More

  Maidstone, Newport og Wrexham skal holde liv i askeladdens drøm

  FA-cupen er nå inne i fasen der storlagene har tatt over, men for Maidstone, Newport og Wrexham lever drømmen fortsatt, heldigvis.

  Tipsbladet har fulgt FA-cupen siden de tidlige innledende fasene og helt frem til denne helgens runde. Kvalifiseringsrundene var ferdig i oktober og vår oppsummering av hvordan det gikk kan du lese alt om her.

  I første runde sjokkerte Horsham alle i oppgjørene mot Barnsley og ikke minst Aldershot som ledet 7-0 i en periode borte mot Swindon Town fra nivået over. For både Horsham og Aldershot tok det slutt i henholdsvis andre og tredje runde, men fortellingene de gav oss er definisjonen på FA-cupen. Bekjentskap med Cray Valley Paper Mills FC var og en fortelling som skapte glede da de sikret seg omkamp mot Charlton og klubbkassa var sikret for et helt år.

  Andre runde gav få sjokk, men Maidstone og Estleigh fra nivå seks og fem overrasket alle ved å slå ut Barrow og Reading. Øyeblikkene kan du gjenoppleve her. For Eastleigh ble det stopp i tredje runde etter omkamp mot Newport og dermed røyk drømmen om å få ta imot selveste Manchester United i fjerde runde. For Maidstone derimot ble det nok et eventyr da de slo ut League One-laget Stevenage etter 1-0 i den tv-sendte kampen. Nå venter en beinhard bortekamp for det siste gjenværende laget utenfor divisjonssystemet.

  Maidstone United på en siste tur

  Maidstone, Newport Og Wrexham Skal Holde Liv I Askeladdens Drøm 1039256155 Newport
  George Elokobi Er I Ferd Med Å Bli En Helt I Maidstone.

  For turen går til Portman Road og møtet med Ipswich Town. Det er få, om ingen som forventer noe annet enn i beste fall et hederlig tap i lørdagens tidligkamp. Men fjerderunde og en tredje tv-kamp har gjort hverdagen til Maidstone United og manager George Elokobi langt tryggere. Økonomien er sikret og nå er det bare å ta med seg deres trofaste på en siste tur og en siste opplevelse. De solgte ut alle sine 4500 billetter på under 100 minutter. Over 20 000 tilskuere blir å finne og det er bare å skru på tv-apparatet for oss andre.

  For dette er eventyret de har ventet på i over 30 år. I 1992 meldte klubben denne korte beskjeden “tiden har rent ut” og etter flere år med spill i League Two (og nesten et opprykk til League One) hadde pengeproblemene hopet seg opp for klubben som sårt trengte et nytt stadion. Det profesjonelle laget ble plutselig amatører og startet på nytt ti divisjoner under. 20 år senere fikk de stadionet og hjemmet de nå har. Dette er en klubb som igjen håper på spill i The Football League, men har funnet veien opp vanskelig de siste årene.

  Nå har de uansett skaffet seg midlene til å oppgradere treningsanlegg, skaffe seg kunstgressbane som generer inntekt, nye toalettfasiliteter og oppgradert høyttaleranlegget på stadionet. Og fortsatt er det penger igjen. Du kan lese mer om deres historie i denne glimrende saken her.

  Newport med historisk møte

  Newport virket til å være klar for å avslutte FA-cupen i tredje runde. 1-1 hjemme mot Eastleigh fra nivået under var ikke imponerende, men før omkampen ble spilt ble det klart at premien ville bli et hjemmemøtet mot selveste Manchester United. Med det i potten hevet Newport seg kraftig og tok seg av underdogen på bortebane. Oppladningen til kampen kunne uansett ikke blitt bedre. I helgen slo de erkerival Wrexham 1-0 hjemme på Rodney Parade før de få dager senere kunne annonsere at Huw Jenkins lykkes i sitt oppkjøp av klubben, en mann Swansea-fansen kjenner godt til da han var mannen som styrte da klubben klatret fra League Two til Premier League.

  Nå er det Premier League-motstand som venter, og kapasiteten vil være sprengt når Manchester United kommer med sine største stjerner søndag kveld. Flomlys, tv og de røde djevlene på besøk for første gang. Det topper en fantastisk uke for League Two-laget.

  7000 galne Wrexham-fans til Blackburn en mandag kveld

  Det er hvordan vi avslutter fjerde runde i FA-cupen når Wrexham tar turen til Blackburn i håp om et nytt cupskrell. Hvem som er favoritter når Blackburn fra Championship og Wrexham fra League Two møter er faktisk ikke helt sikkert. Gjestene har allerede slått ut Shrewsbury fra League One da waliserne gikk seirende ut av det noe spesielle riveriet og som vi skrev i vår sak er Wrexham tilbake på sporet som Giant-killers etter flere fantastiske eventyr i sine gamle dager. Det er en presset Blackburn Rovers-manager som tar imot det høytflyvende laget og dette er en Monday Night Football-kamp alle burde få med seg. Vi garanterer stemning og vi garanterer målfest. Garantert.

  Kampene i 4.runde av FA-cupen

  Alt av kamper blir vist, og hele 14 av 16 kamper går på tv-kanalene Vsport1, 2, 3 eller Tv3+. Bare Sheffield Wednesday – Coventry og Leicester – Birmingham går på Viaplay.

  Torsdag:

  • Bournemouth 5-0 Swansea (Vsport1)

  Fredag:

  • Chelsea 0-0 Aston Villa (Vsport2)
  • Tottenham 0-1 Manchester City (Vsport1)
  • Bristol City 0-0Nottingham Forest (Vsport3)
  • Sheffield Wednesday 1-1 Coventry (Viaplay)
  • Lørdag:
   Ipswich – Maidstone United (Vsport1)
  • Everton – Luton (Vsport2)
  • Leeds – Plymouth (Vsport3)
  • Leicester – Birmingham (Viaplay)
  • Sheffield United – Brighton (Vsport1)
  • Fulham – Newcastle (Vsport1)

  Søndag:

  • Liverpool – Norwich (Vsport1)
  • Newport – Manchester United (Tv3+)
  • WBA – Wolves (Vsport2)
  • Watford – Southampton (Vsport2)

  Mandag:

  Blackburn Rovers – Wrexham (Vsport2)

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen