen for laget uten noen egoistiske tanker.

  Kjempeeffekt av trenerbyttet

  Nice leverte en skuffende høstsesong og det var ikke veldig overraskende at trener Lucien Favre måtte si takk for seg 9. januar. Da hadde det allerede i flere måneder blitt spekulert i at sveitseren var nær å bli sparket. Tapet for lille Le Puy Foot i cupen ble siste dråpen som fikk begeret til å renne over, men at trenerbytte skulle gi så stor effekt som vi har fått var det nok ikke mange som hadde sett for seg. Tidligere spiller Didier Digard fikk ansvaret på midlertidig basis og åpnet med 6-1-seier hjemme mot Montpellier kun to dager etter at Favre hadde reist. Deretter fulgte målløs bortekamp mot det store formlaget Reims før Lille, Lens, Marseille og Ajaccio ble slått i fire strake ligakamper. Forrige helg ventet Reims igjen som motstander og det endte igjen uten nettkjenning. Hovedgrunnen til det var målvakt Kasper Schmeichel som vartet opp med strafferedning i starten av 2. omgangen. Etter at Digard tok over viser totalen dermed 5-2-0 på syv ligakamper med 14-3 i total målforskjell. Det er dermed et gjestene lag med selvtilliten på topp som tar den korte turen til det første av søndagskveldens to store franske derbyoppgjør.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen