More

  Magnus Carlsen til Tipsbladet: Frankrike er best, og vinner!

  EM 2021 sparkes i gang denne uken med flere åpne grupper og mange spennende kamper. Magnus Carlsen har studert mesterskapet og er klar på hvem som vinner EM:
  – Frankrike! Rett og slett fordi de er best.
  Hva legger du i at de er best?
  – Frankrike har den beste og den bredeste stallen. De har flest strenger å spille på. Det er egentlig så enkelt. Og i tillegg så har de erfaring, kommet langt i de to foregående mesterskapene, så de har egentlig alt som skal til. I tillegg til at de nå har fått inn den beste spissen de har, på laget, forteller Carlsen til Tipsbladet.
  Magnus Carlsen sikter da til Karim Benzema som kommer fra en strålende sesong for Real Madrid som er sjakkspillerens store favorittlag. Toppscoreren tror han imidlertid blir engelsk:
  – Ja, det blir litt kjedelig svar, men jeg synes England har en enkel gruppe. Relativt enkel i alle fall. De kan få det tøft i sluttspillet, men jeg tror Harry Kane kommer til å bøtte inn nok i gruppespillet til at han er en veldig god kandidat.
  Når det gjelder hvem som blir EMs beste spiller har Carlsen langt mer håp om fransk jubel. 30-åringen mener Frankrike vinner og at turnerings beste spiller dermed vil komme fra det laget. N’Golo Kanté og Kylian Mbappé er da favorittene, men Karim Benzema trekkes igjen frem som en personlig favoritt og en luring. Når det gjelder potensielle overraskelser sliter Magnus Carlsen mer med å velge:
  – Overraskelse er vanskelig å vurdere. Jeg vil si Spania, tror jeg. De er bedre enn en del tror de er. Av de svakere lagene vil jeg si Polen og Ukraina, landene som arrangerte EM i 2012.
  Valget av Frankrike som favorittland begrunnes med at det er 70 prosent spøk og 30 prosent sannhet:
  – Jeg holder med Frankrike. 70 % spøk og 30 % sannhet. Jeg synes det er gøy. Jeg synes hele konseptet Frankrike er morsomt. Og i tillegg så har de jo et lag som er verdt å heie på.
  England skuffer
  Når det gjelder hvem som blir årets skuffelse trenger ikke Magnus Carlsen lang betekningstid:
  – England går inn i alle mesterskap med urealistisk høye forventninger. Jeg synes de rett og slett er litt overvurdert. Absolutt en kandidat til å komme seg relativt langt, men jeg blir ikke overrasket om de ryker allerede i åttendedelsfinalen om de møter et lag som for eksempel Portugal, som er ganske sannsynlig at de kan få, sier Carlsen som minner om England mot Island i forrige EM-sluttspill.
  Magnus Carlsen er klar på at sommerens drømmefinale er et møte mellom Tyskland og Frankrike. Han har selv vært på et par EM og trekker frem åpningskampen i 2016 som det beste EM-minnet. Da avgjorde Dimitri Payet i 89. minutt mot Romania på Stade de France. ‘
  Håpet om norske EM-minner lever imidlertid fortsatt:
  – Hadde Norge vært med i dette EM-et hadde vi vel havnet i gruppen med Tsjekkia, Kroatia og England. Jeg tror nok at man i den gruppen måtte prøvd å slå Tsjekkia og kanskje komme seg videre med tre poeng og god målforskjell eller fire poeng. Kroatia og England ville nok bli veldig tøft, men om noen år!
  Til slutt har Magnus noen oddstips på by på:
  – Pukki som toppscorer til 201,00 i odds (unibet) er spennende. Men, det er egentlig så enkelt som at Frankrike til 6,00 i odds (unibet) for å vinne hele turneringen er meget spillbart.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen